Gençlik Ateşi

"Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yıldız oyuncuların yanı sıra genç basketbolcularında kendini göstermesi bizleri mutlu ediyor. Kazanılan kupalarda onların imzasının olması başarıları daha anlamlı kılıyor."

Gençlik Ateşi
21 Ağustos 2021 - 20:43
EDİZ HAKSAL / Herbalife Nutrition Genel Müdürü 
 
Türk basketbolunun gelişimi için özellikle öz kaynak düzeninin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Son dönemde A Milli Kadın Basketbol Takımımız için 'jenerasyon değişimi' yorumu çok fazla kullanılıyor. Bu değişimde de bayrak haliyle genç basketbolculara geçiyor. 
 
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ülkemizdeki kadın basketbolunun gelişmesi adına yapmak istediği uzun soluklu planlar ve yatırımları görmek, tüm basketbolseverler gibi bizim açımızdan da büyük mutluluk...
 
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 12 DABO organizasyonu (pandemi döneminde ara verilse de) ve Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi ile son dönemde kat ettiği mesafe ortada... Özellikle geçen yıl Gençler Ligi'nin kız kategorisinin gelmesi taraflı tarafsız tüm basketbolseverler tarafından büyük sevinçle karşılandı.  
 
Bu tarz altyapı organizasyonlarından yetenekli isimlerin çıkması hem A Milli Kadın Takımımız hem de Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin kalitesi için büyük önem arz ediyor...
 
Kadın basketbolunda yıldız yabancı oyuncuların transferi kulüplerin ve ligin marka değerinin yükselmesi adına önem arz ediyor. Ayrıca kulüplerimizin Avrupa'da hedeflerine ilerlemesi adına da özellikle WNBA yıldızlarının takımlarımıza gelmesi mühim bir konu... Bu önemli isimlerin yanında Türk basketbolu kendi yıldızlarını da yaratmalı, işte o zaman kazanılan başarılar çok daha anlamlı oluyor. 
 
A Milli Kadın Basketbol Takımımızın geçmişte büyük başarılar kazandığı dönemlerde, kulüp takımlarımız da Avrupa'da önemli zaferler elde etti. Bu başarıların tekrar, uzun soluklu ve kalıcı şekilde yaşanması en büyük dileğimiz. 
 
Galatasaray forması giyen 2003 doğumlu Simge Tokmak ile Hatay Büyükşehir formasını terleten 2004 doğumlu İdal Yavuz geçen yıl Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde kendilerini göstermeye başladı. İkili altyapı milli takımlarımızda da önemli işlere imza atıyor. Simge ve İdal gibi örneklerin çoğalması ve yabancı yıldızların yanına Türk basketbolcuların eklenmesiyle kulüplerimizin kazanacağı başarıların çok daha uzun vadeli olacağını düşünüyorum. 
 
Her fırsatta dile getirdiğim üzere, Türkiye’de de hem distribütör ağımızdaki 'kadın gücünü' sembolize etmesi hem de ülkemizin yükselen değerlerinden biri olması nedeniyle basketbolda Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne sponsor olduk. Herbalife Nutrition Türkiye olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin heyecan dolu yarışında genç sporcularımızı seyretmek de bize büyük keyif veriyor. 
 
Bu yıl koşulların normale dönmesiyle birlikte biz de sahalardaki yerimiz alacağız ve büyük heyecanın bir parçası olacağız. Ayrıca her zaman hedeflerimizde olan altyapı ve genç kızlarımızın  basketbola kazandırılması için planladığımız çalışmaları da hayata geçirmek için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.
 
Yeni sezonda taraftarların da salonları doldurması ile kadınlarımızın ilham verici başarılarının daha geniş kitlelere ulaşacağı ve karşılık bulacağından eminim. Basketbolun tüm paydaşlarına sevgilerimi sunuyorum...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum