Fenerbahçe 5. kez finalde

Fenerbahçe 5. kez finalde
14 Nisan 2023 - 18:59
Fenerbahçe Alagöz Holding, Euroleague Women Final Four'da Schio'yu ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 77-70 yendi ve adını finale yazdırdı. Fenerbahçe üst üste 2. kez toplamda ise 5. kez finale yükselmiş oldu.
Eğer Final Four'daki ikinci maçta bir diğer temsilcimiz ÇBK Mersin, Prag karşısında galip gelirse finalde iki temsilcimiz karşı karşıya gelecek.

Düşük skorlu başlayan karşılaşmada ilk çeyreğin sonunda yayın gerisinden yüzdeli olan Schio öne geçti ve 21-16 ile çeyreği önde tamamladı.
İkinci çeyrekte sarı-lacivertliler isabet bulmakta zorlandı. Çeyreğin iki yarısında hücumda toparlanmaya başlayan temsilcimizde Vandersloot ve Stevart başroldeydi. Son bölümde yine yayın gerisinden Schio isabet buldu ve devreyi temsilcimiz 36-40 geride kapattı.

İkinci yarıya Fenerbahçe hücum temposu yukarıda bir başlangıç yaptı. Kolay topları zaman zaman bitirmekte zorlanmaya devam etsek de hücumda yakalanılan ritmle fark çift haneye çıktı. Schio boyalı alanı zorlamaya çalışsa da iyi savunma karşısında zorlandı. İkinci çeyreği Fenerbahçe 61-54 ile geçti.

Son çeyrekte de farkı koruyan Fenerbahçe rakibinin öne geçmesine izin vermedi karşılaşmanın 77-70 galibi olarak adını finale yazdırdı.
Fenerbahçe'de Brenna Stewart 24 sayı 11 ribaund, Satou Sabally 13 sayı 5 ribaund, Emma Meesseman 13 sayı 8 ribaund 5 asist 3 top çalma, Alina Iagupova 12 sayı 4 ribaund 3 asist ve Courtney Vandersloot 11 sayı 11 asist 6 ribaund 5 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum