Fenerbahçe Beko son çeyrekte açıldı

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 7. maçında Bayern Münih'i konuk etti.

Fenerbahçe Beko son çeyrekte açıldı
08 Kasım 2019 - 22:40
THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 7. maçında Bayern Münih'i konuk etti.

Fenerbahçe Beko, ilk dakikada Jan Vesely'nin boyalı alandan bulduğu basketlerle 4-0'lık bir başlangıç yaptı. Bayern Münih ise, ilerleyen dakikalarda Greg Monroe ve Peteri Koponen ile etkili olarak 11-3'lük bir seri yaptı ve temsilcimiz karşısında öne geçti. (5.48) Bayern'in serisini bozan, eski oyuncuları Derrick Williams oldı ve ABD'li uzunun basketi, skora 11-11'lik eşitlik getirdi. (5.12) Beraberliği Bayern Münih, kendi lehine bozmayı başarsa da, 3 dakika 20 saniyede 7-1'lik seri yapan Fenerbahçe, ilk 10 dakikayı 18-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında, iki takım da oyunu koparabilecek serilere ve etkili performanslara imza atamadı ve ilk 3 dakikada fark en fazla 3 sayıya kadar çıktı. Sonrasında, Fenerbahçe Beko'nun şutör kaptanı Melih Mahmutoğlu, art arda 3 sayılık basketler kaydederek temsilcimizi 28-25 öne geçirdi. (6.07) Çeyreğin diğer dakikaları da farklı geçmedi. Genellikle karşılıklı sayılar olurken, 20 dakikanın sonunda üstün olan Fenerbahçe Beko, devre arasında soyunma odasına 40-39 önde gitti.

Üçüncü çeyreğin başında öne geçen Bayern Münih, Peteri Koponen'in 3 sayılık basketiyle farkı 4 sayıya kadar çıkardı. (6.48)  Fenerbahçe Beko ise, başta Derrick Williams olmak üzere, Nando De Colo ve Nikola Kalinic ile karşılık vermeye çalıştı. 51-51'lik eşitlikle girilen tv molasından sonra Kalinic ile serbest atış isabetleri buldu ve 53-51'lik skor üstünlüğü oluşturdu. (4.34) Fakat temsilcimiz, farkı açacak sayıları bulamadı. Bayern Münih, Alex King'in 3 sayılık basketiyle yeniden öne geçti ve Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic, çareyi mola almakta buldu. (3.09) Mola sonrasında, Fenerbahçe'de özellikle Derrick Williams içeriyi zorlayıp faul hakkını erken dolduran rakibini temaslı bir oyunla yıpratmaya çalıştı. Fakat kritik 3 sayılık basketlerle karşılık verip öne geçen Bayern Münih son 10 dakikaya 62-61'lik üstünlükle girdi.

Fenerbahçe Beko, dördüncü çeyreğin ilk 58 saniyesinde, Jan Vesely'nin basketinden sonra Kostas Sloukas'tan 3 sayılık katkı aldı ve Almanya temsilcini erken molaya sürükledi. (9.02)  Temposuna ve ritmine kavuşup taraftarının da desteğini alan Sarı Kanaryalar, 11-2'lik seriyle farkı 8 sayıya çıkardı. (6.22) Bayern Münih, en kritik sürece girilirken basit hatalar yapmaya başladı. Önceki çeyreklere göre daha etkili bir performans ortaya koyan Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayılık basketiyle farkı ilk kez çift hanelere yükselti. (4.21) Maçın hakimi olan temsilcimiz, aranın kapanmasına karşın skor üstünlüğünü korudu ve karşılaşmayı 90-82 kazandı.

Ligde 3 maç aradan sonra galip gelen Fenerbahçe Beko'da Derrick Williams, eski takımına karşı attığı 19 sayıyla maçın en skorer isimlerinden biri olurken, 5'te 4 dış atış isabetiyle oynayan Melih Mahmutoğlu da 14 sayı kaydetti. Art arda ikinci yenilgisini alan Bayern Münih'te Greg Monroe 19 sayı ve 7 ribaundla karşılaşmayı tamamladı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum