Güçlü kadın güçlü lig

Herbalife Nutrition Genel Müdürü Ediz Haksal, "Kadın sporcularımızın mücadelesi, azmi ve ortaya koydukları takım disiplini sadece Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne ilginin artması açısından değil, Türkiye’de kadınlara örnek ve ilham olmaları açısından da çok önemsiyoruz. Ligimizin marka değerinin güçlenmesi, Türkiye’deki kadınların güçlenmesine de çok önemli katkı sağlıyor" diyor.

Güçlü kadın güçlü lig
18 Mart 2021 - 14:12
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
- Pandeminin olumsuz etkileri her alanda olduğu gibi basketbolu da ekledi... Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nden aldığınız geri dönüşler için neler söylersiniz?

 
- Tüm spor branşları gibi Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi için de zor bir dönem oldu. Yaşanan belirsizlikler, seyircisiz oynanan maçlar bizleri de tüm basketbol taraftarlarını da üzdü. Ancak bu dönemim geçici olduğunu biliyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Tüm takımlarımız ve sporcularımız her türlü zorluğa rağmen bize mücadeleyi, rekabeti ve maçların heyecanını hissettirmeyi başardı. 
 
Biz de, Herbalife Nutrition olarak zor günlerde de takımlarımızın ve sporcuların yayında olmaktan dolayı gurur duyduk. Tüm distribütör ve müşterilerimiz de bu zor dönemde, Herbalife Nutrition’ın kadın basketboluna sağladığı desteği kararlılıkla devam ettirmesinden dolayı duydukları mutluluk ve takdirlerini sürekli olarak bize iletti. Eminim ki, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi maçları, yakın zamanda her şeyin normale dönmesiyle birlikte kalabalık salonlarda büyük bir coşkuyla oynanmaya devam edecek.
 
EN BÜYÜK HAYALİMİZ KIZ ÖĞRENCİLERE İMKAN YARATMAK

- Kadın basketboluna verdiğiniz destek ortada, basketbol özelinde orta ve uzun vadeli farklı planlarınız var mı?

 
- Evet kesinlikle var. Aslında ilk günden itibaren hayal ettiğimiz ve planladığımız birçok farklı proje gündemimizdeydi. Elbette içinde bulunmuş olduğumuz bu süreç, bazı planların gecikmesine sebep oldu; ancak hayallerimiz ve kararlılığımızda en ufak bir değişiklik olmadı. Özellikle kız öğrencilerin, çocukların erken yaşlarda basketbolla tanışması için onlara imkân yaratmak ve onları desteklemek en büyük hayalimiz. Umuyorum bu hayalimizi en kısa sürede hayata geçireceğiz.
 
TÜRK KADININA ÖRNEK OLUYORLAR

- Pandemiye rağmen oyuncu kalitesi açısından günden güne kalitesi artan bir ligimiz var. Bunu da Avrupa sahnesine alınan olumlu sonuçlarla daha rahat görebiliyoruz.  Uluslararası kulvarlarda bu sezon yaşanması muhtemel zaferler, ligin marka değerini nasıl etkileyecektir?


- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Ligi, Avrupa’daki en üst düzey liglerden biri ve yakın zamanda alınan ve alınacak başarılı sonuçlar, ligimizin daha da güçlenerek ilerlemesini sağlıyor. Bu olumlu sonuçlar basına yansıyıp, halkımız tarafından da büyük bir gururla karşılandıkça, lige olan ilgi de aynı ölçüde artıyor.
 
Kadın sporcularımızın mücadelesi, azmi ve ortaya koydukları takım disiplini sadece lige ilginin artması açısından değil, Türkiye’de kadınlara örnek ve ilham olmaları açısından da çok önemli. Biz, Herbalife Nutriiton olarak kadın girişimcileri desteklerken, kadın basketbolcularımızın mücadele ve çalışkanlıklarına yer veriyoruz. Onları birer rol model olarak anlatıyoruz. Bizim açımızdan, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin marka değerinin güçlenmesi, Türkiye’deki kadınların güçlenmesine çok önemli katkı sağlıyor.
 
FENERBAHÇE - GALATASARAY FİNALİ BEKLİYORUM
 
- Ligde izlemekten en zevk aldığınız takımlar ve oyuncular hangileri? Finale en yakın gördüğünüz ekipleri de merak ediyoruz. 

 
- Fenerbahçe'nin çok iyi kadrosu var,  EuroLeague'de de en üst noktaları kovalamak için iyi bir takım kurdular. Onları izlemek keyif veriyor. Bu arada tek yabancı ile oynayan Çukurova'nın karşılaşmalarını da takip ediyorum. Yetenekli gençler süre alıyorlar. Gökşen Fitik,  Şevval Akalan, Manolya Kurtulmuş, İlayda Güner, sakatlıktan çıktıktan sonra Fatma Nur Karakaş gibi Türk basketbolunun geleceği olarak gördüğüm isimler var. Onları play-off'ta da izlemek keyif verecek. 
 
Finale gelirsek, muhtemelen Fenerbahçe - Galatasaray arasında geçecek bir seri izleyeceğiz. Fenerbahçe ve Galatasaray bütçe olarak bu yıl iyi yatırım yaptılar. Bu yatırımın karşılığını da final oynayarak alacaklardır.  
 
MİLLİ TAKIMIMIZA İNANIYORUM

- Adını EuroBasket 2021'e yazdıran Kadın Basketbol Milli Takımımız'ın gruptaki formu ve Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki şansı için neler söylersiniz? 

 
- Gruptaki son maçlarda talihsiz sakatlıklar olmasına rağmen, A Milli Kadın Basketbol Takımımız EuroBasket 2021'e gitme şansı elde etti. Günün pandemi şartları altında gerçekleşecek organizasyonda, ay yıldızlıların formu ve turnuva performansı şampiyonadaki yerimizi belirleyecek önemli faktörler olacak. Avrupa Şampiyonası'na katılma geleneğini devam ettiren kızlarımızın, turnuvada başarılı olacağına inanıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum