#gençlik100yaşında

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'un, 100. yılında; P&G, Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde 'Gençlik 100 Yaşında' projesi hayata geçirildi.

#gençlik100yaşında
01 Ağustos 2019 - 09:42
Procter & Gamble Türkiye (P&G), Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde 19 Mayıs 1919’un
100’üncü yıldönümünde, ‘Gençlik 100 Yaşında’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, kendi hayat hikâyelerini, hedeflerini ve planlarını anlatan kısa videolarını, P&G’nin mobil gençlik uygulaması BANABAK üzerinden paylaşan gençler arasından, farklı kategorilerde 19 genç, maddi destek imkanı yakaladı...

Zihnen ve bedenen sağlıklı bir toplumun gelişmesi için gençlerin desteklenmesi gerektiğine
inanan P&G, gençlere güçlükleri yenme enerjisi aşılayarak özgüven vermeyi ve gençleri ödüllendirmeyi amaçlıyor.

P&G; geleceğe yön verecek gençler için tasarladığı Gençlik 100 Yaşında projesi ile aynı zamanda, 'milli mücadele’nin ilk adımlarının atıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde bir dönüm noktasını temsil eden 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılına da vurgu yapıyor. Geleceğe yön verecek gençler hikâyelerini Banabak uygulaması üzerinden ulaştırdı.

#gençlik100yaşında projesine katılan gençlerin BANABAK uygulaması üzerinden yaptığı video başvurular, ilk olarak TEV tarafından oluşturulan 9 kişilik uzman jüri üyelerinin ön elemesinden geçerek; sanat, bilim, spor ve sosyal fayda olarak kategorilendirildi.

Ardından, her biri kendi alanında başarılı, saygın, rol modeli olmuş kişilerden oluşan ana
jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulan hikâyeler arasından, 19 farklı yaşam öyküsünün sahiplerine, hedeflerine ulaşabilmeleri için P&G tarafından maddi destekte bulunulacak.

ALANINDA UZMAN JÜRİ ÜYELERİ

Projenin ana jürisinde, sanat kategorisinde oyuncu Serenay Sarıkaya, spor kategorisinde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, sosyal fayda kategorisinde görme engelliler için oluşturulan dünya çapında ödüllü akıllı telefon uygulamasının danışmanı Duygu Kayaman ve bilim kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Esra Battaloğlu gibi kendi alanının saygın isimleri yer alıyor.

#gençlik100yaşında projesinin TEV tarafından oluşturulan ve ön elemeyi yapacak uzman jüri kadrosunda ise 9 başarılı isim daha bulunuyor. Bu isimler; Günseli Kato, Ali Sami Alkış,
Güven Taner, Rıza Kadılar, Soner Canko, Renay Onur, Oğuzhan Canım, Suat Özçağdaş ve
Kerem Okumuş.

TÜRKİYE'NİN GENÇLİK HAREKETİ #BANABAK

P&G’nin bir gençlik hareketi olarak başlayıp bir mobil uygulamaya dönüştürdüğü BANABAK
alışılagelmiş bir sadakat programından ibaret olmadığından, aynı zamanda fiş okuma teknolojisini oyunlaştırma çözümleri ile birleştirdiğinden gençler tarafından hızla benimsendi.

Uygulama yalnızca P&G ürünlerini içermiyor. Gillette, Pantene, Orkid ve İpana gibi satın alınan her bir P&G ürününden puan kazanılmasını sağlayan mobil uygulamada Uber, Scotty, Dersleri Kurtaran Adam, Boyner ve TEMA gibi birçok farklı marka ve kurumla da işbirliğine dayanıyor.

Dört yılda 1 milyondan fazla gence ulaşan uygulamada sinema biletleri, oyun puanları ve
P&G ürünleri gibi ödüllerin yanı sıra, TEMA’dan fidan bağışı ve eğitim bursu desteği gibi sosyal sorumluluğa odaklanan seçeneklere de yer veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum