Darüşşafaka Tekfen öncülüğünde ING BSL takımlarından sosyal sorumluluk zinciri

15 ING Basketbol Süper Ligi takımı, Darüşşafaka Tekfen’in öncülüğünde, Darüşşafaka Okulları’nın burslu eğitim için düzenleyeceği sınavı sadece kendi şehirlerine değil, tüm Türkiye'ye duyurdu.

Darüşşafaka Tekfen öncülüğünde ING BSL takımlarından sosyal sorumluluk zinciri
03 Mayıs 2021 - 22:36
Darüşşafaka Spor Kulübü, 1863 yılından bu yana, daha önce babası hayatta olmayan; daha sonra babaları hayatta ama yoksul olan ve 2012 yılından bu yana annesi veya babası hayatta olmayan çocuklara, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ sloganı ile eğitim ve öğretim imkanı sunan Darüşşafaka Okulları’nın bünyesinde, 1914 yılında kurulmuş bir spor kulübü. Bu okuldan ve kulüpten Yalçın Granit, Mehmet Baturalp gibi Türk basketboluna damga vurmuş efsane isimler de çıktı. Günümüzde Milli basketbolcu Doğuş Özdemiroğlu da bu yolda giden isimlerden…

Darüşşafaka Tekfen Basketbol, 30 Mayıs’ta, 28 farklı ilde düzenlenecek Darüşşafaka Okulları’nın bursluluk sınavının duyurulması için sosyal medyadan bir zincir oluşturdu. Daçka Lise mezunu olan Kara Panter’in yıldız isimlerinden Doğuş Özdemiroğlu’nun başlattığı zincire sırasıyla Pınar Karşıyaka’dan Yunus Emre Sonsırma, Frutti Extra Bursaspor’dan Metin Türen, HDI Sigorta Afyon Belediyespor’dan Sinan Sağlam, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’dan Barış Hersek, Empera Halı Gaziantep Basketbol’dan Doğan Şenli, Galatasaray’dan Göksenin Köksal, OGM Ormanspor’dan Cevher Özer, Fenerbahçe Beko’dan Kenan Sipahi, Beşiktaş Icrypex’ten Egehan Arna, Tofaş’tan Berk Uğurlu, Bahçeşehir Koleji’nden Erkan Yılmaz, Petkimspor’dan Yiğitcan Turna, Türk Telekom’dan Muhammed Baygül ve Büyükçekmece’den Mert Celep duyuruyu yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum