Eşitlik

Bahçeşehir Koleji Genel Menajeri Pınar Çiler Çağlayan, "Sporun toplumların üzerindeki pozitif etkisinin toplumsal cinsiyet eşitliliğinin sağlanması için de araç olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yalnızca erkek egemenliğinin hakim olduğu branşlarda değil, her branş, şube ve pozisyonda kadınların daha fazla rol aldığı bir yapı oluşturulması bu eşitliğin sağlanması için çok önemli" diyor.

Eşitlik
08 Mart 2024 - 19:25
HÜSEYİN DEMİR
 
Bahçeşehir Koleji'nde genel menajerlik görevine gelmek benim için çok büyük bir mutluluk. Değerli başkanımız Begüm Yücel’e ve yönetim kurulumuza, beni bu göreve layık gördükleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bahçeşehir ailemizin bana duydukları bu güvenin de desteğiyle kulübümüzün başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yaklaştığmız bir dönemde genel menajerlik görevine getirilmiş olmak da çok gurur verici.
 
Sporun toplumların üzerindeki pozitif etkisinin toplumsal cinsiyet eşitliliğinin sağlanması için de araç olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yalnızca erkek egemenliğinin hakim olduğu branşlarda değil, her branş, şube ve pozisyonda kadınların daha fazla rol aldığı bir yapı oluşturulması bu eşitliğin sağlanması için çok önemli.
 
Eşitliğe vurgu yaparken de ayrımcılığı daha fazla ön plana çıkarmamaya dikkat etmek gerekli. Erkek yönetici ya da kadın yönetici olarak değil de yönetici olarak değerlendirdiğimizde ve ölçütü yapılan işin kendisi olarak belirlediğimizde, ayrımcılığa vurgu yapmadan sporun içinde cinsiyet eşitliğinin bir dengeye taşınabileceği kanaatindeyim.
 
Tabii ki inisiyatif ve karar alınan pozisyonlarda cinsiyet dengesinin sağlanması, özellikle erkek çalışan sayısının kadın çalışan sayısından yüksek olduğu branşlarda bu şekilde ön plana çıkmak, belki de örnek teşkil etmek, diğer tüm pozisyonlar ve bu pozisyonlarda görev almak isteyenler adına da çok büyük bir adım. Bu görevin bana verilmesi ile pozitif bir etki yaratabilmek için de elimden geleni yapacağımı söyleyebilirim. 
Bahçeşehir Koleji, her sezon organizasyonunu bir üst seviyeye taşımak için var gücüyle çalışan, birbirinden güç alan ve basketbol takımının yanında Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce eğitim kurumu, çalışanları ve öğrencileriyle birlikte nereye giderseniz gidin sizi evinizde hissettiren büyük bir aile. Altyapımızla da Türk basketboluna katkı sağlayan ve milli takım seviyesinde sporcular yetiştiren bir kulübüz. Uzun vadede A takım seviyesine de onlarca genç yeteneği taşımak önemli misyonlarımız arasında.
Şimdiye kadar birlikte çalışma fırsatı bulduğum veya rakip olarak sayısız kez karşı karşıya geldiğimiz birçok kişiden destek mesajları aldım. Tüm oyuncular, teknik ve idari ekipten de tam destek ve olumlu tepkiler geldi. Bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum.
 
Taraftarlarımız, sevgili Red Wall ekibi her zaman olduğu gibi yanımızda ve bu desteklerini de sürdüreceklerinden eminim. Sizin aracılığınızla da yazan, arayan ve bizi destekleyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.
Şu an en büyük önceliğimiz, sezon sonunda takımımızın ligi üst sıralarda, play-off hattında tamamlaması ve tabii ki FIBA Europe Cup’ta şampiyon olarak, kupayı bir kez daha ülkemize ve kulübümüze getirmek.
 
Sosyal sorumluk projeleri ile öne çıkan kulübümüzde şu an için özel bir planlamamız yok. Lakin kulübümüzün başkanı ve SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel’in yürüttüğü “Kadının Sorunu Erkeğin Meselesi” sosyal sorumluluk projesine takım olarak biz de tam destek veriyoruz. Ben de projenin aktif bir destekçisi olarak bu süreci her zamankinden daha yakından takip edeceğim ve elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım.
 
Basketbol kültürünün yaygınlaşması için altyapılarımıza çok ciddi bir yatırım yapılıyor ve 11 şehirde 38 takımımız, 600’ü aşkın lisanslı sporcumuzla basketbol kültürü ve fair-play ruhunu Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere aşılamayı amaçlıyoruz. Eğitim kurumlarımızda okuyan öğrencilerimiz de sık sık sporcularımızla bir araya geliyor, aileleri ve arkadaşlarıyla maçlarımızda yerlerini alarak basketbolu her geçen gün daha fazla seviyor. 
 
Kariyer planlarımda Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü ile EuroLeague’de mücadele eden bir organizasyon oluşturmak var.
 
 
TİPLEME 
- En beğendiğiniz koç? 

- Phil Jackson
- En beğendiğiniz oyuncu? 
- Kobe Bryant
- En iyi ilk 5'iniz?
- Bu konuda biraz daha duygusal cevap vermek istiyorum. (Gülerek) Ender Arslan - Andy Rautins - Cenk Akyol - DJ White - Hüseyin Beşok
- En zorlu deplasman?
- Iraklis 
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji
- Vizyon

YORUMLAR

  • 0 Yorum