Kraliçeler 14. tacı taktı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, ligi lider bitiren Çukurova Basketbol'u final serisinde 3-1'le geçerek 14. şampiyonluğuna ulaştı. Potanın Kraliçeleri, bu zaferle 13 kupası bulunan ezeli rakibi G.Saray’ı geride bırakarak kadın basketbolunda tarihe geçti.

Kraliçeler 14. tacı taktı
15 Mayıs 2019 - 20:18
OĞULCAN ÇOKSAYAR

Fenerbahçe'nin sancılı sezonu mutlu sonla bitti... Bu yıla Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda yaşadığı kayıpla başlayan sarı lacivertli kızlar, ligde de beklenen performansı gösteremiyordu. Her sezon Final Four hedefiyle başladığı EuroLeague Women'de de erken havlu atarak hayal kırılığı yaratan Potanın Kraliçeleri, tam anlamıyla kâbus yaşıyordu.

Valerie Garnier'in öğrencileri önce Kadınlar Türkiye Kupası'nda ipi göğüsleyerek üzerindeki
kara bulutları bir nebze dağıtmayı başardı. Sarı laciverliler için o andan itibaren tek bir hedef kalmıştı; KBSL'de şampiyonluğuna ulaşmak.

Normal sezonu zorlu Avrupa ve lig fikstürü arasında 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe,
play-off'ta sırasıyla; Galatasaray ve Beşiktaş'ı eleyerek finale yükseldi. Ezeli rakiplerini yarışın dışına iten Potanın Perileri, finalde ise bu sezona damga vuran Çukurova Basketbol
ile şampiyonluk için kozlarını paylaşacaktı.

Mersin temsilcisinin ev sahipliğinde oynanan ilk maçta Çukurova Basketbol, Chelsea Gray'in 41 sayıyla yıldızlaştığı mücadeleyi 78-71 kazandı ve seride durumu 1-0'a getirdi.

Serinin ikinci maçı belki de şampiyonluk yolunda kırılma anı olacaktı. Akdeniz ekibinin
muhteşem oyunuyla önde götürdüğü karşılaşmanın 3. çeyreğinde Kia Vaughan ve Kelsey
Plum'un harika performansyıla maç Fenerbahçe lehine döndü. Son periyotta da üstünlüğünü koruyan sarı lacivertliler, maçı 67-69 kazanarak ev sahibi avantajını kaptı.

Serinin 3. karşılaşmasında parkede bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Taraftarının önünde farklı bir kimliğe bürünen Potanın Kraliçeleri'nde Plum ve kaptan Birsel'in inanılması güç skor katkısı seriyi Fenerbahçe tarafına çekiyordu. 4 oyuncusundan çift hanelerde skor bulan sarı lacivertliler, mücadeleyi 88-70 kazanarak şampiyonluğu taraftarı önünde almak için aradığı fırsatı bulmuştu.

Seride şampiyonu belirleyecek karşılaşamaya da oldukça etkili başlayan Fenerbahçe, 18 sayılık farkın moral bozukluğunu atlatamayan Çukurova Basketbol'a fazla şans tanımadı. Kaptan Birsel'in dümene geçtiği maçta Fenerbahçe, 80-68'lik skorla KBSL'de şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf oldu.

14. lig kupasını kaldıran Potanın Kraliçeleri üst üste 2. lig zaferini yaşarken, 13 şampiyonluğu bulunan ezeli rakibi Galatasaray'ı da geride bıraktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum