Değer | Burak Gören

"Petkim Spor’un saha içindeki başarıların yanı sıra saha dışındaki organizasyonunu büyüterek marka değerini daha çok yükseltmek istiyoruz. Petkim markası basketbola değer katıyor. İstikrarlı bir şekilde altyapı, organizasyon ve tesisleşme ile hedeflerimizin peşinden gidiyoruz."

Değer | Burak Gören
20 Kasım 2023 - 19:47
HÜSEYİN DEMİR

Bütün spor branşlarında sezonun ilk haftaları ilgi çekici gelir. Uzun bir aranın ardından oynanan ilk maçlarda taraftarlar tuttuğu takımın kadrosunu ve oyununu hep merak eder. Basketbol adamı olarak başlangıçlara önem veririm, aynı şekilde iyi başlangıçlarla beraber sezonu da iyi bitirmek en önemlisi…

Aliağa’daki basketbol kültürünün yeşermesi, semtteki insanların basketbola olan ilgisini biliyoruz. Evimizde geçen sezonun finalisti Pınar Karşıyaka’yı yendiğimiz maçta inanılmaz bir atmosfer vardı. Aynı atmosferi taraftarlarımızdan her mücadelede bekliyoruz.

Petkim Spor ile göreve başladığım ilk dönemden itibaren Aliağa’da taraftarlar bizi hiç yalnız bırakmadı, her zaman iyi ve kötü günde son topa kadar desteklediler. Taraftarlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Başarı elde ettikçe tribünlerimizdeki coşku ve heyecan daha da artmaya devam ediyor.

Geçen sezonki tecrübelerimizle bu sezon oyuncu seçiminde istekli ve kararlı olduk. Yeni transferlerimizin yanında deneyimli basketbolcuları takımımıza dahil ederek istediğimiz basketbolu sahaya yansıtmak istiyoruz. Takımın kimyasını sezon öncesinden tutturmaya başladık, takım gayet uyumlu ve çalışkan bir grafik çiziyor. Her zaman takımın karakterini oluşturmaya çalışıyoruz.

Umarım sezonun her haftasında istediğimiz takım oyununu oynayıp istediğimiz sonuçları elde ederek sezonun bitiminde mutlu sona ulaşırız. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yerli ve yabancı oyuncu diye ayırt etmektense kendi değerlerimize uygun olan Türk basketbolculara saygı duyarak onları takımımızın önemli bir parçası hâline getirmemiz gerekiyor.

Benim takımlarımda saha içinde ve dışında oyuncularla teknik-taktik dışında bütün hayatı paylaşmak vardır. Türk oyuncularımız bizim ruhumuzdur, soyunma odasında ve sahadaki ruhumuzdur. Doğru karakterde basketbolcu bulduğunuzda
yabancı ve Türk ayırt etmezsiniz. Bizim için önemli olan takımdaşlık, arkadaşlık ve dostluktur. Takımımızda çok önemli Türk oyuncular potansiyeli olan önemli rol ve görevlerde bulunuyor.

Petkimspor’un saha içindeki başarıların yanı sıra saha dışındaki organizasyonunu büyüterek marka değerini daha çok
yükseltmek istiyoruz. Petkim markası basketbola değer katıyor. İstikrarlı bir şekilde altyapı, organizasyon ve tesisleşme ile hedeflerimizin peşinden gidiyoruz. Ülkemizi tabii ki Avrupa’da temsil etmek istiyoruz. Doğru, emin adımlarla ilerleyen ve büyüyen bir kulüp yapımız var.

Her şey yolunda giderse başarılı bir şekilde çalışmaya devam edersek istediğimiz sonuçları elde edeceğimizden
eminim… Emek, özveri ve çalışma ile büyük fedakârlıklarla bunlar gerçekleşiyor. Uyum-işbirliği ve eşgüdüm ile organizasyon başarılı olabilir. Başkanımız Elchin Ibadov ve meanjerimiz Levent Türknas’ın uzun yıllar basketbola verdiği destekle daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.

Aliağa’da basketbolseverler gönülden takımını destekliyor. Buranın basketbol potansiyeli var. Petkim’in şirket yapısı ve Aliağalı taraftarlarımız ile birleşince güçlü bir yapı oluşuyor. Tüm basketbol camiasına teşekkür ediyorum.

Bazı konularda çok dikkatli olmak gerekiyor. Bazen saha içerisindeki adrenalin ve heyecan ile antrenörler, oyuncular istenmeyen davranışlarda bulunabiliyor. Bizim işimizin doğasında bu tarz durumlar oluyor maalesef… İki antrenör arkadaşım, onların da maçtan sonra görüntüleri izleyince üzüldüğünü düşünüyorum. İkisi de çok saygın ve başarılı antrenörler… Bu olayı bence çok büyütmemek gerekiyor.

Türk antrenörler olarak yurt dışında çalışmakta bazen sıkıntı ve zorluklar yaşıyoruz. Son dönemlerde yurt dışına giden antrenörler artsa da Avrupa’da ve diğer ülkelerde daha çok antrenörün olması gerekiyor. Yabancı ülkelerde çalışırken oradaki insanların değerlerine daha fazla saygı duymanız gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları