Basketbol Süper Ligi'nde fikstür belli oldu

Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon fikstürü çekildi.İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından da canlı yayınlanan kura çekimine; Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Basketbol Süper Ligi'nde fikstür belli oldu
30 Ağustos 2022 - 17:16 - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 - 17:29
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünü kutlayarak konuşmalarına başlayan TBF Erkek Ligleri Direktörü Özgün Önver, “Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Beko’yu ve lig boyunca mücadele sergileyen tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Ligimize yeni katılan Manisa Büyükşehir Belediyespor ile Konyaspor Basketbol’a başarılar diliyorum. Geçtiğimiz yıl göstermiş oldukları başarılı performansları bu yıl da sürdürerek ligimize renk katacaklarına inanıyorum.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Kupalarında takımlarımız başarılı sonuçlar aldılar. Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague’de bir kez daha şampiyonluğa ulaşarak çok büyük bir başarıya imza attı. Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup’ta ipi göğüsleyerek ülkemize bir Avrupa kupası sevinci daha yaşatırken, Frutti Extra Bursaspor da Eurocup’ta final oynama başarısı gösterdi. Avrupa kupalarında bizleri gururlandıran takımlarımıza teşekkür ediyor, yeni sezon öncesi de tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Basketbol Süper Ligi’nde Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’nda bu yıl itibarıyla üçüncü yıla girmiş bulunuyoruz. Uygulamaya başladığımız günden bu yana takımlarımızın denk bütçeler oluşturduklarını ve geride bıraktığımız pandemi sürecinde dahi gerek mali gerekse kulüp yapılanması anlamında belirli bir disiplinin oturttuklarını görüyoruz. Bu talimatın her sene daha da başarılı bir şekilde uygulanmasında gösterilen hassasiyetten dolayı kulüplerimize teşekkür ediyorum. Bu sezonda Türkiye Basketbol Federasyonu olarak hayata geçireceğimiz ‘Şeffaflık tescil teknolojisi’ ve anlaşma sağladığımız Sportradar ile kötü niyetli girişimlerden zarar görülmesini engellemek adına gerekli olan tüm eğitim ve organizasyonların planlanmasını yapıyoruz.

Basketbol Süper Ligi’nde 2022-2023 sezonuna 28 Eylül Çarşamba günü oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlayacağız. 30 Eylül Cuma günü normal sezonun ilk maçını, 13-19 Şubat tarihlerinde ise Türkiye Kupası müsabakalarını oynayacağız.Son olarak kısa bir süre sonra Gürcistan’da başlayacak olan FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan A Erkek Milli Takımımıza başarılar diliyoruz. Bir kez daha tüm takımlarımıza sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ligde sezonun ilk haftasının eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Anadolu Efes – Galatasaray Nef
Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket – Aliağa Petkim
Türk Telekom – Darüşşafaka
Gaziantep Basketbol – Frutti Extra Bursaspor
Fenerbahçe Beko – Bahçeşehir Koleji
Tofaş – Onvo Büyükçekmece Basketbol
Beşiktaş – Konyaspor
Pınar Karşıyaka –  Manisa Büyükşehir Belediyesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum