Efes ve Beşiktaş birbirine rakip olmaya yakın

ING Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ve Beşiktaş Icrypex, Playoff'ta rakipleri karşısında yarı final için avantaj sahibi oldu.

Efes ve Beşiktaş birbirine rakip olmaya yakın
14 Mayıs 2021 - 22:20
ING Basketbol Süper Ligi'nde Playoff müsabakaları bugün iki maçla devam etti.

Günün ilk maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Empera Halı Gaziantep Basketbol'u konuk etti. İkinci çeyrekten itibaren oyunun hakimi olan Efes, mücadeleden 96-73 galip ayrıldı. Seride 1-0 öne geçen Lacivert Beyazlılar'da Adrien Moerman, 20 sayı, 7 ribaund ve 4 asistle öne çıktı. Gaziantep'te Mouhammadou Jaiteh, 26 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle mücadele etti.

Beşiktaş Icrypex, günün ikinci maçında önemli bir geri dönüşe imza attı. Siyah Beyazlılar, serinin ilk maçında Tofaş'ın Bursa'da konuğu oldu. Son 10 dakikaya 84-69 geride giren Kara Kartallar, rakibine sadece 6 sayı şansı tanıdı ve mücadeleyi 92-90 kazandı. Seride öne geçen ve saha avantajını eline alan Beşiktaş Icrypex'te normal sezonun MVP'si seçilen Alperen Şengün, 22 sayı, 10 ribaund, 8 asist, 4 top çalma ve 2 blokla öne çıktı; James Blackmon da 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Tofaş'ta Tomislav Zubcic 19 sayı kaydetti.

Serilerin ikinci maçları 16 Mayıs Pazar günü oynanacak. Anadolu Efes, Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda Empera Halı Gaziantep Basketbol'un konuğu olacak. Beşiktaş Icrypex ise, Akatlar Spor Salonu'nda Tofaş'ı konuk edecek. Eğer seride önde olan takımlar, rakiplerini bir kez daha yenerse, adlarını yarı finale yazdıracak. Bu iki maç, çapraz eşleşmede yarı finallerden birini belirleyecek. Şu an Anadolu Efes ve Beşiktaş Icrypex birbirine rakip olmaya yakın. 

Fotoğraflar: Anadolu Efes ve Beşiktaş Icrypex

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları