Fırsat

Galatasaray Doğa Sigorta Yardımcı Antrenörü Nevriye Yılmaz, "Bu sezon yapılan yatırımların boşa yapıldığı ile ilgili bir algı oluşmuş olabilir. Ben ise bunu geleceğe dair planlama için bir fırsat olarak görüyorum. Altyapılara daha çok yatırım, imkân sunulmalı ve daha çok gencimiz, A takımlarında oynayabilir hale getirilmeli diye düşünüyorum."

Fırsat
06 Haziran 2020 - 13:17 - Güncelleme: 06 Haziran 2020 - 13:24


LATİF YURT

"Karantina günlerim başlarda panik korku ve endişe ile geçti diyebilirim. Ama zaman içerisinde bulunduğumuz durumu anlayıp, bundan nasıl faydalanıp çıkarız diye düşünmeye başladım. Kişisel gelişimim için, icra ettiğim işi daha iyi yapabilmek adına birtakım araştırmalar okumaya, basketbolu daha küçük yaşlardaki sporculara sevdirme ve öğretmenin farklı yolları ile ilgili kendi mesleğimin detaylarını daha çok incelemeye vakit buldum.

Süper Lig'in olduğu gibi tescil edilmesiyle, bu sezon yapılan yatırımların boşa yapıldığı ile ilgili herkeste bir algı oluşmuş olabilir. Ben ise bunu, geleceğe dair planlama ve yapılanma yapmak için bir fırsat olarak görüyorum. Alt yapılara daha çok yatırım, imkân sunulmalı ve daha çok gencimiz, A takımlarında oynayabilir hâle getirilmeli diye düşünüyorum.

Galatasaray Doğa Sigorta'nın staff'ında olmak Ertuğrul Erdoğan ve Ömer Uğurata gibi koçlarla çalışma fırsatı bulmak, benim için çok değerli ve çok kıymetliydi. Orada edindiğim tecrübe, bilgi ve geçirdiğim her antrenman, maç benim için çok keyifliydi. Takımın içinde olmak, oradaki oyuncuların duygu ve düşüncelerini yaşamak beni zaman zaman oyunculuk dönemime götürdü diyebilirim.

Türkiye'de basketbolun en üst seviyede oynadığı bir ligde yer almak, oranın bir parçası olmak muhteşemdi. Sizin vasıtanızla da bana bu imkânı sağlayan başta Ertuğrul Abi'ye ve Ömer Yalçınkaya’ya çok teşekkür ederim.

Galatasaray uzun yıllardır basketbola hizmet etmiş, köklü bir spor kulübü. Kadın ve erkek basketbolunda sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda uluslararası arenada da birçok kupa sahibidir. Bu sorumlulukla altyapısına da önem vermekte...

Ben kız tarafında çalışıyorum. Bildiğiniz gibi bu sezon 2. yılımdı ve orada yer almak, genç kızların hayatlarına dokunmak, yol belirlemek... Onlara rol model olmak ve basketbolu öğretmek zaman zaman zor da olsa; çok güzel bir deneyimdi. Ben bu süreçte Galatasaray Spor Kulübü'nün altyapılara olan desteğinin daha da artacağı fikrindeyim.

Doğa Sigorta'nın Galatasaray Basketbol Takımı'na çok güzel bir hava kattığı düşüncesindeyim maçlardaki renkli organizasyonları, sosyal sorumluluk etkinlikleri çok güzeldi. İnşallah önümüzdeki sezon daha yaygın etkinliklerle basketbola ve spora hizmet etmeye devam ederler.

Taraftarlarla aramdaki sıkı bağ için ise şunları söyleyebilirim... Öncelikle taraftar sevgisi kazanmak kolay bir meziyet değildir. Ya çok başarılı bir performans ya da çok sempatik bir simaya sahip olmak gerekiyor. Sanırım ben birinci kriterle sevgilerini kazandım! Hepsini çok selamlıyorum ve sevgilerimi iletiyorum. Taraftar bir kulübün en önemli parçasıdır.

Yeni jenerasyonu anlatmak için negatiften başlayıp, pozitif bitirelim. Öncelikle onların her şeyi çalışmadan, kolay elde etmenin peşinde olan zorluk veya fedakarlık duygusunu tanımayan bir yapıya sahip olduklarını gözlemliyorum. Pozitif tarafı da şöyle özetleyeyim. Sorgulayan, akıllı, lafın altında asla kalmayan, neden ve sonuç arasındaki bağlantıyı her daim soruşturan bir yapıya sahipler. Yaşlarına göre çok akıllı ve kurnazlar!

TİPLEME
- En beğendiğin basketbolcu?

- Mirsad Türkcan (Hırsı ve oyun karakteri ile)
- En iyi ilk 5'in?
- Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Şebnem Kimyacıoğlu, Gülşah Akkaya, Yasemin Horasan
- En zorlu deplasman?
- Rusya
- İki kelime ile Galatasaray Doğa Sigorta
- Harika tecrübe

YORUMLAR

  • 0 Yorum