Euroleague Women'da Türk finali

Euroleague Women'da Türk finali
14 Nisan 2023 - 21:05
Euroleague Women Final Four ikinci maçında ÇBK Mersin, Prag 78-58 farklı geçerek adını finale yazdırdı. Bu sonuçla finalin adı  Fenerbahçe Alagöz Holding-ÇBK Mersin oldu.

Dengeli başlayan karşılaşmada ilk 5 dakika 10-9 Çukurova üstün tamamladı. Boyalı alanda baskıyı arttıran temsilcimiz farkı da açmaya başladı. Vorackova ile son bölümde yayın gerisinden Prag etkili olsa da Çukurova üstünlüğü bırakmadı (24-18).
İkinci çeyreğe boyalı alandan yakaladığı üstünlükle başlayan Çukurova farkı çift haneye çıkardı. Ev sahibi avantajını bu dakikalarda arkasına alan Prag, taraftarının da desteğiyle temsilcimizi üst üste hataya zorladı ve maçın için kalmaya devam etti. İkinci çeyrek 44-40 Çukurova üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıya müthiş başlayan temsilcimiz farkı hızla açtı. Rakibine adeta içeri kapatan Çukurova sayı bulmasına izin vermedi ve son 10 dakikaya 62-49 üstünlükle girdi. Farklı üstünlükle başladı son çeyrekte rakibine geçit vermeyen Çukurova karşılaşmayı 78-58 kazanarak adını finale yazdırdı.

Çukurova'da Valeriane Vukosavljevic 15 sayı 5 ribaund, Brionna Jones 14 sayı 11 ribaund, Alyssa Thomas 11 sayı 12 ribaund 6 asist ile karşılaşmanın öne çıkan isimleri oldular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum