Daçka Petkim'e şans tanımadı

ING Basketbol Süper Ligi'nde Petkimspor, normal sezon erteleme maçında Darüşşafaka Tekfen'in konuğu oldu. Galibiyet durumunda ligde kalmayı garantileyecek olan Petkim, bugün bir fırsatı elinden kaçırdı; Daçka ise farka koştu.

Daçka Petkim'e şans tanımadı
21 Nisan 2021 - 18:47
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Darüşşafaka Tekfen, koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenen normal sezon maçında Petkimspor'u Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti. 

Maça 10-2'lik bir seri ile başlayan Petkimspor karşısında Darüşşafaka Tekfen'in ritmini geç bulmasında önemli bir faktör oldu; Daçka hücumda zor anlar yaşarken, ribaundlarda, ilk dakikalarda İzmir ekibine ikinci şansları yakalamasını engelleyemedi. Ancak Kara Panterler daha sonra Doğul Özdemiroğlu'nun ortaya koyduğu performansla arayı kısa sürede kapattı. 

İkinci çeyreğe 21-16 önde giren Petkim, ilk hücumda Yiğitcan Turna ile 15 saniye içinde 3 sayılık basket buldu ve farkı 8 sayıya çıkardı. Bunun üzerine Darüşşafaka Tekfen Baş Antrenörü Selçuk Ernak'tan erken mola hamlesi geldi. Mola sonrasında İstanbul ekibinin Sinan Güler ile bir reaksiyonu oldu. Ryan Luther'ın da hücumda verdiği katkılarla maçtan kopmayan Daçka, Josh Magette ile bulduğu 3 sayılık basketle karşılaşmada ilk kez öne geçti. (37-35, 4.26) İlerleyen dakikalarda da etkili oyununu sürdüren yeşil-siyahlı ekip, devre arasında soyunma odasına 47-43 üstün gitti.

Darüşşafaka Tekfen, üçüncü çeyrekte oyundaki etkisini Ryan Luther ve Sinan Güler önderliğinde iyice arttırdı. Farkı çift hanelere çıkaran Kara Panterler, son 10 dakikaya 70-56 önde girdi. Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü çeyrekte art arda üçlükler bulan Daçka, Petkim'i erken mola almaya sürükledi. (76-61, 8.56) Ancak İzmir ekibinin molaları, geri dönüş için yeterli olmadı.

Mücadeleyi 99-78 kazanan Darüşşafaka Tekfen'de maçın en skorer oyuncusu Ryan Luther, 25 sayı, 4 asist ve 3 top çalma ile dikkat çeken bir performans ortaya koyarken, Josh Magette 17 sayı, 5 ribaund ve 7 asistle öne çıktı. Petkim'de Thomas Wimbush 20 sayı kaydetti. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum