Fenerbahçe'de transfer çılgınlığı

Yüzde 30'luk bütçe daralmasına rağmen hayallerini süsleyen EuroLeague şampiyonluğu için gemileri yakan Fenerbahçe, kadrosunu yeniden dizayn etti. Koç Victor Lapena'yı dümene geçiren Potanın Kraliçeleri, iç ve dış transferde 10 imza attırdı.

Fenerbahçe'de transfer çılgınlığı
11 Ağustos 2019 - 10:21 - Güncelleme: 12 Ağustos 2019 - 10:35
OĞULCAN ÇOKSAYAR

Son yıllarda EuroLeague'in gediklisi hâline gelen ancak 3 kere final oynamasına rağmen bir türlü kupayı kaldıramayan Fenerbahçe, yüzde 30 bütçe daralmasına gittiği kadın basketbolda deyim yerindeyse sinekten yağ çıkarıyor. Geçtiğimiz sezon Avrupa'ya erken veda eden, ardından Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluk yaşayan ve Kadınlar Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Potanın Kraliçeleri, gelecek sezon için adeta vites attırdı.

Beklentilerin uzağında kalan Fransız koç Valerie Garnier ile yollarını ayıran sarı lacivertliler, başantrenörlüğe geçtiğimiz sezon Nadezhda Orenburg ile EuroCup zaferini tadan Victor Lapena'yı getirdi. İç ve dış transferde toplam on imza attıran Potanın Kraliçeleri, gelecek yılın kadro mimarisini de büyük ölçüde tamamladı.

Dış transferde geçtiğimiz sezon kadın basketbolunu kasıp kavuran Çukurova Basketbol'un kilit ismi Alina Iagupova ile pencereyi açan Fenerbahçe, Mersin temsilcisinden Sevgi Uzun'u da kadrosuna dahil etti.



Sezonu Dinamo Kursk'ta tamamlayan İspanyol şutör guard Anna Cruz'u da takıma kazandıran sarı lacivertliler, oyundaki çeşitliliği arttırdı. Geçtiğimiz yıl Avrupa sezonunda Botaş formasını terleten Birleşik Amerikalı forvet Elizabeth Williams ve milli oyuncu Olcay Çakır Turgut da gelecek yıl Fenerbahçe forması giyecek.

Potanın Kraliçeleri'nde kaptan Birsel'in basketbola veda etmesinin ardından sözleşmesi 2 yıl uzatılan Tuğçe Canıtez bu görevi üstlenecek. Fenerbahçe, Esra Ural Topuz, Ayşe Cora, Türk statüsü kazanan Kiah Stokes ve süper star basamaklarını adım adım tırmanan Cecilia
Zandalasini ile 1 yıllık sözleşme yenileyerek yeni sezon öncesi gövde gösterisi yaptı.

Yapbozun tüm parçalarını özenle birleştiren Fenerbahçe'de, beklentilerin en yüksek olduğu isim ise Ukraynalı guard Alina Iagupova. Bu sezon takımda yer almayacak Kelsey Plum'ın yokluğunda elini taşın altına koyacak isim olarak öne çıkan Iagupova, zor anlarda şapkadan tavşan çıkarmasıyla biliniyor.

WNBA'in göze çarpan oyuncularından Elizabeth Williams, lige olan aşinalığının yanı sıra başarıya olan açlığı ile Fenerbahçe'ye seviye atlatacak türden bir isim. Hâli hazırda kaliteli yerli sorunu yaşamayan sarı lacivertliler, Olcay Çakır Turgut ve Sevgi Uzun hamleleriyle
elini iyice güçlendirmiş oldu. Avrupa sahnesinde bu defa hataya düşmek istemeyen Fenerbahçe, kadın basketbolunda ciddi güç farkı yaratacak transferlerle, bütçe kısıtlamasına rağmen gözünü EuroLeague şampiyonluğuna diktiğini ve bu konuda da oldukça ciddi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

GEÇEN SEZON NE YAPTILAR?

Alina Iagupova (KBSL)

Sayı : 18.95
Asist : 6.90
Ribaund : 5.43
Blok : 0.38
Top Çalma : 2.00

Sevgi Uzun (KBSL)
Sayı : 5.25
Asist : 2.89
Ribaund : 2.61
Blok : 0.31
Top Çalma : 1.14

Olcay Çakır Turgut (KBSL)
Sayı : 8.88
Asist : 6.00
Ribaund : 3.66
Blok : 0.25
Top Çalma : 1.34

Elizabeth Williams (KBSL)
Sayı : 12.61
Asist : 2.10
Ribaund : 8.39
Blok : 1.77
Top Çalma :1.45

Anna Cruz (EuroLeague)
Sayı : 5.9
Asist : 3.7
Ribaund : 4.1
Blok : 0.1
Top Çalma : 0.9

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları