Hayaletin izinde

"Sağlamlığı ve istikrarıyla robotu andıran LeBron, bu sezon yaşadığı kasık sakatlığının etkilerini kolayca atlatamadı ve genç takım arkadaşlarına liderlik yapamadı. Kesin olan tek şey bir sezonluk aranın ardından, Chicago’daki hayaleti takip etmek için kolları sıvayacağı..."

Hayaletin izinde
08 Haziran 2019 - 11:22 - Güncelleme: 09 Haziran 2019 - 11:32
LEVENT LEVENTCİ

LeBron James, 2018 yazında önemli bir karar verdi. Doğup büyüdüğü, yaklaşık 50 yıllık aranın ardından profesyonel sporda ilk şampiyonluğunu kazandırdığı, kendiyle özdeşleşen Cleveland’ı ve kariyerinin başından beri içinde bulunduğu Doğu Konferansı’nı bırakmayı göze alarak Los Angeles Lakers’ın yolunu tuttu LeBron James.

Kendi tabiriyle Chicago’daki bir hayaleti kovalayan LeBron için Lakers kararının birçok mantıklı açıklaması vardı. Hollywood’a yakın olmanın maddi/manevi artıları, Kobe’nin vedası sonrası sancılı bir yeniden yapılanma süreci geçiren Lakers’ın dibe vurmuş olması, Los Angeles medyasının desteği, Lakers’ın elindeki potansiyelli genç çekirdek…

Ancak ilk sezon itibariyle evdeki hesap çarşıya hiç uymadı. Lakers, LeBron’u kadrosuna kattıktan sonra Lance Stephenson, Rajon Rondo, Javale McGee gibi veteran oyuncuları kadrosuna dâhil etti. Kral James liderliğinde gençlerle veteranlar arasında bir harmoni
yaratmaya çalışan Lakers Yönetimi'nin planı başarılı olmadı.

Sezona iyi başlayan Lakers, LeBron’un başta Kuzma olmak üzerek Ingram ve Lonzo gibi gençlerden gerekli enerjiyi ve katkıyı alması sayesinde Batı Konferansı’nda ilk 4 yarışının içindeydi. Lakers, Christmas gecesi Warriors deplasmanında önemli bir galibiyet alarak derecesini 20 galibiyet, 14 mağlubiyete getirmiş ve Batı Konferansı’nın 4. sırasındaki yerini korumuştu. Ancak onu bu maçta yaşadığı sakatlık, Lakers’ın sezonunu ve LeBron’un hayallerini tepetaklak etti.

Oyun tarzı nedeniyle LeBron, formasını giydiği takımları genellikle kendine bağımlı yapan
bir yıldız. Yani LeBron olmadan Lakers’ın oyun düzeninin işlemesi çok zordu. Bu dönemde genç oyuncuların sorumluluklarını arttırmayı hedefleyen Lakers, Lonzo/Ingram/Kuzma etrafında bir oyun yapısı oluşturdu. Ancak iki yönlü oyunuyla birlikte takımın vazgeçilmezlerinden olan Lonzo Ball’un 19 Ocak’ta Houston deplasmanında sakatlanması, koç Luke Walton’ın tüm planlarını bozdu.

LeBron’dan sonra Lonzo’yu da sakatlığa kurban veren Lakers, yeni arayışların içine girdi. LeBron James ile aynı menajerlik şirketiyle çalışan Anthony Davis’in New Orleans’ta mutsuz olduğu ve takas olmak istediği ayyuka çıktı.

LeBron’un sakatlığı sonrası play-off resminin dışına doğru yol alan Lakers, Davis’i takas yoluyla kadrosuna katabilmek için tüm imkânları zorladı. Dedikodular, takasta isimleri geçen genç Lakers oyuncularını olumsuz etkiledi.

Kral 31 Ocak’taki Clippers maçıyla birlikte parkelere döndü; ama Lakers o anda 26 galibiyet, 25 mağlubiyetlik derecesiyle 9. sıradaydı. Genelde sakatlıklar sebebiyle uzun süre parkelerden uzak kalmasına alışkın olmadığımız LeBron, Warriors maçında yaşadığı kasık sakatlığının etkisini sezon boyunca hissetti.

Davis takasının olmaması takımdaki ortamı olumsuz etkiledi. LeBron, sakatlık dönüşü istatistik olarak fena olmasa bile oyun anlamında parkede dominant olamadı. Hareket etmekte zorlanan LeBron James, savunmada çok tartışıldı. Özellikle Sixers deplasmanında sergilediği performans, eleştiri oklarını LeBron’a çevirdi.

Mart ayının başında yaptığı Doğu Konferansı turnesinde iyice play-off yarışından iyice kopan Lakers, sezonun son bölümünde LeBron’u dinlendirdi. Kral James, 16 sezonluk kariyerinde ilk defa bir normal sezonu 60 maça bile çıkamadan tamamladı. İstikrar abidesi LeBron için hiç alışılmadık bir durumdu bu.

2019 Draft’ında 4. sırayı alan Lakers, Anthony Davis’i kadrosuna katabilmek için tüm yolları denemeye hazır. Kariyerinde ilk defa bir sakatlığın etkisinden kolay kurtulamayan ve kendisini büyük bir kargaşanın ortasında bulan LeBron James, gelecek sezon kurulması muhtemel güçlü Lakers kadrosuyla Chicago’daki hayaleti kovalamaya devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum