Geri dönüşün sonu gelmedi

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde ikinci tur I Grubu’nda mücadele eden 12 Dev Adam sahasında Sırbistan’a 79-72'lik skorla kaybetti. Milli Takımımızda Cedi Osman 22, Furkan Korkmaz 18 ve Alperen Şengün 17 sayıyla mücadele etti. Sırbistan’da ise Nikola Jokic 24 sayıyla oynadı.

Geri dönüşün sonu gelmedi
28 Ağustos 2022 - 22:16 - Güncelleme: 28 Ağustos 2022 - 22:27
HABER: HÜSEYİN DEMİR

JOKIC İYİ BAŞLADI 

12 Dev Adam: ‘’Larkin, Cedi,  Furkan, Ercan Osmani, Alperen Şengün’’ beşiyle sahaya çıktı. Maçın ilk sayıları Jokıc’ten geldi. Ay yıldızlılar maçın başında basit top kayıpları yaparken milli takımımızın ilk sayıları Ercan Osmani ve Alperen Şengün’ün faul atışlarıyla geldi. Furkan Korkmaz’ın ve Kalinic’in karşılıklı üçlükleri ile oyunun temposu hızlandı. Jokıc’in skorer oyunuyla Sırbistan 16-7 skor üstünlüğünü ele geçirdi. Pota altı savunmasında zayıf kalan millerimiz Jokıc karşısında direnç gösteremedi. Şehmus ve Sertaç’ın oyuna dâhil olması milli takımımıza hücumda enerji ve dinamizm kattı.  Hücumda tıkanan milli takımımız top kayıplarına devam ederken Sırbistan hızlı hücumlardan ve geçiş hücumlarından sayı bulmaya devam etti. İlk çeyrek Sırbistan’ın üstünlüğü ile 26-11 bitti.



SIRPLARI DURDURAMADIK
Sırbistan ikinci çeyreğe hızlı ve tempolu başlayarak Lucic’in üçlükleriyle skor farkını açtı. Melih Mahmutoğlu’nun sağ forvetten üçlüğü ile milli takımımız skoru 19-32 yaptı ve coach Pesic molayı aldı. Mola dönüşü Kuridza’nın üçlüğü skor 21-35 oldu. Ay Yıldızlılar farkı eritmeye çalışırken Sırbistan’da sazı eline alan Jokic skor üretmeye devam etti. İkinci periyodun sonlarına doğru Alperen’in üçlüğü salonu ayağa kaldırdı. Milliler hücumda ikinci çeyrekte daha organize oynamaya çalışırken boyalı alan savunmasında yine büyük sıkıntı yaşadı.  Jokıc- Alperen eşleşmesinde Şengün zayıf kaldı. Jokic fizik avantajıyla skor üretmeye devam etti. Oyunun üstünlüğünü elinde tutan Sırplar Kalinic’in uzaktan son saniye basketiyle ilk yarıyı 47-28 üstün bitirdi.



12 DEV ADAM FARKI ERİTTİ
12 Dev Adam ikinci yarıya; Larkin, Cedi, Melih, Sertaç ve Alperen beşiyle bomba gibi başladı. Pimi çeken Türkiye, Cedi Osman’ın ile arka arkaya bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalıştı. Melih Mahmutoğlu’nun geçiş hücumunda bulduğu üçlük ile skor 38-52 oldu ve coach Pesic molayı aldı. Sırbistan mola dönüşü top kaybı ile başlarken Alperen’in çember altı bitirişiyle millerimiz farkı 12’ye indirdi. Alperen ve Sertaç ikilisi Jokıc’e karşı çember savunmasını iyi yaparken hücumda takımına katkı verdi. Lucic üçüncü çeyrekte beş faul alarak kenara geldi. Millîlerimiz Cedi’nin üçlüğü ile tempo ve ritmi yakaladı. Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru Cedi ve Alperen ikilisi takımımızın skor yükünü taşıdı. Furkan Korkmaz hızlı hücumdan bulduğu sayı ile farkı tek haneye çekerken cevabı hızlı bir şekilde Guduric verdi. Çeyreğin bitimine 1:13 kala Kalinic üçlüğü gönderdi ve Ergin Ataman molayı aldı. Ercan Osmani’nin üçlüğü ile üçüncü çeyrek 55-65’lik skorla bitti.


DEVLER SON ÇEYREKTE GERİ DÖNDÜ
Son çeyreğe, Ay yıldızlılar tam saha baskı ile başlarken Furkan’ın üçlüğü farkı 6’ya indirdi. Larkin ve Cedi’nin sayılarıyla hücumda havaya giren millilerimiz savunmada sertlikten taviz vermedi. Final periyodunda Türkiye savunmanın dozunu artırarak sert ve agresif oynadı. Alperen ve Ercan Osmani ikilisi son çeyrekte Jokic’e adeta nefes aldırmadı. Cedi’nin sayısı ile skor 68-71 oldu. Savunmada ve hücumda etkili oynayan millilerimiz son çeyrekte çok iyi mücadele ederek 20 sayı geriden döndü. Seyircilerin desteği ile rüzgârı arkasına alan 12 Dev Adam farkı eritti. Cedi’nin basket faulü tüm salonu ayağa kaldırdı ve skorda 71-71 eşitlik oldu. Sertaç ve Ercan Osmani ikilisi savunmada Jokıc’i durdurdu. Kalinic’in üçlükleri can yakmaya devam etti, sol dipten bulduğu üçlükle skor 72-75 oldu. Maçın sonunda hata yapmayan Sırplar, Sinan Erden Spor Salonundan 79-72 galip ayrıldı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum