Bir hayalin peşinde

5 sene üst üste THY EuroLeague'de Final Four'a kalan Fenerbahçe Beko'nun Sırp yıldızı Marko Guduric ile merak edilenleri konuştuk. Kızılyıldız macerasının ardından Zeljko Obradovic ile buluşmanın kendisi için tarihi bir fırsat olduğunu belirten Guduric, "Obradovic'le çalışmak benim için hayaldi ve burada bu hayalime kavuştum" dedi.

Bir hayalin peşinde
08 Haziran 2019 - 12:42 - Güncelleme: 09 Haziran 2019 - 13:12

RÖPORTAJ: OĞULCAN ÇOKSAYAR

Geldiği günden bu yana ne yapacağı her zaman merak konusu olan Fenerbahçe Beko'nun yıldız ismi Marko Guduric, sezon içinde yaşananları ve hakkında merak edilenleri paylaştı. 24 yaşındaki oyuncu Sırbistan Milli Takımı formasıyla katılacağı FIBA Dünya Kupası'ndaki madalya şanslarını da dergimiz Ribaund için değerlendirdi.

- Sezonun geldiğimiz noktaya kadar olan bölümünü nasıl değerlendirirsin?

- Basketbol Süper Ligi ve THY EuroLeague'de normal sezon açısından bakarsak bizim için harikaydı. Play-off'lar başlayana kadar harika sonuçlar aldık. Ancak üst üste gelen sakatlıklar bizi biraz olumsuz etkiledi. Çünkü kaliteli oyunculara sahip bir ekipseniz, en ufak bir eksik bile sizi farklı etkileyebiliyor.

Bu açıdan şanssız bir dönemden geçiyoruz. Her şeye rağmen harika başladığımız sezonu EuroLeague şampiyonluğu ile tamamlamak istiyorduk. Bu hedefe ulaşamadığımız için çok üzgünüz. Ama en kısa sürede kalan hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya başlayacağız.

- Kızılyıldız'daki Marko Guduric ile Fenerbahçe Beko'daki Marko Guduric'i kıyaslamanı istesem....

- Şu anki Marko Guduric, daha tecrübeli ve stili oturmaya başlayan bir oyuncu. Eskiye göre maç öncesinde daha sakin, maçlara daha konsantre ve işine daha fazla odaklanabilen bir Guduric var. Daha fazla konsantrasyona sahibim ve yapabileceklerime çok daha fazla odaklanabiliyorum.

Geçmişte düştüğüm hatalara düşmeyip her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Bunun, birlikte oynadığım oyuncular ve çalıştığım teknik ekiple de alakası var. Şu an Avrupa'nın en iyi kulüplerinden birinde forma giyiyorum. Birbirinden kaliteli isimlerle
bir aradayım ve en önemlisi Zeljko Obradovic'e sahip olmamız. Onun benim gelişimime katkısını gözardı etmek mümkün değil.

- Hazır konusu açılmışken Zeljko Obradovic'in gelişimindeki katkısını anlatabilir misin?

- Koç Obradovic'in bana kattıkları çok ama çok fazla. Basketbola bakış açımı değiştirdi. Bana olan yaklaşımı, benim neler yapabileceğimi bana öğretmesi ve bu yönde çalıştırması oldukça etkili. Dediğim gibi harika bir ekip ve harika bir koç ile yeteneklerinizi ortaya çıkarabilmek daha basit oluyor.

Koç, kendi stilimi geliştirebilmem ve çok daha iyisini yapabilmem için bana her zaman yol gösterici oldu. Bu yalnızca benim için geçerli değil. Takımdaki her oyuncu için geçerli bir durum.

Obradovic, basketbolu çok iyi bilen ve oyuncunun neler yapabileceğini sezebilen bir koç. Onunla çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Fenerbahçe'ye imza atma ihtimalim doğduğu an, inanılmaz mutlu oldum. Obradovic'le çalışmak benim için hayaldi. Fenerbahçe'ye imza attığım an kariyerim en önemli anlarından biriydi. Obradovic'le çalıştığım için çok çok mutluyum.

- Sezonun son bölümüne doğru yükselen bir form grafiğin var. Bu artan performansın sırrı ne?

- Umarım yükselen performansımı sürdürebilirim. Sezonun genelinde sadece kazanmaya
odaklı olduğumuz için bireysel performanslardan çok takım olarak iyi işler yapabilmeyi önemsiyoruz. Ama iyi bir görüntü sergileyebilmek de ayrı bir mutluluk. Maç ayırt etmeden, her zaman en iyi performansımı göstermeye çalışıyorum.

Zalgiris Kaunas serisinde galibiyete duyduğumuz istek çok fazlaydı. Sakatlık sorunlarımız da Final Four'daki kadar ciddi boyuta ulaşmamıştı. Oradaki performansımın sırrı, her zaman çok çalışmak ve Fenerbahçe daha fazlasını vermek isteğiydi. Koçun bize söylediklerini
dinlemek ve onları uygulamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çabalamak, her zaman daha fazla çalışmak tek düşüncem.

- FIBA Dünya Kupası'nda Sırbistan Milli Takımı'nın şansını nasıl değerlendiriyorsun?

- Sırbistan'da insanlar basketbol takımımızdan her turnuvada madalya almasını bekler. İlk 3'e girmek bu yüzden bizim için temel hedef. Ama altın madalyayı almak gerçekten çok zor
bir ihtimal. Çünkü turnuvada doğal favori Amerika Birleşik Devletleri. Kadrolarında çokça dünya yıldızı bulunuyor. Tabii ki her zaman favori kazanacak diye bir durum da yok.

Bu sene kadromuzda hem NBA'den, hem de Avrupa'nın önemli kulüplerinde yer alan oyuncular olacak. Biz ilk 3 hedefimizi gerçekleştirebilecek güçte bir milli takımız. Sonuçta maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Takım olarak her maçtan en iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz.

Çin'den elimiz boş dönmek istemiyoruz. Şansımız yanımızda olursa hedeflerimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları