Galatasaray Nef Şampiyonlar Ligi'ne iyi başladı

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray Nef, E Grubu'ndaki ilk maçında ERA Nymburk'u 101-85 mağlup etti.

Galatasaray Nef Şampiyonlar Ligi'ne iyi başladı
06 Ekim 2021 - 22:49
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Galatasaray NEF, FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında Çek ekibi Nymburk'u Sinan Erdem Spor Salonu'nda ağırladı. 

Maça hücumda etkili başlayan konuk ekip, 5 dakika içinde 14-5'lik bir seriye imza attı ve ilk 5'te yer alan 4 oyuncusundan skor katkısı buldu. Bunun üzerine Galatasaray Nef Baş Antrenörü Ekrem Memnun'dan mola geldi. Mola sonrasında temsilcimiz, Melo Trimble, David Kravish ve DeVaughn Akoon-Purcell'den gelen sayı katkılarıyla ardaki farkı 2 sayıya kadar düşürdü. (13-15) Ancak skor üstünlüğünü koruyan Nymburk, ilk 10 dakikayı 26-23 önde tamamladı. İkinci çeyrekte oyunun kontrolünü eline alan Galatasaray Nef, hem hücumda hem de savunmada etkisini arttırdı. Dee Bost'un da devreye girmesiyle skorda üstünlüğü yakalayan Aslanlar, devre arasında soyunma odasına 52-48 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, 6 dakikanın sonunda aradaki farkı 8 sayıya çıkarmayı başardı. (63-55) Oluşan bu farkta Akoon-Purcell -  Bost ikilisinin etkisi büyüktü. İlerleyen dakikalarda farkı çift hanelere çıkaran Galatasaray Nef, Rivers'ın son saniye basketine engel olamadı ama son 10 dakikaya 75-67 önde girdi. Dördüncü çeyrekte de etkili oyununu sürdüren temsilcimiz, mücadeleden 101-85 galip ayrıldı.

Galatasaray Nef'te maçın en skorer ismi olan Melo Trimble, 33 sayı, 6 ribaund ve 3 asistle etkili bir oyun çıkarırken, DeVaughn Akoon-Purcell de 23 sayı, 6 ribaund ve 2 asist kaydetti. Nymburk'ta Jerrick Harding 21 sayı ve 5 ribaundla oynadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum