EN BÜYÜK KUPA DA GELECEK

Daha önce Andre Vergauwen ve Willi Brikmann kupalarını havaya kaldıran Beşiktaş RMK Marine, çıtayı yükseltti... 2013’ten bu yana siyah beyazlı takımı çalıştıran antrenör Tacettin Çıpa, günün birinde Şampiyon Kulüpler Kupası’nı da Türkiye’ye getireceklerini iddia etti. Tekerlekli sandalye basketbolunda kupaların en büyüğüne göz diken Çıpa’ya öğrencileri de eşlik etti...  

EN BÜYÜK KUPA DA GELECEK
01 Şubat 2018 - 11:59


 

RÖPORTAJ: SERDAR SÖZKESEN
 

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde son iki sezonu zirvede tamamlayan Beşiktaş RMK Marine, rotayı kupaların en büyüğüne çevirdi... 2010-2011’de Andre Vergauwen, 2011-2012’de de Willi Brikmann ile Avrupa’nın 2 ve 3 numaralı kupalarını havaya kaldıran namıdiğer Demir Pençeler, koleksiyonuna Şampiyon Kulüpler Kupası’nı da eklemek istiyor...
Büyük hedef öyle bir yöneticiye, antrenöre ait bir hayal de değil üstelik. Tepeden tırnağa tüm takım buna inanmış durumda. Hâl böyle olunca o kupa mutlaka bir gün siyah beyaza bürünecektir. Bu konuda çok şey söylenebilir ama biz yine de sözü asıl kahramanlara bırakalım. İşte keyifli ve geniş katılımlı röportajımızın detayları...
 
- Önce hocamızla ve Türkiye Ligi’yle başlayalım... Ligde iyi gidiyorsunuz. Üst üste şampiyonluk gelir mi?
 

TACETTIN ÇIPA (T.Ç.): Ben 2013 yılından bu yana Beşiktaş’tayım ve takımıma çok inanıyorum. Bu çocuklar her şeyi başarabilecek güçte. Lig uzun bir maraton. İlk yarıyı lider bitirdik. En az sayı yiyen takım olduk. Ama şampiyonluk yolunda 3-4 rakibimiz var. Şunu da belirtmeliyim; Avrupa’nın en kaliteli 2-3 liginden birinde mücadele ediyoruz. Ligde de Avrupa’da da şampiyonluklar yaşamak istiyoruz. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; bu sezon kural değişikliğine gidildi. Normal sezonu önde bitiren takımlar için saha avantajı kuralı geldi. Bununla birlikte ligi üst sırada bitirmek daha önemli hale geldi. Geç de olsa alınan bu karar rekabeti olumlu yönde etkileyecektir.
 
- Türkiye’de tekerlekli sandalye basketbolunda birçok takım yabancı oyunculara yönelirken sizde tam tersi bir durum göze çarpıyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?
 
T.Ç.: Her spor dalında olduğu gibi bu konuda da profesyonelce düşünmek lazım. Bugün Avrupa’nın en önemli takımlarının çoğunun kadrosunda yabancı oyuncu var. Kadrosunun yarıdan fazlası yabancı olan ekipler bile var. Fakat bizim yönetim kurulumuz bu konuda farklı bir adım attı ve takımın tamamını yerli oyunculardan kurdu. Ligimizde orta düzeydeki takımlarda bile yabancı oyuncu var ama bizde yok. Açıkçası bunu çok sorun etmiyoruz. Zaten başarılarımız da bunu tescilliyor. Şimdilik sorun yok. (Gülerek)
 
- Avrupa’daki hedeflerinizi sorsam...
 
T.Ç.: Beşiktaş 2011’de Andre Vergauwen Kupası’nı (2 numaralı kupa), 2012’de ise Willi Brikmann Kupası’nı (3 numaralı kupa) kazandı. Bundan sonraki hedefimiz 1 numara... Şampiyon Kulüpler Kupası’nı da müzemize koymak istiyoruz. Geçmişte bu kupada yarı final oynamıştık. O zamanlar biraz da hakem hataları ile daha ileriye gidememiştik. Günün birinde Şampiyon Kulüpler Kupası’nı ülkemize getirme konusunda kararlıyız.
 
- Kaptan sen ne düşünüyorsun?

- Kaan Dalay (kaptan): Hocamızın da dediği gibi bundan sonraki en büyük hedefimiz Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu. Bunun için kenetlenmiş durumdayız. Hedefe doğru aşama aşama ilerleyeceğiz. Her başarıya ulaşabilecek
kapasiteye sahibiz.

 


- Cem’e dönmek istiyorum. Senin de duygularını alalım...
 
CEM GEZINCI: Kaan’a katılıyorum. Tamamı yerli oyunculardan kurulu ve birbirini çok iyi tanıyan bir takımız. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Avrupa’nın en büyük kupasını bir gün ülkemize getireceğimize inancımız tam.
 
- İnanmışlık gerçekten etkileyici... Deniz ne düşünüyor peki?

 
DENIZ ACAR: Avrupa’da başarılı olabilmek için kadro derinliği şart. Bizim takımın bu konuda bir sıkıntısı yok. Sadece ve sadece en iyiye ulaşmayı hedefleyen bir ekibiz.
 
- Şimdi sözü Yasemin’e verelim...
 
YASEMIN GÜLER: Aslında arkadaşlarım ve hocamız her şeyi anlattı. Takımda sıcak bir aile ortamı var, mükemmel bir uyum var. Yetenek deseniz o da var... Yani başarı için gereken her şeye sahibiz. Tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Türk halkından da bizlere destek olmasını bekliyoruz.
 
- Hocam söze sizinle başladık, noktayı da sizle koyalım. Basketbol camiasının artık yeni bir dergisi var. Ribaund’un ilk sayısını nasıl buldunuz?
- Basketbol camiasının böyle bir dergiye kesinlikle ihtiyacı vardı. Her geçen sayıda üzerine koyacağınıza inanıyorum. Kadronuzda çok önemli isimler var. Size kalıcı başarılar diliyorum.
 
İŞTE DEMİR PENÇELERİN KUPA KOLEKSİYONU
AVRUPA KUPASI..............................................2
2010-2011.....................Andre Vergauwen Kupası
2011-2012...........................Willi Brikmann Kupası
TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU..............................4
2004-2005 2005-2006
2015-2016 2016-2017
FEDERASYON KUPASI....................................2
2016-2017 2017-2018


YORUMLAR

  • 0 Yorum