Fenerbahçe Beko uzatmada seride öne geçti

ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, Playoff Çeyrek Final Serisi 1. maçında Darüşşafaka Tekfen'i uzatmada 103-91 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe Beko uzatmada seride öne geçti
13 Mayıs 2021 - 22:31 - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 - 23:05
Maça iyi başlayan takım Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı. Ancak Darüşşafaka Tekfen, pes etmek gibi bir niyetinin olmadığının sinyallerini rakibine karşı gösterdi. Özellikle Andrew Andrews ve Jarmar Gulley ile etkili olan Kara Panterler, devre arasına girilirken aradaki farkı 1 sayıya kadar indirdi. Fener, ikinci yarı öncesinde soyunma odasına 42-41 üstün gitti. Sarı Lacivertliler, üçüncü çeyreğe etkili bir başlangıç yaptı. Farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Beko, son 10 dakikaya da 65-55 önde girdi. Bir ara 16 sayı geriye düşen Daçka, son dakikalarda Josh Magette ve Ryan Luther'in de skora katkı sağladı. Darüşşafaka Tekfen bu noktadan geri dönüşe imza attı. Son 4 saniyede Kenan Sipahi'nin ve Marko Guduric'in art arda yaptığı iki top kaybı işin rengini değiştirdi. Önce Jarmar Gulley'in basketi, sonra da Sinan Güler'in son saniyedeki 3 sayılık isabeti, skora denge getirdi. 40 dakikalık normal süre 85-85 berabere bitti. Uzatmada Nando De Colo'nun önderliğinde yeniden toparlanan Fenerbahçe Beko, mücadeleyi 103-91 kazandı.

Seride 1-0 öne geçen İstanbul Anadolu Yakası ekibinde maçın en skorer oyuncusu Nando De Colo, 31 sayı, 7 ribaund ve 10 asistle yıldızlaşırken, Melih Mahmutoğlu ve Dyshawn Pierre de 17'şer sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Darüşşafaka Tekfen'de Jarmar Gulley ve Andrew Andrews'un 22'şer sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Serinin ikinci maçı, 15 Mayıs Cumartesi günü Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak. Eğer Fenerbahçe Beko bu maçı kazanırsa, adını yarı finale yazdıracak. Darüşşafaka Tekfen'in galibiyeti durumunda ise, seri 3. ve son maça kalacak; bu karşılaşma Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.

Fotoğraf: Fenerbahçe Beko

YORUMLAR

  • 0 Yorum