Doğru zamanda doğru yerde

A Milli Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Yasemin Horasan, "Yetenekli ve potansiyelli genç oyuncularımız var. Kendilerine yatırım yapmaları, süre ve sorumluluk alabilecekleri organizasyonlarda yer alma çabası içinde olmaları gerekiyor. Bunun yanında bütün paydaşların, gençlerimizin gelişimlerini göz önüne alarak kariyer planlamalarını yapması büyük önem taşıyor" diyor.

Doğru zamanda doğru yerde
18 Mart 2021 - 13:56
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- 16 yıllık geleneği devam ettiren A Milli Kadın Basketbol Takımımız, 2021 FIBA Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Ay yıldızlıların pandemi gölgesi altında geçecek turnuvadaki hedefleri için neler söylersiniz?

 
- Öncelikle uzun yıllardır alışık olduğumuz ve her turnuva çıtayı biraz daha yükseğe çıkarma hedefiyle yola çıktığımız FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na bir kez daha gitmeye hak kazandığımız için çok mutluyuz. Bu turnuvada hedefimiz; ülkemizi ve bayrağımızı en iyi ve en üst düzeyde temsil etmek olacaktır.


 
- Basketbolumuzda son dönemde 'jenerasyon değişimi' çok konuşuluyor. Halihazırdaki altyapı ve oyuncu havuzuna ilişkin görüşleriniz nelerdir? Bu konudaki kısa ve uzun vadeli projelere ilişkin bakış açınızı öğrenebilir miyiz?
 
- Hepimizin bildiği gibi bir geçiş süreci yaşıyoruz. Bu geçişler zaman zaman sancılı olabiliyor. Gençlerimizin yeterli tecrübeye sahip olup, lider oyuncu olmak yolunda sorumluluk almaları ve kendilerini o yönde donanımlandırmaları gerektiği düşünüyorum.
 
Yetenekli ve potansiyelli genç oyuncularımız var. Kendilerine yatırım yapmaları, süre ve sorumluluk alabilecekleri organizasyonlarda yer alma çabası içinde olmaları gerekiyor. Bunun yanında bütün paydaşların (federasyon, kulüpler, aileler ve menajerler) gençlerimizin gelişimlerini göz önüne alarak, kariyer planlamalarını yapması büyük önem taşıyor.
 
- Erkeklerden sonra kadınlarda da Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi hayata geçti. Siz bu önemli hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
- Garanti BBVA çok uzun yıllardır milli takımlarımıza çok değerli destekler sağlayarak kazanılmış başarılarda federasyonumuza ve ay yıldızlılarımıza yol arkadaşlığı yapıyor. Şimdi de bu desteği gençlerimiz için sağlamaktadır. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
 
Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi hem kaliteli bir organizasyon olması hem de basketbola dönüş aşamasında geleceğimiz olan gençlerimizin üst düzey sporcu olabilme yolunda önemli tecrübe edinecekleri bir organizasyon olacaktır.
 
- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin (KBSL) kalite düzeyi, milli takımlardaki oyuncu havuzunu nasıl etkiliyor. Ligimizdeki rekabet seviyesinin yeni jenerasyon üzerinde nasıl bir etkisi var?
 
- Sporcularımızın Herbalife Nutrition KBSL’de aldıkları süreler ve sorumluluklar hem kendi oyunculuklarında hem de milli takımlardaki başarılarımızda belirleyici bir faktördür. Organizasyon ve yatırım olarak Avrupa'nın önde gelen liglerinden biri olan ligimizde Türk sporcularımızın daha fazla süre alması ve yan rollerden çıkıp karar verici konuma gelmesi, Türk basketbolumuzu çok daha iyi yerlere getirecektir.
 
- Son zamanlarda Avrupa'da birçok kadın oyuncumuz şans bulmaya başladı. Yakın bir dönemde aynı gelişmeyi WNBA'de de görebilir miyiz?
 
- Türk sporcularımızın, antrenörlerimizin ve yöneticilerimizin yurtdışına çıkıp bu deneyimi yaşamaları ülke basketbolumuz ile kişisel gelişimler için son derece önemli hamleler olacaktır. Avrupa ve Amerika piyasasında ne kadar çok insanımız söz sahibi olursa, hareket kabiliyetimiz, uluslararası bilinirliğimiz ve saygınlığımız daha da üst düzeye çıkacaktır.
 
Çok bilgili, yetenekli antrenör ve sporcularımızın biraz da risk alıp yurtdışı deneyimini yaşamayı ve oralarda kalıcı olmayı hedeflemeleri çok olumlu geri dönüşler sağlayacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum