Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa'da karşı karşıya

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Fenerbahçe ve Galatasaray FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde(Euroleague Women) karşı karşıya gelecek. B Grubu'nda bugün Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma 19.00'da başlayacak. 

Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa'da karşı karşıya
06 Ekim 2021 - 13:45
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin ilk haftasında B grubu'nda bugün Galatasaray ile Fenerbahçe Safiport karşı karşıya gelecek. Derbi mücadelesi, Şehit Musatafa Özel Kompleksi'nde oynanacak. Başantrenörlüğünü Efe Güven'in yaptığı Galatasaray ile Victor Lapena yönetimindeki Fenerbahçe  Safiport sezonun ilk resmi maçına galibiyet için çıkıyor.
 

Galatasaray ile Fenerbahçe ,FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 13. kez karşı karşıya gelecek.İki ekip arasında daha önce oynanan 12 karşılaşmada Fenerbahçe 9, Galatasaray ise 3 kez galip geldi. Geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa'da çeyrek finalde karşı karşıya gelirken, ilk maçı deplasmanda 91-74 kazanan sarı-lacivertliler, ikinci karşılaşmada 71-61 kaybetmesine karşın ilk maçtaki sayı avantajıyla adını Dörtlü Final'e yazdırmıştı.
 

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi, bugün 2 grupta oynanacak maçlarla başlıyor.A ve B gruplarında 8'erden toplam 16 ekip Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele edecek.Ligde bugün  başlayacak normal sezon karşılaşmaları 1 Şubat 2022'de sona erecek Çeyrek final müsabakaları ise 9 Mart'ta tamamlanacak. Söz konusu karşılaşmalarda rakiplerine üstünlük sağlayan ekipler, 8 Nisan'da düzenlenecek Dörtlü Final'e adını yazdıracak. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin final müsabakası ise 10 Nisan'da oynanacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum