Gençler finalde Boğalar'a kaybetti

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız, finalde karşılaştığı İspanya’ya son topa kadar mücadele ederek 68-61'lik skorla mağlup oldu. Millilerimiz, FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. İzmir-Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunu dolduran, maçın sonuna kadar milli takımımızı destekleyen basketbol severler ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' tezahüratlarında bulundu.

Gençler finalde Boğalar'a kaybetti
07 Ağustos 2022 - 23:16 - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 - 17:35
Haber: Hüseyin Demir 

Milliler maça gergin başladı

Millerimiz sahaya; Tan, Samet, Berke, Arda ve Karahan ile çıktı. Maça her iki takımda final maçının heyecanı ve gerginliği ile çıkarak basit top kayıpları yaşadı. Hava atışını alan İspanya maçın ilk top kaybını yaptı. Samet Yiğitoğlu, 1/2 faul atarak maçın ilk sayısını attı. İspanya’da Villar üst üste attığı sayılar ile maça iyi başladı.  Maçın ilk beş dakikasında Türkiye’nin arka arkaya top kayıplarıyla İspanya skoru 11-5 yaptı. Fikret hoca mola aldı ve mola dönüşü İspanyollar tam saha baskıya başladı. Yine oyuna sonradan dâhil olan Eray, takımına enerji katarak ilk üçlüğünü attı ve skoru 10-18 yaptı. Samet ve Kerem’in pota altından sayıları ile milliler farkı eritti. İlk periyot İspanya’nın 22-14 üstünlüğü ile sona erdi. İlk çeyrek sonunda Türkiye 5 top kaybı yaparken İspanya 2 top kaybı yaptı.



Ay yıldızlılar farkı eritti
İkinci çeyrek Özgür’ün çember altı bitirişiyle başlarken Eray Büyükcangaz’ın hızlı hücumdaki çift el smacı salonu ayağa kaldırdı. İkinci periyodun başlarında savunmalar ön planda oldu. Özgür Cengiz’in çembere atak ederek elde ettiği sayı ile skor 21-24 olurken mililer farkı 3’e indirdi. Kerem Konan’ın dipten üçlüğü ile Ay yıldızlılar skoru 24-29’a çekti. Türkiye, savunmaya hızlı dönemeyince Moreno’nun sol forvetten attığı ceza üçlüğü Fikret hocaya mola aldırdı. İkinci çeyreğin son 5 dakikasında Türkiye skor üretmekte zorlanırken İspanyollar farkı çift hanelere çekti ve skor 26-36 oldu. Hamza’nın üçlüğü millerimizi rahatlattı ve farkın açılmasını engelledi. İlk yarının bitimine 2 dakika kala Fikret hoca öğrencilerine tam saha baskı yapmalarını istedi. Eray, penetresi ile skor üreterek 31-36 yaptı ve devreye İspanyollar önde girdi. İspanya’da Rafeal Villar 12 sayı, 3 asist ile damga vururken Türkiye’de Kerem Konan 8 sayı ile devreyi bitirdi. Türkiye ilk yarıyı 3/8 üçlük isabetiyle bitirdi.



Boğalar farkı çift hanelere çekti
Türkiye, ikinci yarıya; Özgür, Arda ve Eray üçlüsüne dönerek üç kısayla başladı. Üç kısa ile tempo yapamayan milli takımda bu sefer Tan Yıldızoğlu oyuna dâhil oldu. Ay yıldızlılarımız, bir türlü istediği hücum organizasyonlarını kuramadı ve skor üretmekte zorlandı. İkinci yarı Rafeal kaldığı yerden devam ederek takımının skor yükünü taşımaya devam etti. Garuba, dip oyununda attığı sayı ile skoru 31-40’a çekti. İlk yarıda skorer oyunu ile devleşen Kerem Konan, takımına önemli katkı verdi. Üçüncü çeyreğin ilk beş dakikasında savunmalar sert ve agresif olmaya başladı. Rodriugez sol forvette üçlüğü ile İspanyollar farkı tekrar 10 yaptı.  Fikret hoca çeyreğin bitimine 2 dakika kala mola aldı. Oyun disiplininden kopmayan Türkiye Hamza Mestoğlu’nun sayıları ile ayakta kaldı. Final periyoduna İspanya 51-39 önde girdi.



Türkiye son topa kadar mücadele etti
Final periyoduna İspanya Garuba’nın sayısı ile başlarken Eray tepeden üçlüğünü gönderdi ve skoru 42-53 yaptı. Eray sakatlanarak kenara geldi. Özgür’ün sayısı ile milliler skoru 46-53 yaptı ve coach Daniel Garcia’ya mola aldı. Mola dönüşü Almansa farkı tekrar 10’a çekti. Skor üstünlüğünü elinde tutan İspanya savunmadaki sertlikten taviz vermedi. Özgür Cengiz’in üçlüğü salonu çoşturdu. Maça tutuk başlayan Berke, hem içerden hem dışardan skor katkısı vererek skoru 53-60 yaptı. Tempo ve ritmi bulan Berke Büyüktuncel son çeyrekte kendine geldi. Maçın bitimine 1 dakika kala Fikret hoca molayı aldı.  Oyunun içinde kalan ve hiçbir zaman pes etmeyen milli takımımız skoru eşitlemek için son saniyeye kadar mücadele etti. Skor üstünlüğünü elinde tutan İspanyollar hata yapmadan 68-61 kazanarak şampiyon oldu. Maçın en değerli oyuncusu seçilen Rafael Villar 20 sayı, 4 top çalma, 5 asist ile oynadı. Türkiye’de en skorer oyuncu 12 sayı ile Özgür Cengiz oldu.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum