Hayat

Galatasaray'ı tek kelime ile 'hayat' olarak tanımlayan kaptan Işıl Alben, yenilenen takımla G.Saray'a layık olmaya çalışacaklarını söylüyor.

Hayat
02 Ocak 2019 - 18:29 - Güncelleme: 03 Ocak 2019 - 09:25

"KBSL Avrupa'nın en zor liglerinden biri. Aynı zamanda da sürprize en açık lig diyebiliriz. Bütün takımlar birbirini zorlayıp, yenebiliyor. Bizim için şanssız başlayan sezon, basketbol kamuoyunun beklemediği güzel bir seri (9'da 9) ile devam etti.

Önümüzde zorlu maçlarımız var. Biz sahaya çıktığımız her saniye mücadele ederek Galatasaray'a layık olmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz ligi olabildiğince iyi bir pozisyonda bitirmek.Geçen sene camiamıza kadın basketbolunda 3. Avrupa kupamızı getirdiğimiz için çok mutluyum. Bu sene de iyi bir başlangıç yaptık. Önümüzde zorlu sınavlar var. Bu sene açıkçası bu kulvarda işimiz oldukça zor. Takım olarak hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gidip genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak.

Zorlu bir fikstürle başladık ve çok genç bir kadromuz var. Oynadığımız maçların gençler için çok ciddi tecrübe olduğunu düşünüyorum. Final serilerini ve maçın kritik anlarını oynayabilmeleri için daha çok çalışmak ve buraları oynamış olmak gerekiyor. Ben kendi tecrübelerimi onlara özenle ve sabırla aktarmaya çalışıyorum. Önemli süreler alıyorlar.
Takım içinde de çok güzel ve pozitif bir ortam var. Bu da hepimizi ayrıca motive ediyor.

Neticede yeni bir takım kuruldu. Birbiriyle aynı takımda oynamış oyuncu sayımız çok az. Bu bile bir adaptasyon süreci gerektiriyor. Ancak zorlu maçlardan galibiyet çıkarmayı başardık. Kaybettiğimiz maçlarda da açıkçası çok iyi mücadele ettik. Taraftarlarımızın da evde ve deplasmanlarda çok ciddi destekleri var takımımıza, onlar bize büyük güç veriyor."

TİPLEME
- En beğendiğin koç?
- Ekrem Memnun
- En beğendiğin oyuncu?
- Sarunas Jasikevicius
 
- En zor deplasman?
- Avenida
 
- En iyi ilk 5'in?
- Lindsay Whalen - Alba Torrens - Sonja Petrovic - Sancho Lyttle - Sylvia Fowles
- Tek kelime ile Galatasaray?
- Hayat


YORUMLAR

  • 0 Yorum