Ergin Ataman: '' Umarım FIBA hakem kurulu son çeyreği izler''

A Erkek Milli Takımımızın FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde ikinci tur I Grubu’nda Sırbistan’a 79-72’lik skorla mağlup olduğu karşılaşmanın ardından A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ve A Erkek Milli Takım oyuncusu Furkan Korkmaz müsabakayı değerlendirdi.

Ergin Ataman: '' Umarım FIBA hakem kurulu son çeyreği izler''
29 Ağustos 2022 - 11:20

Ergin Ataman: '' Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum'' 
“Oyunu iki bölümde değerlendirmemiz gerekiyor. Jokic’i ilk bölümde tutamadık. Oradan çok sayı yedik. Yardıma gelince de Lucic’ten sayılar buldular. Her pozisyonda skor bulunması bizi moral olarak da aşağı çekti. Bu bölümde pozisyon da yaratamadık. İkinci yarıda ise farklı bir strateji uyguladık. Sertaç ile Alperen’i birlikte kullanırken, ikili sıkıştırmalarda da Micic’e baskı yaptık. Bu bölümde oyunu hızlandırdık ve maça ortak olduk. Son 3 dakika içerisinde skor eşitken inanılmaz hakem düdükleri oldu. Umarım FIBA hakem kurulu karşılaşmanın 4. çeyreğini izler. Bizim takımımızda kenara çalınan teknik faul vardı. Ancak Sırbistan takımı sürekli itiraz etti. Bu karşılaşma çok zorluydu ve biz de bunu biliyorduk. Yine de ikinci yarıda iyi mücadele ettik. Bu savunmayı Avrupa Şampiyonası’nda da yaparsak iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Onların desteği bizler için itici güç oldu. Ancak hakemler maçın sonunu saygısızca yönettiler. Topu potaya dahi attırmadılar. Cedi’nin pozisyonlarına hücum faul çalınabilir ancak ona karşı savunmayı adeta kucaklayarak yaptılar. Biz artık önümüze bakacağız. İkinci yarıdaki oyundan dolayı kutluyorum.”

Furkan Korkmaz: '' İkinci yarı iyi basketbol oynadık ama kazanamadık''
“Taraftarın desteği bizler için çok önemliydi. İyi de oynadık ancak maçı kazanamadık. Bugünü unutmamız gerekiyor. Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız ve çok zamanımız yok. İkinci yarıda iyi basketbol oynadık. Biraz dinlendikten sonra Avrupa Şampiyonası’na katılacağız.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum