Efes kapanışı galibiyetle yaptı

Efes kapanışı galibiyetle yaptı
14 Nisan 2023 - 22:58

Önemin olmadığı karşılaşmada Anadolu Efes, Monaco'yu 87-72 yenerek play-off'a uğurladı. İki tarafın da karşılaşmaya konsantre olmakta zorlandığı belli olurken Monaco bazı oyuncularını da getirmedi. Maçın devre arasında ve öncesinde deprem bölgesinden kurtarılan köpeklerin sahiplendirilmesi için yapılan kampanya maçın açık ara en güzel hareketiydi. Anadolu Efes tarihi bir dönemin sonuna bu maçla gelmiş oldu. Son 5 yılda yaşattıkları büyük başarılar ve şampiyonluklar için Anadolu Efes'e teşekkür ediyoruz.

Maça iyi başlayıp ilk çeyreği baştan sona Efes önde götürdü. Rahat hücum ederken rakibin de düşük konsantrasyonundan faydalandı.İlk çeyrek sonunda 23-16 Efes'in üstünlüğü bulunuyordu.
İkinci çeyrekte çok daha iyi bir Monaco izlesek de bir türlü dış atış isabeti gelmeyince skor üstünlüğü Efes'te kaldı. 41-39 ile devre arasına üstün gittik.

İkinci yarıda oyun kalitesi de bir hayli düştü. İki takımın da kötü şut attığı, top kayıpları yaptığı ve tempoyu yakalayamadığı üçüncü çeyrek sonunda da 59-54 Anadolu Efes üstünlüğü bulunuyordu.
Son çeyrek Efes kendi oyununu ortaya koymaya başladı. Rahat hücum edip farkı da açan temsilcimiz  karşılaşmadan 87-72 galip ayrıldı. 

Öne çıkanlar...
Anadolu Efes: Shane Larkin 11 sayı, 2 ribaund, 6 asist, Elijah Bryant 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Tibor Pleiss 21 sayı, 12 ribaund, Vasilije Micic 12 sayı, 6 ribaund, 6 asist, Ante Zizic 11 sayı, 5 ribaund 
Monaco: Yoan Makoundou 16 sayı, 8 ribaund, Matt Strazel 14 sayı, 2 asist, Donta Hall 11 sayı, 9 ribaund, 2 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum