Daçka Boothe önderliğinde Tofaş'ı geçti

Darüşşafaka, ING Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında Tofaş'ı 94-78 mağlup etti. Karşılaşmaya Nathan Boothe damga vurdu.

Daçka Boothe önderliğinde Tofaş'ı geçti
09 Ekim 2021 - 17:22
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

ING Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında Darüşşafaka, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Tofaş ile karşı karşıya geldi.

Maça hızlı ve etkili başlayan Darüşşafaka, Gabriel Olaseni'nin boyalı alanda hakimiyet kurmasıyla, skorda üstünlük kurmayı sağaladı. Tofaş, zaman zaman karşılık verse de, dışarıdan da etkili olan Daçka, Nathan Boothe'un son saniyede kaydettiği üçlükle farkı çift hanelere çıkardı ve birinci çeyreği 28-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Boothe'un yanı sıra Doğuş Özdemiroğlu'nun da hücumda etkili olmasıyla oyundaki kontrolünü kaybetmeyen Kara Panterler, devre arasında soyunma odasına 47-38 üstün gitti. 

Üçüncü çeyrekte hücumdaki etkisini iyice arttıran Darüşşafaka, aradaki farkı 20 sayının üzerine kadar çıkarmayı başardı. Son 10 dakikaya 73-50 önde girdi. Ancak Tofaş, Tomislav Zubcic'in art arda bulduğu basketlerle geri dönüş için bir çabaya girdi. Zubcic ile ivme yakalayan Bursa temsilcisi, farkı tek hanelere indirmeyi başardı. (81-72) Lakin 40 dakika sonunda skordaki üstünlüğünü korumayı başaran Daçka, mücadeleyi 94-78 kazandı.

3 maçta 2 galibiyete ulaşan Darüşşafaka'da maçın en skorer ismi Nathan Boothe, 26 sayı ve 5 ribaundla oynarken, Doğuş Özdemiroğlu da 19 sayı kaydetti. İstanbul ekibinde Gabriel Olaseni, 18 sayı ve 11 ribaund; Troy Caupain ise 16 sayı ve 11 asistle double double yaptı. Tofaş'ta Pako Cruz, 14 sayı ve 2 asist üretti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum