Hedef | Gökşen Fitik

"WNBA’de oynamak benim hayalim ve öyle bir hedefim var. Bunun için doğru zamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Oradaki her takım çok kaliteli, o ligde forma giymeyi çok isterim..."

Hedef | Gökşen Fitik
01 Temmuz 2021 - 11:59 - Güncelleme: 01 Temmuz 2021 - 12:33
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Basketbola beden eğitimi öğretmeni olan annemin teşvikiyle başladım. Her sporcudan kendime örnek aldığım farklı noktaları var. En beğendiğim basketbolcular herkes gibi Michael Jordan. Küçüklüğümden beri Steve Nash, Jason Kidd ve Jason Williams’ı izlemeyi de çok seviyorum.
 
Adana’nın kadın basketbolunda kesinlikle çok önemli bir yeri var. Adana’da bulunan antrenörlerin bizleri mükemmel yetiştirmesinin eseriyiz bence. Ben basketbola ilk başladığım günden beri Adana’da çok değerli antrenörlerle çalışma fırsatım oldu. 
 
Basketbolu ilk Sercan Acar Hocamın takımını izleyerek başladım. Mehmet Aşlamacı’yla basketbolumun ilk adımını attım, her şeyi ilk onunla öğrendim ve uzun süreler birlikte oynadığım çok değerli takımının içinde bulunma fırsatım oldu. 
Sonrasında BOTAŞ’ta Ceyhun Yıldızoğlu’nun takımında yer aldım. Küçük yaşımda Ceyhun Abi gibi biriyle çalıştığım ve bana inanıp güvendiği için çok şanslıyım. Halil Demirbilek Abimin bana kattıkları, ondan öğrendiklerim bana güveni ve her zaman yanımda olması…
 
Yusuf Arkadaş Hocam da aynı şekilde üstümde çok fazla emeği olan kişilerden. Hepsi birbirinden değerli saymaya yetmeyecek kadar fazla insanın basketbola adanmışlığının eseriyim. Hepsinin birbirinden fazla emeği vardır ve ne kadar teşekkür etsem o kadar azdır…
 
Öncelikle Çukurova Basketbol olarak, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi bizim için çok zorlu süreçler geçirdiğimiz bir sezon oldu. Sonuçta sezona başladığımız takımla bitirdiğimiz takım aynı olmadı. Bu süreçte reaksiyon vermemiz gereken bir çok durumla karşılaştık. 
 
İkinci yarısına tek yabancıyla devam ettiğimiz sezonu 6. olarak bitirmek için staff ve oyuncular olarak büyük emek verdik. Bu süreçte Çukurova Basketbol Kulübü’nün genç olmamıza rağmen bize güvenerek sorumluluk vermesi çok büyük gelişim sağladığını düşünüyorum. Böyle bir kulübü biz de başarıya odaklandırarak taçlandırmaya çalıştık. 
 
Sezon boyunca bize inanıp güvenerek hareket eden Çukurova Basketbol Ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu sene Çukurova Basketbol ile Avrupa’ya katılma başarısını elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Namağlup Fenerbahçe Öznur Kablo’nun da Alina Iagupova’nın eklenmesiyle güçlerine güç kattığını düşünüyorum. Başarıları için tebrik ediyorum.
A Milli Takım'a ilk seçildiğimde hislerimi şöyle anlatabilirim... Her sporcu gibi hayal kurduğum bir yere gitmenin haklı onurunu ve sevincini yaşadım.
 
Gerçek dünyanın EuroBasket 2021  olduğunu düşünüyorum, çok şey öğrendiğim ve tecrübe kazandığım bir turnuva oldu.
Ailemde benden başka basketbolcu yok. Fakat annem hentbolcuydu uzun süreler süper ligde oynayıp milli takım seviyesine gelmiş fakat sakatlıklarından dolayı bırakmak zorunda kalmış.
 
Maçlara çıkmadan önce herhangi bir uğurum yok; ama çok gergin karşılaşmalar öncesi meditasyon yapmayı tercih ediyorum.
 
Basketbol dışında arkadaşlarımla beraber olmayı seviyorum, aynı zamanda üniversitede okuduğum için fırsat bulduğum anlarda oradaki eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.
 
Hobilerim arasında film izlemek de var. İyi olan her filmi izlerim kategori olarak çok bir seçimim yok, kitap olarak ise kişisel gelişim kitaplarını daha çok tercih ediyorum.
 
WNBA’de oynamak benim hayalim ve öyle bir hedefim var. Bunun için doğru zamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Oradaki her takım çok kaliteli.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Gregg Popovich
- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
- En zorlu deplasman? 
- Hatay
- Tek kelime ile Çukurova Basketbol...
- Ailem

YORUMLAR

  • 0 Yorum