Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde açılışı Kartal yapıyor

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon heyecanı bu akşam başlıyor. 6. Sezonun açılış maçında son şampiyon Hereda San Pablo Burgos, temsilcilerimizden Beşiktaş Icrypex’i konuk edecek. Türkiye’den hangi takımlar yer alıyor ve grup aşamasında kimlerle mücadele edecek? İşte detaylar…

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde açılışı Kartal yapıyor
04 Ekim 2021 - 12:22
Bertan ERMAN – RİBAUND DERGİ

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 6. Sezon bu akşam İspanya’da yapılacak hava atışı ile başlayacak. Son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Hereda San Pablo Burgos, H Grubu’ndaki ilk maçında Beşiktaş Icrypex’i konuk edecek. Pabellon Multiusos Coliseum Burgos’ta oynanacak karşılaşma saat 21.30’da başlayacak.

TÜRKİYE’DEN 5 TAKIM VAR

32 takımın yer aldığı ve 4 takımın yer aldığı 8 farklı gruptan oluşan ilk aşamada, ülkemizden 5 takım yer alıyor.

Geçen sezonun finalisti Pınar Karşıyaka’nın yanı sıra Beşiktaş Icrypex, Galatasaray Nef, Darüşşafaka ve Tofaş, son 16’ya kalma mücadelesi verecek.


Temsilcilerimizin grupları ve rakipleri şu şekilde:

B GRUBU: PINAR KARŞIYAKA, Baxi Manresa (İspanya), Hapıel jerusalem (İsrail), BM Slam (Polonya)
E GRUBU: GALATASARAY NEF, ERA Nymburk (Çekya), Igokea (Bosna-Hersek), PAOK Selanik (Yunanistan)
F GRUBU: TOFAŞ, SIG Strasbourg (Fransa), Filou Oostende (Belçika), Kalev Cramo (Estonya)
G GRUBU: DARÜŞŞAFAKA, Hapoel Holon (İsrail), Happy Casa Brindisi (İtalya), Cluj Napoca (Romanya)
H Grubu: BEŞİKTAŞ ICRYPEX, Hereda San Pablo Burgos (İspanya), EWE Baskets (Almanya), Rytas (Litvanya)

FORMATTA DEĞİŞİKLİK 

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin bu sezon yeni bir formatı var. 8 grubun liderleri, Son 16’ya direkt katılım gösterecek. İkinci ve üçüncü sırada yer alan takımlar, Play-In maçı oynayacak ve seride 2 galibiyete ulaşan takımlar Son 16 gruplarında yer alacak. Son 16’da yer alacak takımlar, I, J, K ve L Grupları’na dağılacak. Bu gruplardan ilk 2 sırada çıkan takımlar, eşleşmeler neticesinde çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Seride 2 galibiyete ulaşan takımlar, adını Final Four’a yazdıracak. Final Four’da yarı final maçları, üçüncülük maçı ve final maçı, kalan dört takımdan birinin ev sahipliğinde olacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum