Berlin uzattı Fener kazandı

Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague’de normal sezonun 12. maçında Alba Berlin’i Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Berlin uzattı Fener kazandı
06 Aralık 2019 - 23:05
Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague’de normal sezonun 12. maçında Alba Berlin’i Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Maçın başında karşılıklı sayılar olurken üstünlük sık sık el değiştirdi. Fenerbahçe Beko, Joffrey Lauvergne’in boyalı alanda bulduğu sayılar ve Derrick Williams’ın dış atış isabetleriyle farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Sarı Kanaryalar, savunmada Alba Berlin’ê karşı etkili oldu ve maçın ilk televizyon molasına 20-9 önde girdi. (3.48) Mola sonrasında Landry Nnoko’nun serbest atış isabetleriyle fark 9 sayıya inse de, hücumda etkili olmayı sürdüren temsilcimiz ilk 10 dakikayı 30-16 önde tamamladı.

Fakat Fener, ikinci çeyreğin ilk dakikasında oynadığı 2 hücumda da top kaybı yaptı. Buna karşılık Luke Sikma ve Marcus Eriksson ile sayılar bulan Alba Berlin, farkı 10 sayıya düşürdü. Bunun üzerine Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic’ten erken mola geldi. (8.42) Ancak mola sonrasında Niels Giffey ve Kresimir Nikic ile hücumda etkili olan Almanya temsilcisi, farkı eritmeyi sürdürdü ve skoru 32-27’ye getirdi. (5.50) İlk çeyrekteki performansını gösteremeyen Fener, deyim yerindeyse Alba Berlin ile rol değişti. Albatroslar, bu çeyrek içinde 16-4’lük seriyle farkı 2 sayıya indirdi. (2.44) Akabinde Fenerbahçe Beko’dan bir mola daha geldi. Fakat Alba Berlin, Marcus Eriksson’un üçlüğüyle 35-34 öne geçti. (2.20) Lakin Fenerbahçe Beko, kalan sürede bulduğu basketlerle devre arasında soyunma odasına 41-40’lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinin başı, ilk çeyreğe benzer bir şekilde başladı. Fakat Alba Berlin, Rokas Giedraitis’in başarılı şut performansı ve Luke Sikma’nın da skora verdiği destekle 52-44’lük bir üstünlük oluşturdu. Fenerbahçe Beko, kötü gidişatı Melih Mahmutoğlu’nun 3 sayılık basketiyle sonlandırırken hücumunu da toparlamaya başladı. (6.16) Hücumdaki etkisini skora yansıtan temsilcimiz, farkı 1 sayıya kadar indirdi. (4.43) 10 saniye sonra oyunun durmasıyla televizyon molasına 54-53 geride giren Sarı Lacivertliler, dönüşte Gigi Datome’nin serbest atış isabetleriyle 55-54 öne geçti. (4.33) Kalan sürede Alba Berlin’in yeniden öne geçme çabaları olsa da, Nando De Colo ile bulduğu sayılarla Almanya temsilcisine üstünlük kuran Fener, Jonas Mattisseck’in üçlüklerine rağmen, Vladimir Stimac’ın çeyreğin bitimine 7 saniye kala basket faulden kaydettiği sayılarla son 10 dakikaya 65-62 önde girdi.

Ancak Fenerbahçe Beko, dördüncü çeyreğin ik 3 dakikası dolmadan faul hakkını tüketti. (7.02) Sarı Kanaryalar’ın savunmadaki direncini kıran Alba Berlin, Martin Hermansson’un art arda kaydettiği sayılarla 75-71’lik bir skor üstünlüğü yakaladı ve Fener’den bir erken mola daha geldi. (6.17) Karşılaşma, bir müddet Alba’nın 2-4 sayı farklı üstünlüğüyle devam etti. Farkı eritmeye çalışan isim Joffrey Lauvergne oldu. Daha sonra Kostas Sloukas sahneye çıktı ve Sarı Lacivertliler Yunan gardın basketiyle farkı 1 sayıya indirdi. (2.34) Heyecan dolu karşılaşmanın son dakikasına 83-82 geride giren Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas ve Derrick Williams'ın basketleriyle, bitime 30.9 saniye kala 86-83 öne geçti. 4 saniye sonra Martin Hermansson'un serbest atış isabetleriyle fark 1 sayıya indi. Akabinde Kostas Sloukas'ın serbest atış isabetleri oldu. Alba Berlin, bir sonraki hücumda Rokas Giedraitis ile faul aldı. Giedraitis'in ilk atışı isabetli oldu; ikinci atışı kaçtı. Fakat hücum ribaundları sonrasında Luke Sikma'nın attığı basketle son 4.5 saniyeye 88-88'lik eşitlikle girildi. Derrick Williams'ın son saniyedeki 3 sayılık basketi isabetli olmadı ve maç uzatmaya gitti.

5 dakikalık uzatmanın ilk 1 buçuk dakikasındaki serbes atış isabetleriyle Alba Berlin öne geçti; Fenerbahçe Beko beraberliği sağladı. Sarı Kanaryalar, ilerleyen dakikalarda hücum avantajını yakaladı ve eline geçen fırsatları Nandol De Colo ve Melih Mahmutoğlu ile değerlendirdi. Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayılık basketi, Fener'i 99-96 öne geçirdi. (2.09) Daha sonra Ahmet Düverioğlu, kendisine yapılan sportmenlik dışı faul sonrasında serbest atışları kaçırmadı. (1.41) Farkı 5 sayıya çıkaran Fenerbahçe Beko, kalan sürede üstünlüğünü korudu ve mücadeleden 107-102 galip ayrıldı.

Üst üste üçüncü maçını kazanan temsilcimizde maçın en skorer ismi Kostas Sloukas, 23 sayı ve 10 asistle double double yaparken, Nando De Colo 18 sayı kaydetti. Alba Berlin'de Rokas Giedraitis 19 sayı ve 5 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR















 

YORUMLAR

  • 0 Yorum