Son sözü Golden'la Bahçeşehir Koleji söyledi

ING Basketbol Süper Ligi'nde lider Pınar Karşıyaka, İstanbul'da Bahçeşehir Koleji'nin konuğu oldu.

Son sözü Golden'la Bahçeşehir Koleji söyledi
09 Kasım 2019 - 15:20
ING Basketbol Süper Ligi'nde lider Pınar Karşıyaka, İstanbul'da Bahçeşehir Koleji'nin konuğu oldu.
Maçın ilk 3 dakikasında üstünlük hep el değiştirdi. Pınar Karşıyaka, Amath M'Baye ile sayılar bulsa da, hücumda birçok fırsattan yararlanamadı ve şutların büyük bir kısmı çemberden döndü. Dengede geçen maçta M'Baye ile etkili olan Kaf Kaf, televizyon molasına 13-10 önde girdi. (3.45) Mola sonrasında Tony Taylor ile 3 sayılık basket bulan Pınar Karşıyaka, farkı 6 sayıya çıkardı. (2.57) Bahçeşehir Koleji, serbest atış isabetleriyle arayı kapatmaya çalışsa da, ilk 10 dakika Pınar Karşıyaka'nın 19-13'lük üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe Bahçeşehir Koleji etkili başladı. 6-2'lik bir mini seri oluşturan Kırmızı Ejderhalar, farkı 3 sayıya kadar indirdi. (6.26) Bunun üzerine Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca mola aldı. Molanın ardından yeniden toparlanan Kaf Kaf, karşılıklı sayıların ardından Nusret Yıldırım ve Yunus Sonsırma ile art arda basketler bulup skoru 32-25'e getirdi. (4.03) 7 sayı geriye düşen Bahçeşehir, Dwight Hardy ve Can Altıntığ'ın 3 sayılık basketleriyle ayakta kaldı. Kırmızı Ejderhalar, çeyreğin bitimine 44 saniye kala Trae Golden'ın basket faulden 2+1 sayılık katkısıyla 37-37'lik eşitliği sağladı. Pınar Karşıyaka, Yunus Sonsırma'nın basketiyle yeniden öne geçse de, son 3.1 saniyeye girilirken faul alan Can Altıntığ, serbest atışları kaçırmadı. Devreye 39-39'luk eşitlikle girildi.

Bahçeşehir Koleji, üçüncü çeyreğe Dwight Hardy'nin basketiyle başlayarak 41-39 öne geçti. (8.36) İlerleyen dakikalarda takımlar birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Pınar Karşıyaka, zaman zaman skor üstünlüğünü geri alsa da, Dwight Hardy ve Cameron Clark ile etkili olan Kırmızı Ejderhalar, son 10 dakikaya 59-56 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk 3 dakikası içinde JaJuan Johnson - Semih Erden düellosu oldu. Bu düellonun ardından Trae Golden'dan da sayı katkısı alan Bahçeşehir, 8-3'lük bir seri ile farkı 8 sayıya çıkardı. (5.32) Pınar Karşıyaka buna karşılık Tony Taylor ve Amath M'Baye ile bulduğu sayılarla geri döndü. Son dakikaya 70-66 geride giren Kaf Kaf'ta ABD'li oyun kurucu Tony Taylor, bitime 31 saniye kala, hızlı hücumda Trae Golden'ın faulü sonrasında sakatlık yaşadı. Pozisyona bakan hakemler, Golden'ın müdahalesine sportmenlik dışı faul verdi. Taylor'ın sakatlık nedeniyle kenara gelmesinden dolayı, serbest atışları Onuralp Bitim Kullandı. Onuralp, serbest atışları kaçırmadı ve fark 2 sayıya indi. Daha sonra D.J. Kennedy çizgiye geldi. Kennedy de serbest atışları kaçırmadı ve Pınar Karşıyaka skorda 70-70'lik eşitliği sağladı. Ancak Trae Golden, bitime 2.4 saniye kala attığı basketle Bahçeşehir Koleji'ni 72-70 öne geçirdi. Amath M'Baye'nin son saniyedeki 3 sayılık atışı çemberden döndü.

Ligdeki ilk galibiyetini alan Bahçeşehir Koleji'nde maçın en skorerlerinden Trae Golden, 18 sayı ve 5 asistle oynarken, Mangok Mathiang 11 sayı ve 15 ribaundla double double yaptı. Ligde ilk kez kaybeden Pınar Karşıyaka'da Amath M'Baye, 18 sayı ve 9 ribaundla mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum