Draft 2020

Koronavirüs nedeniyle ne zaman yapılacağı belli olmayan 2020 NBA Draftı'nda basketbolumuzun geleceği olarak gösterilen Anadolu Efesli Yiğitcan Saybir ve TEK SÜT Bandırmalı Şehmus Hazer yer alacak. ABD maceraları öncesi Yiğitcan ile Şehmuz'un heyecanlarını paylaştık. HAZIRLAYAN: OĞULCAN ÇOKSAYAR

Draft 2020
06 Haziran 2020 - 12:59 - Güncelleme: 06 Haziran 2020 - 13:15

HAYAL
YİĞİTCAN SAYBİR


"Draftta yer almak benim için çok önemli... Ama benim için asıl önemli olan, NBA’de herhangi bir takımda ülkemizi en başarılı şekilde temsil etmek, hayallerimi gerçekleştirmek...

Öncelikle Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Spor camiasında da virüse yakalanmalarının ardından, sağlığına kavuşan isimleri duymak da beni mutlu etti.

Bu zorlu süreçte bizler için hayatları pahasına Covid-19'a karşı büyük özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere hayatlarımızın aksamadan devam etmesini sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz alınan kararla Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde sezonun sona erdiği açıklandı. Tabii ki karantina sürecinde basketbolu çok özledim. Bu spor benim hayatımın çok önemli bir parçası, hâliyle parkelerde uzak kalmak da beni üzüyor. Ancak yapabileceğimiz bir şey yok, salgın sürecini evlerimizde geçirmek zorundayız.



Evde formda kalmak için kulübümüzün direktifleri doğrultusunda sporumu da eksik etmiyorum. Bu konuda çok hassas davranıyorum. Bu dönemde genelde oyun konsolu oynuyor ve film izliyorum. PlayStation'da tabii ki favorim NBA 2K20. Onun dışında FIFA 20 ile Call Of Duty Warzone oynuyorum.

Karantina döneminde izlediğim en iyi film Leonardo DiCaprio'nun başrolünde oynadığı The Revenant, (Diriliş) beni çok etkiledi. Bu arada The Upside ve Split filmlerini de başarılı buldum.

Şu sıralar Mark Manson'ın yazdığı 'Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı' kitabını okuyorum. NBA Draftı'na katılacak olmamdan dolayı tabii ki çok heyecanlıyım. Basketbola başladığım ilk günden beri en büyük hedefim NBA'di. Hayalimi gerçekleştirene kadar çok sevdiğim kulübüm Anadolu Efes ile ulaşabileceğimiz en üst başarıları yakalamak istiyorum. Kulübümle şampiyonluklar yaşamayı hedefliyorum.

Tabii ki kadrosunda yer almak istediğim takımlar var, gönlümdeki takım Los Angeles Lakers... LeBron James benim çok beğendiğim bir süper yıldız, onunla Lakers gibi bir takımda olmak fantastik olurdu. Ama benim için asıl önemli olan NBA’de herhangi bir takımda ülkemizi en başarılı şekilde temsil etmek, hayallerimi gerçekleştirmek."

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Gregg Popovich
- En beğendiğin oyuncu?
- Giannis Antetokounmpo
- En iyi ilk 5'in?
- Kyrie Irving, Luka Doncic, Lebron James, Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Anadolu Efes
- Aile



KARARLI
ŞEHMUS HAZER


"Her oyuncu gibi benim de hedeflerim arasında NBA’de oynamak var. Kötü geçmeyen bir sezonun ardından ben de katılma kararı aldım. Lebron James ile karşılıklı oynamak eşsiz bir deneyim olurdu."

Karantina süreci hepimiz için zor bir durum. Bunu kabullenmek herkes için zor olsa da buna göre davranmamız gerekiyor. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaya ve evde kalmaya özen gösteriyorum. Sezon içinde antrenmanlardan ve maçlardan dolayı yapamadığım aktiviteleri yapmaya çalışıyorum. Bolca dizi ve film izliyorum, kitap okuyorum. Kısacası kendime vakit ayırıyorum. Ayrıca yemek alanında da kendimi geliştiriyorum.

Her oyuncu gibi benim de hedeflerim arasında NBA’de oynamak var. Kötü geçmeyen bir sezonun ardından ben de draft'a katılma kararı aldım. Hep aklımın bir köşesinde katılma durumu vardı. Bu kararı almamda yardımcı olan dışarıdan profesyonel destek aldığım yerler de var. Onlar sayesinde de bu kararımı aldım diyebilirim.

Kulübümüzden Furkan Korkmaz, yakın zamanda NBA'e gittiği için orada olayların nasıl geliştiğini az çok biliyorum. TEKSÜT Bandırma yıllardır genç oyunculara verdiği önemi son üç sezondur A takım seviyesinde oldukça arttırdı. Genç oyunculara ağırlık vererek onların gelişmesine katkıda bulunuyorlar.

Maçlarda artan süreler ve özellikle bizim gibi genç oyuncular için özgüveni yerine getirmek için verilen sorumlulukların bize çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim.

Açıkçası şu an için gönlümden geçen bir şehir veya NBA takımı yok. Daha çok kendimi nerede geliştirebilirsem orada bulunmak ve oynamak isterim. NBA'e gittiğim taktirde orada uzun yıllardır forma giyen Ersan İlyasova ile birlikte 2 sezondur o havayı koklayan Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'ın, oradaki ortam konusunda bana yardımlarının çok fazla olacağını düşünüyorum. Şehre ve takıma alışma konusunda, antrenman temposu konusunda; en önemlisi oynamak ve 'kendimi geliştirmek için ne yapmam gerektiği?' konusunda, onların bana yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Karşılıklı oynamak istediğim NBA yıldızları arasında çok isim sayabilirim; ama şu an için NBA’in ve hatta dünyanın en iyi oyuncularından LeBron James’e karşı oynamak eşsiz olabilir. Çünkü Lebron aktif olarak oynamasına rağmen, efsane oyuncular arasında yer alıyor.

NBA Draftı'nı hedefleyen daha genç kardeşlerimin kendilerine belli bir hedef belirlemeleri ve o hedefe giden basamaklarının olması lazım. Tabii ki bunlar yaşanırken de sabırlı olmaları ve pes etmemeleri gerekiyor.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Gregg Popovich
- En beğendiğin oyuncular?
- LeBron James ve James Harden
- En iyi ilk 5'in?
- Stephen Curry, James Harden, LeBron James, Rudy Gobert, Giannis Antetokounmpo
- En zorlu deplasman?
- Bana göre yok
- Tek kelime ile TEKSÜT Bandırma...
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum