Fenerbahçe'nin yeni isim sponsoru Öznur Kablo

Öznür Kablo, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'na isim sponsoru oldu. Bugün yapılan imza töreniyle birlikte bu sponsorluk resmiyete kavuştu.

Fenerbahçe'nin yeni isim sponsoru Öznur Kablo
07 Ekim 2019 - 15:14
Öznür Kablo, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'na isim sponsoru oldu. Bugün yapılan imza töreniyle birlikte bu sponsorluk resmiyete kavuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklama:

Fenerbahçemiz ile Öznur Kablo arasında Kadın Basketbol Takımımızın isim sponsorluğu konusunda sağlanan anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen imza töreninde Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı, sponsorluk anlaşmasına dair açıklamalarda bulundu.

İmza töreninde Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve Metin Sipahioğlu, Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın Menajeri Arzu Özyiğit, kaptanı Tuğçe Canıtez ve oyuncusu Ayşe Cora ile Kulübümüz ve Öznur Kablo yetkilileri de hazır bulundu.

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Bu birlikteliğin Fenerbahçe’ye yeni bir heyecan vermesini bekliyor, başarılarımızın devamını diliyoruz

İmza töreninde ilk olarak konuşan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Bugün bizim için yine çok değerli, çok önemli, çok güzel bir gün. Çok farklı bir özelliği var bugünün; Fenerbahçe’de ilk defa Kadın Basketbol Takımımız bir isim sponsoruna kavuşuyor. Çok değerli bir Fenerbahçelinin, İbrahim Balarısı’nın öncülüğünde, bonkörlüğünde Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı olarak yer alacak. Öznur Kablo tamamen Türk sermayesiyle kurulmuş ve elde ettiği birçok başarıdan sonra İstanbul Sanayi Odası istatistiklerine göre en büyük 150 Türk sanayi kuruluşundan biri durumunda. Bunu 1 senelik bir sözleşme olarak imzalamış bulunuyoruz ama İbrahim beyin de önerileri doğrultusunda bunun birçok seneye yayılacağını ve ileride de bu formayı bu şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız birçok başarılara sahip. Avrupa’da final oynayan ilk Türk takımı ve ülkemizde bugüne kadar en çok şampiyon olmuş takım. Bu birlikteliğin de Fenerbahçe’ye yeni bir heyecan, yeni bir keyif vermesini bekliyor, başarılarımızın devamını diliyoruz.” diye konuştu.

Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı: Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın isim sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz

Ardından söz alan Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı, sponsorluk anlaşmasıyla ilgili, “Burada Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımıyla Öznur Kablo arasındaki ortaklığımızı, anlaşmamızı resmiyete döktük. Bu iş birliği anlaşmasını sizlerin huzurunda imzalamaktan dolayı Öznur Kablo olarak çok mutlu ve gururluyuz. Fenerbahçe armasını en iyi şekilde taşıyan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı artık Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı olarak anılacaktır. Fenerbahçe’nin formasını, armasını taşıyan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın isim sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile yapmış olduğumuz sponsorluk anlaşmasının gerçekleşmesinde bize destek olan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Metin Sipahioğlu’na da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Öznur Kablo hakkında da bilgiler veren İbrahim Balarısı, “Öznur Kablo 1989 yılında %100 yerli sermayeyle kurulmuş olan, Çerkezköy’de 110 bin metrekare açık alanda 4 farklı fabrikadan oluşan entegre bir tesis. Bu fabrikalarda bakır ve alüminyum olarak enerji kablosu üreten ve kendi konumunda Türkiye’de lider olan bir şirkettir. Modernizasyon ve teknolojisiyle dünyada örnek olarak gösterilecek bir tesise sahip olmaktan ayrıca gurur duymaktayız.” şeklinde konuştu.

Bu sezon Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı’nın yer alacağı her kulvarda başarılı olacağından şüphe duymadığını belirten İbrahim Balarısı, “Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı’nın lig, kupa ve EuroLeague’de başarılı olacağından hiç şüphem yoktur. Bu şampiyonluğa giden yolda yönetim, taraftar, basın mensupları, teknik heyet, kadın basketbol oyuncularımızın ve sponsor olarak Öznur Kablo olarak birbirimize kenetlenerek EuroLeague’de finale kalıp şampiyonluğa ulaşacağımızdan hiç şüphem yoktur. Fenerbahçe Spor Kulübü ve Öznur Kablo girdiği bu yolda umarım uzun süre birlikte olur, ilerleyen yıllarda şirketimiz ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasındaki bu iş birliği daha farklı desteklerle süregelir. Hepinize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Bu sponsorluklar çok önemli

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam da, “Çok teşekkür ederiz. İbrahim bey, biz de aynı umut içindeyiz. İnşallah başarıları birlikte, yan yana alkışlama fırsatı buluruz. Fenerbahçemizin sadece basketbolda değil, diğer branşlarda da başarısını inançla bekliyoruz. Bu sponsorluklar çok önemli. Sadece futbolda faaliyet göstermediğimiz için diğer branşların maddi olarak desteklenmesi de çok çok önemli. Başarıya sadece emek, ter ve gözyaşı ile gitmiyorsunuz. Mutlaka bir takım maddi imkanlara da sahip olmanız gerekiyor. Bunlar olmadan arzu edilen güç seviyelerine çıkılmıyor. İbrahim Bey’in ve Öznür Kablo gibi kuruluşların, bugüne kadar hiç sponsorluk içerisinde yer almamışken bu gibi faaliyetlere girmeleri, sadece Fenerbahçe için değil tüm kulüplerimiz ve kulüpleri destekleyenler içinde güzel bir örnek olur ve çoğalır. Kulüp olarak çok büyük desteğe ihtiyacımız var. Hedeflerimizden hiçbir zaman ödün vermiyoruz. Hedeflerimizi yükselterek ilerliyoruz. Maddi açıdan maalesef günün koşullarında geçmişte de geldiği şekilde çok büyük bir maddi yükün altında ve bu yükü de ancak ve ancak yönetim olarak çok kısıtlı şeyler yapabiliriz ama camiamızın desteği, özellikle futbol dışındaki branşlardaki desteği çok önemli ve çok da stratejik. İbrahim Balarası gibi iş insanlarını, taraftarları çok daha geniş seviyede desteğe davet ediyorum ” dedi.

Ardından sorulara geçildi. ‘Fenerbahçe Kadın Basketbol takımının ilk isim sponsorluk anlaşması dahilinde müzesinde eksik olan Euroleague Kupası hedefleniyor mu?’ sorusuna Kadın Basketbol Takımımızdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu yanıt verdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu: Umarım sponsorumuzla uzun zamandır gönlümüzde olan kupayı bu sene alırız

Yapılan planlamaya ve hedeflenen başarıla değinen Sipahioğlu, “Bu soruya inşallah sezon sonunda güzel bir cevap veririz.  Fenerbahçe kadın basketbol takımı, Türkiye’nin en çok şampiyon olan takımı. en çok kupa kazanmış takımı. Birçok ilke imza atmış bir takım. Bu sene Euroleague Kupası hepimizin gönlünden geçiyor. Yapacağımız ve yaptığımız yeniden yapılanma projesiyle; yeni hocamız ve oyuncularımızla, en önemlisi de İbrahim Bey’in desteğiyle, yeni sponsorumuz ve yeni ismimizle umuyoruz bu sene uzun zamandır gönlümüzde olan kupayı da alabiliriz” diye konuştu.

Öznur Kablo ile olan sponsorluk anlaşmasının mali olarak kulübe nasıl bir katkı vereceğine ilişkin soruya ise Burhan Karaçam, şu şekilde yanıt verdi:

“Özel bir durum ama çok önemli bir katkı. Katkının her türlüsü bizim açımızdan çok önemli. Ama  boyut olarak da çok yüksek bir katkı veriyorlar. Bu sene onların da beklentilerini karşılayabilirsek önümüzdeki sene daha farklı başarılara hedef almamız ve daha farklı katkı da bekleme durumunda olabiliriz.”

Başkanımız Ali Koç: İnşallah Öznur Kablo ile beraber nice şampiyonluklar yaşarız

Son olarak söz alan Başkanımız Ali Koç, “İbrahim Bey’in çocukları Banu ve Oktay da burada. Ailece buradalar. İbrahim Bey ile göreve geldiğimizden beri bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu seneye nasip oldu. Aslında bizim hayalimizde daha büyük sponsorluklar var. İnşallah seneye futbolda da bir işbirliğimiz olacak. Olmasını arzu ediyoruz. Bugün size teşekkür ediyorum. Sponsorun büyüğü küçüğü yok. Pek çok rakibimizin amatör sporlarda mecburen küçülmeye gittiği bir ortamda; biz ne yapıp edip Aziz Başkan’ın da koyduğu vizyon çerçevesinde büyük ve başarılı bir spor kulübü olmak için imkanlar çok daha zor olmasına rağmen elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kadrolarımızı mümkün olduğu kadar kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Voleybol erkek ve kadında branşlarımızda da yaptık. Erkek basketbolda zaten malumunuz. Bazen taraftarlarımız ‘Amatörleri bırakın, futbola odaklanın’ diye bize kızıyorlar. Bu bir anlayış, bir duruş. Ama buralara yapılan yatırımlar, buradan alıp futbola yatırma gibi bir imkan yok. Çünkü Finansal Fair Play durumunu hepiniz biliyorsunuz. Ne kadar harcayacağımız belli. Dünyanın en büyük sponsoru bile gelse futbola ne kadar yatırım yapılacağı belli. Dolayısıyla biz öbür taraflarda da ödün vermemek için çok uğraşıyoruz. İnanın ki ben, Burhan Karaçam ve diğer yönetici arkadaşlarımız her gün ‘bu gemi nasıl yüzecek, bu maaşlar nasıl ödenecek’ diye düşünüp bununla yatıp kalkıyoruz. Sadece sporcu maaşı olarak değil; her anlamda, çalışan maaş olarak da bakın. Hiçbir kulüp için şu an 2019-2020 yılı kolay değil ve her geçen sene daha da zorlaşıyor. Mali konulara zaman zaman giriyorum ki tekrar gireceğim. Önümüzdeki günlerde milli maç arasında ya Fenerbahçe Televizyonu’nda ya da başka kanalda bir ‘Camiaya Sesleniş’ programı yapmak istiyorum. Daha nerede olacağına karar vermedik. Metin Bey ile konuşarak kararını vereceğiz. Birkaç konuya açıklık getirmenin de zamanı geldi. Ama burada İbrahim Bey’e, çocuklarına, profesyonellerine hem bugün katıldıkları hem de bize sponsor oldukları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burhan Bey’in de dediği gibi inşallah bu yatırımdan keyif alırsınız ve geri dönüşünden memnun kalırsınız ki Fenerbahçe’ye attığınız bu adım son adım olmaz ve daha büyük adımları hep beraber atarız.” dedi.

9 Ekim Çarşamba günü Gelecek Koleji ile oynayacağımız Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasının bir sürü ilke imza atacağını vurgulayan Başkanımız Ali Koç, “Çarşamba günü bir sürü ilk olacak. Kadın basketbolda ilk kez isim sponsorumuz oldu. Öznur Kablo ile ilk maçımıza çıkacağız. Yeni Takım Menajerimiz Arzu Özyiğit de ilk takım maçına çıkacak. Tuğçe Canıtez de kaptan olarak ilk maçına çıkacak. İnşallah Çarşamba günü Kayseri’de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı alıp gelecekler ve siz de bize daha ilk günden hayırlı uğurlu olmuş olursunuz. Çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun. İnşallah hep beraber nice şampiyonluklar yaşarız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum