Ender Arslan | Rol

A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Ender Arslan, "Oyuncuların kendi aldığı süreden çok üstlendiği sorumluluk daha önemlidir. Benim gözlemime göre Türk oyuncular maalesef bu anlamda sıkıntı yaşıyorlar. Ben bugün oynasam yine sahada yüksek sorumluluk alırdım" diyor. 

Ender Arslan | Rol
09 Nisan 2024 - 22:30 - Güncelleme: 09 Nisan 2024 - 22:39
HÜSEYİN DEMİR
 
FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu ilk maçında İtalya’ya karşı (87-80) deplasmanda iyi bir oyun ile mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. İzlanda karşılaşmasıı ise bizim adımıza gerçekten zor geçse de sonunda Tarık Biberovic’in son saniye basketiyle (76-75) kazanmayı başardık.
 
Oynadığımız maçlara baktığımız zaman özellikle deplasman mücadelelerinin zor geçeceğini görüyoruz. Grubumuzu ve rakiplerimizi değerlendirdiğimizde EuroBasket'e gideceğimizi düşünüyorum. Türk Milli Takımı olarak kısa vadeli hedefimiz önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’na katılmayı başarmak. Ayrıca önümüzdeki süreçte oyuncu havuzumuzu da genişletmeyi planlıyoruz. 
 
Tarık Biberovic’ten başlamam gerekirse onun performansı benim için çok sürpriz olmadı. Gösterdiği üstün performans ile geçtiğimiz yıllardan beri üstüne koyarak ilerleyen bir oyuncu oldu. Kendisi çok çalışkan, özgüveni çok yüksek... Onun önümüzdeki süreçte de milli takıma çok fazla katkıda bulunacağını düşünüyorum. Oyuncularımızın birçoğu kulüp takımlarında karar verici rolde olmadıkları için millî takım maçlarında sıkıntı yaşayabiliyorlar, ancak ligde baktığımız zaman oynadıkları takımlara ciddi katkı veriyorlar. 
 
Türk oyuncuların hemen hepsi kendi takımlarında tamamlayıcı rolde oynuyorlar. Bu noktada Kenan Sipahi’yi diğerlerinden ayırmak gerekiyor. Sipahi’nin Pınar Karşıyaka’daki rol ve sorumluluğu daha farklı… Temel sorunumuz Türk oyuncuların süre aldıkları takımlarda tam olarak karar verici pozisyonda oynamamaları...
 
Süper Lig’de yabancı kuralı uzun yıllardır tartışılıyor. Aynı konuları sürekli konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum "Oyuncuların kendi aldığı süreden çok üstlendiği sorumluluk daha önemlidir.” Türk oyuncular maalesef bu anlamda sıkıntı yaşıyorlar. 
 
Günümüz basketbolunda oyuncu olsaydım eğer oyun içerisinde rolümün çok değişeceğimi sanmıyorum.Sahada aktif olup yüksek sorumluluk alarak oynamaya çalışırdım ve bu oyunu oynayabileceğim bir ortam arardım. 
 
Altyapı milli takımlarımızda çok değerli oyuncular var. Yetenek olarak hiçbir eksikleri yok… Genç ve minik basketbolculara tavsiyem; oyun okuma ve pozisyon bilgilerini daha çok geliştirerek A takıma gelmeleri olur. Çünkü mücadelenin ve rekabetin üst seviyede olduğu yerde parkeye çıkmak çok farklı... Bireysel olarak çok çalışmanın yanında oyun içinde düşünme ve görsel hafızalarını güçlendirmeleri için çok fazla maç izlemeleri gerekiyor.
 
2004 ve 2005 jenerasyonumuz gerçekten çok değerli bir nesil… A Milli Takım potansiyeli olan çok fazla oyuncu var. Bu uzun zamandır gördüğümüz bir durum değil… Umuyorum gelişimlerine devam edeceklerdir. Ben bu jenerasyonun ileride milli takımın kemik kadrosunu oluşturacağını düşünüyorum.

Kariyer hedef ve planlarımda Süper Lig’de tekrar antrenörlük yapmak var. Uzun vadede ise en üst seviyelerde antrenörlük yapmak istiyorum… Umarım ilerleyen dönemlerde A Milli Takımımızda da başantrenörlük yaparım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum