Aynı salon ayrı hikâye

Aliağa Petkimspor Kaptanı Yiğitcan Turna, "Akatlar'da son saniyelere 7-8 sayı avantajla girdiğimiz Beşiktaş maçını kaybedince, rakiplerin kazanmasıyla kendimizi büyük bir kaosun içerisinde bulduk. Son hafta aynı salonda Bahçeşehir Koleji karşısında aldığımız kritik galibiyet ise bize ING Basketbol Süper Ligi'nde tuttu." diyor.

Aynı salon ayrı hikâye
03 Haziran 2021 - 16:29
Sezona iyi bir kadro ile başlayan ve play-off için iddialı bir takım olan Aliağa Petkimspor, gerek oyuncularının Covid-19 vakaları gerekse alınan sonuçların etkisi ile son hafta ligde kalma mücadelesi verdi. Son maçta Bahçeşehir Koleji deplasmanında alınan galibiyet, Aliağa Petkimspor’u ING Basketbol Süper Ligi’nde tuttu. İzmir ekibinin tecrübeli ismi Yiğitcan Turna, olağan dışı sezonu değerlendirdi...
 
COVID-19 VAKALARI RİTM BULMAMIZI GECİKTİRDİ
 
- Sezona iyi bir kadro ile başlayan; ancak Covid-19 sorunundan bir hayli muzdarip olan bir Petkim vardı. Bu durum, sıralamama ve sezonu ne kadar etkiledi?

 
- Sezon öncesi çalışmalarına, diğer takımlara göre biraz daha erken başladık. Hazırlık karşılaşmaları başladığında, aslında resmi maç oynayabilecek kapasiteye ulaşmıştık. Fakat ligin başlamasıyla fiziksel ve bununla beraber mental anlamda biraz düşüşe geçtik. Bu da ligin ilk 3 haftasında istediğimiz sonuçları alamamamıza sebep oldu. Sonrasında birçok takım gibi, bizim de yaşadığımız Covid-19 vakaları, bireysel ve takım olarak ritim bulmamızı geciktirdi.
 
AKATLAR KADERİ BELİRLEDİ
 
- Bu sezon Akatlar'da oynanan iki maç da Petkim için unutulmazdı. Petkim için belki de play-off'a katılım yerine ligde kalma mücadelesi noktasına gelinen maçlardan biri, Beşiktaş'a son anda kaybedilen karşılaşmaydı. Bir diğeri ise, ligde kalmayı garantilediğiniz Bahçeşehir Koleji maçı. Her iki maçın da hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

 
- Beşiktaş maçıyla başlayacak seride alacağımız 1-2 galibiyet, bizi play-off potasına sokacaktı. Bunun bilincinde çıkıp çok iyi mücadele ettik. Son saniyelere 7-8 sayı avantajla girdik; fakat bu maçı kaybedince, takım için çok büyük bir yıkım oldu. Maçtan sonra dönüş yolunda bile herkes 'Nasıl kaybettik?' diye birbirine soruyordu. 
 
Sonrasında herkes hedefsiz kaldığımızı düşünürken, altımızdaki rakiplerin de ekstra maç kazanmasıyla bir anda kendimizi çok büyük bir kaosun içinde bulduk. Alacağımız ekstra bir galibiyet, bizi yine rahatlatacaktı; fakat bütün bu sürecin fiziksel ve psikolojik yükünü takım olarak kaldıramadık ve iş son hafta oynayacağımız Bahçeşehir Koleji maçına kaldı. 
 
Rakibimizdeki vakalar sebebiyle maç yaklaşık 2 hafta ertelendi. Bahçeşehir Koleji, sakatlık ve hastalıklar sebebiyle eksik bir kadroyla maça çıkmak zorunda kaldı. Biz de üzerimizdeki stres ve baskıdan dolayı ilk 3 periyot parkeye bir şey koyamadık. Fakat 4. periyotta bir ritim yakaladık ve maçı kazandık. Tabii ki takım ligde kaldığı için çok mutlu olduk. Aynı salon; biri hüzün, biri mutlulukla biten ayrı hikâyeler oldu bizim için...
 
GELECEK YIL HEDEF AVRUPA
 
- Gelecek sezon için bu seneden çıkardığınız dersler neler, takım hedefiniz için neler söylersiniz?

 
- Bu sezona göre daha fazla mücadele etmenin, her maçın, her topun kıymetini daha da iyi bilmenin çok önemli olduğunu anladık. Hedefimiz, bütün bu edinilen tecrübelerle, önümüzdeki sezon play-off oynayabilecek, Avrupa kupalarına katılabilecek bir takım ruhu oluşturmak.
 
İZMİR’İN BASKETBOL KÜLTÜRÜ ÇOK YÜKSEK
 
- Pınar Karşıyaka gibi basketbol ekolüne sahip İzmir'deki basketbol ortamı ve İzmirlilerin size desteği için neler söylersiniz?

 
- İzmir, her sporcunun hayalinde mutlaka olan bir şehir. Havası, denizi, insanları, yaşam kalitesi çok üst düzeyde. Buraya gelen yerli-yabancı bütün oyuncular, şehre hayran kalıyor. Zaten Karşıyaka’dan dolayı basketbol kültürü çok yüksek. Biz de İzmir’in diğer bir temsilcisi Aliağa olarak elimizden gelen mücadeleyi gösteriyoruz. İnşallah seyircimizle en kısa sürede buluşuruz. Onlar arkamızdayken mücadelemiz artıyor, ruhumuz ortaya çıkıyor.
 
OLİMPİYATLAR’A KATILACAĞIMIZA İNANIYORUM
 
- A Milli Basketbol Takımımızın Olimpiyat Elemelerindeki şansı için neler söylersin?

 
- A Milli Takım'da bu sezonu çok iyi geçiren oyuncularımız var. Bence Orhun Abi (Ene) gerekli kimyayı kurma konusunda çok tecrübeli bir koç. Başarıya aç oyuncularımızın sayısını da göz önünde bulundurursak, Tokyo Olimpiyatları vizesini alacağımıza inanıyorum.
 
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?
- Ahmet Gürgen
- En beğendiği oyuncu? 
- Alperen Şengün
- En iyi ilk 5'in? 
- Barış Ermiş/Can Akın, Serkan Erdoğan/Barış Özcan, Miroslav Radosevic /Ersin Görkem, Hakan Yapar/Hadi Özdemir/Ümit Sonkol, Kerem Gönlüm/Kaya Peker
- En zorlu deplasman? 
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Aliağa Petkimspor... 
- Aile
 
YİĞİTCAN TURNA
Doğum tarihi, 7 Mart 1987
Boy: 1.85 m
Pozisyon: Oyun kurucu

KARİYERİ
2004-11 Banvit
2011-12 Bandırma Kırmızı
2013-14 Uşak Sportif
2014-15/2016-17 Sakarya BŞB.
2015-16 Tofaş
2017-19 Bahçeşehir Koleji
2019-     Petkimspor

YORUMLAR

  • 0 Yorum