Gri Kurt Batı'nın zirvesinde | Minnesota Timberwolves

Minnesota Timberwolves’in Batı Konferansı’ndaki yükselişi her geçen gün bir adım ileri taşınıyor. Normal sezonun yarısı tamamlanmak üzere olmasına rağmen, Kurtlar beklenen düşüşü yaşamadan Batı’nın birinci sırasına demir attı. Takım her geçen gün tarihinde olmayan dereceleri elde ederken, sezonun ve tarihin en büyük sürprizlerinden birinin gerçekleşme ihtimali herkesin kafasında yer edindi.

Gri Kurt Batı'nın zirvesinde | Minnesota Timberwolves
04 Ocak 2024 - 12:04 - Güncelleme: 04 Ocak 2024 - 21:17
ARDA AYGAHOĞLU
 
Timberwolves’i zirveye çıkaran üç ana isim var: Anthony Edwards, Karl Anthony Towns ve Rudy Gobert. Edwards ve Towns ikilisinin hücumda verdikleri sayı katkısını Gobert, savunmada keserek yapıyor ve ilginç bir kimya ortaya çıkıyor. Anthony sezonun bir noktasında en iyi kariyerinin en iyi ortalamalarına ulaştı ve hızlı şekilde gelişiyor. Gobert ise ilk 20 maçta adeta takımın MVP’si konumundaydı ve kendisinin en iyi versiyonuna ulaştı. Towns ilk başlarda bu ikilinin yarattıklarının neresinde duracağı konusunda afallasa da, kumaşı ve yeteneğiyle bekleneni vermesi uzun sürmedi.
 
GOBERT - TOWNS UYUMU
 

Önceki sezon Gobert ve Towns’un hücumdaki ortak uyumu berbattı. Herkes takımın boşuna yapılandığını konuşurken, işler tersine döndü. KAT, hücumda benzersiz işler yaparken, Gobert’in gösterdiği ofansif gelişimle tamamlayıcı rolünü sırtlanması taraftarların hayallerini ateşledi. Benzer defansif özellikleri taşıyan Rudy – KAT ikilisi bir araya geldiğinde ortaya çıkan savunma reytingi tarihi bir örnek oluştururken, takımın fiziksel uzunluğu korkutucu bir avantaj yaratıyor.
 
ROL OYUNCULARININ KATKISI
 
Minnesota tarihinin en etkileyici dönemlerinden birini yaşarken, büyük üçlünün yanında iyi işler çıkartan ve takıma kimliğini veren isimlerin başında Mike Conley geliyor. Veteran oyuncu Gobert’in hücumda gelişmesini sağlarken, takımın da düzenini sağlıyor. Kyle Anderson, Popovich tedrisatından birçok oyuncu gibi takımın için verebileceği her şeyi yerine getiriyor. 

Naz Reid ve Jaden McDaniels ise Gobert ve Towns’ın yokluklarında önemli açıkları kapatıyor. Troy Brown Jr ve Shake Milton bench'ten gelerek skorerliği üstleniyorlar. İşler yolunda giderken, takım da farklı oyuncularından beklediği katkıyı alıyor.
 
O MEŞHUR SENE BU SENE Mİ?
 
Gerçekçi bakıldığında herkes, normal sezon ve play-off maçları arasındaki kritik farkları bilir. Kurtlar, vadiye indiğinde Denver, Celtics, Bucks, Warriors, Clippers gibi birçok rakibi aşmak zorunda kalacak. Wolves için savunmada bela olamayacakları takım yok gibi görünse de, eşleşmeler onların ilerleyişinde belirleyici ana unsur olacak. 
Oyun kurgusu dış atış olan takımlar yerine ana planı boyalı alan üzerinden ilerleyen rakipler onlar için daha cazip olabilir. Gri Kurtlar, Garnett’li dönemde varamadıkları noktalara tırmanıp kendi tarihlerinin en iyi sezonunu geçirebilir. Geleceğin gösterecekleri bir yana Timberwolves rekabetçi bir takım olmayı başardı ve onların görkemli yürüyüşünü takip etmek çok ilgi çekici olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum