Tokyo'da büyük final: Fransa-ABD

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda final, 21 yılın ardından gelen bir rövanşa sahne olacak. Fransa ve ABD, Sidney 2000'den sonra bir kez daha finalde karşı karşıya gelecek.

Tokyo'da büyük final: Fransa-ABD
05 Ağustos 2021 - 20:34
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, erkeklerde finalin adı belli oldu.

İlk yarı final maçında ABD, kendisini son zamanlarda zorlayan ve turnuva öncesinde hazırlık maçında kaybettiği Avustralya ile karşılaştı. Maçın ilk çeyreğinde Avustralya'nın 24-18'lik bir üstünlüğü olsa da, İspanya ile oynanan çeyrek final maçında olduğu gibi, üçüncü çeyrekte yine kontrolü eline geçiren Birleşik Devletler, 97-78'lik galibiyete uzandı. ABD'de maça damga vuran Kevin Durant, 23 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve 1 blokla oynadı.

İkinci yarı final karşılaşması ise, iki Avrupa ekibinin kıran kırana mücadelesine şahit oldu. Fransa, maçın son saniyelerinde Nicolas Batum'un Klemen Prepelic'e yaptığı blok ile Slovenya'nın öne geçmesine engel oldu ve 90-89'luk galibiyete uzandı. Fransa'da öne çıkan isim, Fenerbahçe Beko'nun yıldızı Nando De Colo idi. De Colo, 25 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle ülkesinin galibiyetinde önemli rol oynadı. Slovenya'da Luka Doncic, 16 sayı, 10 ribaund ve 18 asist ile Olimpiyat'ta triple double yapan üçüncü isim oldu; fakat yenilgiyi önleyemedi. 

Final maçı ve üçüncülük karşılaşması, 7 Ağustos tarihinde oynanacak; ancak final karşılaşması önce oynanacak. Fransa ile ABD, TSİ 05.30'da altın madalya mücadelesi verecek. Slovenya ve Avustralya ise, TSİ 14.00'te bronz madalya için sahaya çıkacak. 

Fotoğraf: FIBA

YORUMLAR

  • 0 Yorum