Garanti BBVA BGL Röportajları: Zeynep Can & Kerem Konan

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde konuklarımız Beşiktaşlı Zeynep Can ile Kerem Konan oldu.

Garanti BBVA BGL Röportajları: Zeynep Can & Kerem Konan
03 Haziran 2021 - 16:37 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 16:44
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN



DENEYİM
ZEYNEP CAN
BEŞİKTAŞ


"Final hedefimize koronavirüs engel olsa da her şeye rağmen benim ve kulübüm için güzel bir deneyimdi. Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi, benim gelişimim için büyük bir tecrübeydi..."  

Bu sene ilk kez kızlarda düzenlenen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nin ilk fanusu bizim için güzel geçti. Ancak ikinci fanusa koronavirüs salgınına yakalandığımız için katılamadık. Bu hastalık performansımız üzerinde olumsuz bir etki yarattı. Uzun süre antrenmansız kaldık. Bunlara rağmen play-off'lara kalmaya hak kazandık.
 
Hedefimiz tabii ki final oynamaktı; ancak çeyrek finalde elendik. Her şeye rağmen benim ve kulübüm için güzel bir deneyimdi. Bu turnuva benim gelişimim için büyük bir tecrübeydi.

Öncelikle ben bir alt yaş grubundan gelerek Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde oynadım. Bu ligde oynamamı sağlayan antrenörlerime teşekkür ederim. Kendimden büyük bir yaş grubunda oynamak benim özgüvenimi geliştirdi. Eksiklerimi daha iyi görmemi sağladı. Bu sayede gelişimimi daha net adımlarla tamamlamama fırsat verilmiş oldu.

Garanti BBVA BGL zaten birkaç yıldır erkekler için düzenlenen bir organizasyondu. Bu sene ilk defa kız kategorisinde de düzenlenmesi bence çok faydalı oldu. Çünkü oynanan her maçın oyuncuya katkısı olduğunu düşünüyorum. Garanti BBVA BGL'nin, normal lige göre çok daha profesyonel olduğunu gördüm. İnşallah bundan sonraki sezonlarda da hep devam eder.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde oynanan maçların genel olarak hepsinde rekabet seviyesi yüksekti. Çünkü bütün takımlar play-off oynamak istiyordu. Gelişmesini istediğim bazı kısımlar da var tabii ki. Mesela geliştirilmesi gerektiğini istediğim ilk şey, daha çok takımın bu lige dahil edilip daha çok maç oynanması. Bu imkan sağlanırsa daha verimli bir sistem oluşabilir. 

Gelecek ile ilgili planlarıma gelecek olursam... Tabii ki öncelikle milli takım kadrosuna dahil olmak istiyorum. Sonrasında ise A takımdaki ablalarımla oynamayı çok isterim. Aktif olarak oynayan oyunculardan Kiah Stokes'unn oyun tarzını beğeniyorum. Özellikle blokları ve pota altında alıp dönüp bitirmesi hoşuma gidiyor.

TİPLEME
- En beğendiğin koçlar?
- Zeljko Obradovic ve Ahmet Kandemir.
- En beğendiğin oyuncu?
- Nevriye Yılmaz
- En iyi 5'in?
- Işıl Alben, Olcay Çakır Turgut, Ayşe Cora, Tilbe Şenyürek, Nevriye Yılmaz
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe
- Tek kelime ile Beşiktaş?
- Gurur

 
HEDEF
KEREM KUTHAN KONAN


"Garanti BBVA BGL bence altyapı sporcuları için çok önemli bir organizasyon. Bu lig bizlere çok büyük tecrübeler kazandırdı. Asla durmak istemiyorum ve bütün eksik yönlerimi geliştirmek istiyorum..."

GARANTİ BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde yeni bir takımız. Ağırlıklı olarak 2004 doğumlu sporculardan oluşan bir organizasyonun içindeydik ve biraz da tecrübe eksikliğimiz vardı. Bununla birlikte Covid-19'dan dolayı yaşadığımız bir şanssızlık ve oynayamadığımız 3 müsabaka var. Bu hadise bizi oldukça üzüntülü bir duruma soktu.
 
Oynadığımız maçlarda ise hem zevk almaya çalıştık hem de güzel tecrübeler edindik. Henüz genç bir oyuncuyum. O yüzden her gün yaptığım antrenmanlarımda, kendimi geliştirmeye çok özen gösteriyorum. Asla durmak istemiyorum ve bütün eksik yönlerimi geliştirmeyi amaçlıyorum. Bunun yanında eğitim hayatıma da çok dikkat ediyorum ve ekstra olarak İngilizcemi geliştirmeye odaklıyım.
 
Garanti BBVA BGL organizasyonu bence altyapı sporcuları için çok önemli bir organizasyon. Bizlere çok büyük tecrübeler kazandırdı. Sadece kendi yaşıtlarınızla değil, kendinizden 2-3 yaş büyük sporcular ile sizleri bir araya getirip, rekabet ortamını tatmanızı sağlıyor. Garanti BBVA BGL'nin özellikle ileriye dönük hedeflerimizde, A takım seviyesine gelmeden önce, bizleri çok iyi hazırladığını düşünüyorum.

Garanti BBVA BGL'de inanılmaz bir rekabet ortamı var. Örnek vermek gerekirse Gaziantep ile oynadığımız maçın, son yıllarda eşi benzeri olmayan karşılaşmalardan biri olduğunu söyleyebilirim. Böyle bir rekabet ortamı da olunca farklı tecrübeler kazanıyorsunuz. Oyun anlamında kendinizi geliştirmenize olanak sağlanıyor. Kendi adıma gelişmesini istediğim en önemli detay şutum. Bu yönümü geliştirdiğim zaman rakip takımlar için daha çok tehdit olan bir oyuncu olacağım.

Her sporcu gibi benim de kendi adıma hedeflerim var. Kısa süreli hedef olarak A takıma çıkıp oynamak uzun süre olarak da ilk önce EuroLeague daha sonrasında NBA'de forma giymek istiyorum. Beşiktaş gibi genç oyunculara şans tanıyan bir kulüpte olmak tabii ki çok heyecanlandırıyor. Takımdaki abilerimi gördükçe daha çok hevesleniyorum ve onların bu genç yaşta yaptıkları, gerçekten çok gurur verici ve hoşuma gidiyor. Bu durumda beni düzenli olarak çok çalışmaya teşvik ediyor. Takımımızda gençlere verilen çok büyük bir değer var ve bu çok güzel bir şey.

Kendime örnek aldığım ve tarzını beğendiğim bazı oyuncular var. Bunlar Giannis Antetokounmpo ve Cedi Osman. Bu iki oyuncunun fiziksel yapıları ve oyun stilleri çok hoşuma gidiyor.

TİPLEME
- En beğendiğin koçlar?

- Ahmet Gürgen ve Alp Baydar 
- En beğendiğin oyuncu?
- Giannis Antetokounmpo 
- En iyi 5'in?
- Stephen Curry, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Anthony Davis, Shaquille O'Neal 
- Tek kelime ile Beşiktaş?
- Gurur

YORUMLAR

  • 0 Yorum