NEF SÖYLEŞİLERİ | Erhan Toker

Galatasaray Altyapı Sorumlusu ve BGL Antrenörü Erhan Toker, "Yaptığımız seçmelerden ve ülke içindeki taramalardan bünyemize kattığımız yeni sporcularla sürdürülebilir bir yapı kurmayı hedefliyoruz. Başkanımız Dursun Özbek ve yönetimimizin bize sağladığı imkanlar sayesinde çalışmalarımızı şevkle sürdürüyoruz" diyor. 

NEF SÖYLEŞİLERİ | Erhan Toker
20 Kasım 2023 - 19:35 - Güncelleme: 20 Kasım 2023 - 19:43
ARDA AYGAHOĞLU

Galatasaray Spor Kulübü birçok branşta olduğu gibi basketbolda da iyi sporcular yetiştiriyor. Bu oyuncuların ülkemizi hem milli takım bazında hem de kulübümüz A takımında temsil edebilmesi için elimizdeki imkanlar dahilinde maksimum verimde çalışmaya devam ediyoruz. 



Kulübümüz erkek basketbol altyapısı; BGL, U18, U16, U15, U14, U13 ve U12 olmak üzere toplam 7 kategoride, liglerdeki mücadelesine devam ediyor. Bunu yaparken de tüm sporculara hem iyi bir eğitim vermek hem de kulübümüzün A takımı ve milli takımımıza oyuncu yetiştirmeye çalışıyoruz. Toplamda 130 civarı sporcumuz; 1 yönetici, 5 antrenör, 2 kondisyoner, 2 sağlık personeli nezaretinde çalışmalarına devam ediyor. 

BGL takımımızdan da biraz bahsedersem... Oyuncularımızın sahada başarılı örnek sporcular olmalarını aynı zamanda da A takımımızda ya da Süper Lig'deki takımlarda profesyonel olarak yer almalarını hedefliyoruz.

Yaptığımız seçmelerden, ülke içindeki taramalardan bünyemize kattığımız yeni sporcularla sürdürülebilir bir yapı kurmayı hedefliyoruz. Başkanımız Dursun Özbek ve yönetimimizin bize sağladığı imkanların yanı sıra çok değerli Galatasaraylı büyüklerimizin bizlere verdiği maddi ve manevi destek sayesinde çalışmalarımızı şevkle sürdürüyoruz. 



Tüm kategorilerde hepsi birbirinden kıymetli, A takım ve milli takım potansiyeli olan sporcularımız tabii ki de var. Ben bu oyunculardan isim isim bahsetmeyi doğru bulmuyorum, bütün sporcularımız kulübümüzün önemli parçası ve hepsi bizim için çok değerli. 

Son olarak şunun altını çizmek istiyorum... Mart 2020'de yaşanan pandemi sonrası ülke basketbolu altyapılarda biraz geriye gitti. Bu sebeple bazı jenerasyonlarda kayıp var. Kısa vadede toparlanması birkaç sene alacaktır diye düşünüyorum. Bütün basketbol ailesine sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum