Samet Geyik'in ribaundları Türk Telekom'a can verdi

ING Basketbol Süper Ligi'nde Türk Telekom, Çeyrek Final Serisi'nin ikinci maçında Pınar Karşıyaka'yı 76-70 mağlup etti. Seriyi son maça taşıyan Ankara ekibinde Samet Geyik, ribaundlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Samet Geyik'in ribaundları Türk Telekom'a can verdi
15 Mayıs 2021 - 17:54
Tempolu başlayan maçta Pınar Karşıyaka, Raymar Morgan'ın boyalı alanda etkili oyunuyla skorda üstünlüğü sağladı ve ilk televizyon molasında da 16-10 üstündü. Ancak Türk Telekom, hücum ribaundlarında etkili olarak ikinci şans sayılarıyla aranın açılmasına izin vermedi. Ankara ekibi bir ara skorda 18-18'lik eşitliği sağlasa da Metecan Birsen'in basket faulden bulduğu sayılar, Kaf Kaf'ın ilk 10 dakikayı 21-18 önde tamamlamasını sağladı. İkinci çeyrekte Can Korkmaz ile hücumda etkili olmaya çalışan Türk Telekom, bu süre zarfında yıldız ismi Kyle Wiltjer'ın üçüncü faulünü yaparak sıkıntıya girmesiyle önemli bir opsiyonundan istediği gibi faydalanamadı. Pınar Karşıyaka ise, ribaundlarda sorun yaşamaya devam etti. Bunu iyi değerlendiren Mavi Kaplanlar, 11-0'lık bir seri yakaladı ve 36-33 öne geçti. Çeyreğin son 2 dakikası içinde skora denge gelse de, Sam Dekker ve Erdi Gülaslan ile üçlükler bulan Türk Telekom, devre arasında soyunma odasına 42-36'lık üstünlükle gitti. 

Ankara ekibi, üçüncü çeyreğe Kamar Baldwin ile iyi bir başlangıç yaptı ve farkı 8 sayıya kadar çıkardı. (48-40) Ancak Pınar Karşıyaka, istediği ritmi yakalayamamış olsa da, oyundan tam anlamıyla kopmadı. Özellikle Mahir Ağva ve Metecan Birsen'in hücumdaki katkıları, Yeşil Kırmızılılar'ı maça ortak olması için zemin sağladı. Sek Henry, son saniyede yarı sahadan beraberlik şansını değerlendirmek istede de, atışta isabet olmadı. Son 10 dakikaya 57-54 önde giren Türk Telekom, ilk dakikalarda Kyle Wiltjer'ın 5 faul ile oyun dışı kalmasıyla rotasyonunda daralma yaşadı. Ayırca, 2 dakika geçmeden Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Ufuk Sarıca'dan erken bir mola geldi. Bu mola sonrasında Kaf Kaf, ritmini yavaş yavaş bulmaya başladı. Heyecanın yüksek seviyede olduğu maçın sonunda kazanan 76-70'lik skorla Türk Telekom oldu.

Seride durumu 1-1'e getiren Türk Telekom'da Samet Geyik, 18 sayı ve 17 ribaundla double double yaparken, aldığı ribaundların 11'i hücum ribaunduydu. Pınar Karşıyaka'da Raymar Morgan, 15 sayı ve 9 ribaundla mücadele etti. Serinin 3. ve son maçı, 17 Mayıs Pazartesi günü, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak. Mücadeleyi kazanan takım, adını yarı finale yazdıracak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum