Herbalife Nutrition KBSL'de derbi finali!

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Öznur Kablo ve Galatasaray arasında oynanacak final serisinin maç takvimi belli oldu. Ezeli rakiplerin finale giden yolları nasıldı? Detaylar haberimizde...

Herbalife Nutrition KBSL'de derbi finali!
03 Mayıs 2021 - 20:54
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Öznur Kablo'nun finaldeki rakibi Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekip, bugün yarı final serisinin 5. ve son maçında Nesibe Aydın'ı geride bıraktı. İki ezeli rakip finallerde 11. kez karşı karşıya gelecek.

FENER'İN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Fenerbahçe Öznur Kablo ve Galatasaray, 1993-1994 sezonundan beri organize edilen Playoff sisteminde 10 kez final serisinde karşı karşıya geldi. Bu serilerde Fenerbahçe 6 kez, Galatasaray ise 4 kez şampiyonluğa ulaştı. İki takım arasında, 2014 yılında oynanan son final serinde şampiyon Galatasaray olmuştu. Ayrıca Aslanlar, aynı sezon ezeli rakibini Kadınlar EuroLeague finalinde de mağlup edip Avrupa'nın zirvesine çıkmıştı. Ayrıca, bu iki takımdan biri 2002-2003 sezonu haricinde en az bir kez finale kalma başarısını gösterdi. 

FENERBAHÇE ÖZNUR KABLO'NUN FİNAL YOLU

Fenerbahçe Öznur Kablo, bu sezon yenilenen ve güçlenen kadrosuyla, Victor Lapena yönetimindeki ikinci sezonda ligi domine etti. Normal sezonda hiç maç kaybetmeden lider olan sarı-lacivertli ekip, Playoff'ta da yenilgi yüzü görmedi; çeyrek finalde Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 2-0'lık ve yarı finalde Çankaya Üniversitesi'ni 3-0'lık serilerle süpürdü. 

GALATASARAY'IN FİNAL YOLU

Galatasaray ise, Efe Güven yönetiminde, yenilenen kadro yapısıyla iddialı bir hale geldi. Normal sezonda 23 galibiyet toplayan sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe Öznur Kablo maçları haricinde Çankaya Üniversitesi'ne deplasmanda 1 sayı farkla; 66-65 kaybetti. İkinci sıradan Playoff'a giren Cim Bom, çeyrek final serisinde BOTAŞ'ı 2-0'la süpürdü. Coronavirüs vakaları nedeniyle uzun bir süre ertelenen Nesibe Aydın yarı final serisi ise 3-2 ile İstanbul ekibinin üstünlüğüyle sona erdi. 

BU SEZON 4 KEZ KARŞILAŞTILAR

Fenerbahçe Öznur Kablo ve Galatasaray, bu sezon daha önce Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde ve Kadınlar EuroLeague'de ikişer kez karşılaştı. Ligde Fenerbahçe Öznur Kablo, kendi sahasında 64-64; deplasmanda 74-60'lık galibiyetlere uzandı. Ezeli rakipler, EuroLeague çeyrek final maçlarında Türkiye'de değildi; İspanya'daki fanusta karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Öznur Kablo, ilk maçı 91-74 kazanırken, ikinci maçta 71-61'lik skorla Galatasaray galibiyete uzanmıştı. Toplam skorda üstün olan Fener, adını Final Four'a kalmıştı.

Final serisi'nin programı şu şekilde:

1. Maç: 6 Mayıs Perşembe, Saat 16.00: Fenerbahçe Öznur Kablo - Galatasaray
2. Maç: 8 Mayıs Cumartesi, Saat 16.00: Fenerbahçe Öznur Kablo - Galatasaray
3. Maç: 11 Mayıs Salı, Saat 15.00: Galatasaray - Fenerbahçe Öznur Kablo
*4. Maç: 13 Mayıs Perşembe, Saat: 15.00 Galatasaray- Fenerbahçe Öznur Kablo
*5. Maç: 16 Mayıs Pazar, Saat: 16.00 Fenerbahçe Öznur Kablo - Galatasaray

*Serinin uzaması durumunda oynanacak maçlar. 

Fotoğraf: EuroLeague Women 

YORUMLAR

  • 0 Yorum