Başarıya giden yol

Emlak Konut Basketbol Şube Sorumlusu Ayberk Açık, “Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Emlak Konut Spor Kulübü'nün esas amacı basketbola adım attıkları ilk yıldan profesyonelliğe ulaşan yıllar boyunca altyapı oyuncularımızla, A takımlarımız arasında sürdürülebilir bir köprü kurarak Türk basketboluna ve sporuna hizmet etmek” diyor.

Başarıya giden yol
02 Mayıs 2022 - 14:50
Bizim A takımlarımızı kurduğumuz ilk günden beri amaçladığımız bir hedef vardı. O hedefte sosyal sorumluluk projesi kapsamında çok önem verdiğimiz altyapı oyuncularımıza bir vizyon ve misyon katacak A takımlar oluşturmaktı. Bu misyon çerçevesinde A takımlarımıza hem Emlak Konut Ailesi'ne yakışacak hem de sahada mücadelesini sonuna kadar sürdürecek oyuncuları seçmeye gayret ettik.
 
Emlak Konut markasının isminin olduğu her yerde en iyisi olması gerektiği sorumluluğu ile kurduğumuz takımları her zaman şampiyonlukta favori gösterilecek takımlar olarak kurguladık. Son 2 senedir A takımlarımız son saniyeye kadar şampiyonluk mücadelelerini sürdürdü ve bu sayede edindiğimiz ciddi tecrübeler sayesinde lig şampiyonluğuna bu sene ulaştık.
 
Emlak Konut Spor Kulübü'nün esas amacı; basketbola adım attıkları ilk yıldan profesyonelliğe ulaşan yıllar boyunca altyapı oyuncularımızla, A takımlarımız arasında sürdürülebilir bir köprü kurarak Türk basketboluna ve sporuna hizmet etmek. Biz altyapılarımıza bu bakış açısı ile yaklaşıyoruz. Bunu da A takımımızı nasıl profesyonel bir yaklaşımla kuruyorsak, altyapılarımıza da bu şekilde yaklaşarak yapıyoruz. 
 
Örnek vermek gerekirse şu anda kulüp bünyemizde sadece altyapı oyuncularımıza hizmet veren fizyoterapistimiz, kondisyonerimiz, diyetisyenimiz ve İngilizce öğretmenimiz mevcut. Bu yaklaşım bütçenin çok geniş olmasından değil; tam aksine ortalama bir bütçe içerisinde iyi bir planlama ve vizyonla hareket etmemizin sonucu. 
Bahsettiğim altyapı teknik ekiplerini oluştururken meslek dallarında üniversite son sınıflarında okuyan veya yeni mezun olmuş arkadaşlarla çalışmak istiyoruz. Bu planlama neticesinde hem arkadaşlarımızın kulüp bünyesinde tecrübe kazanmalarına fırsat veriyoruz hem de altyapı oyuncularımıza profesyonel bir sporcu gibi yetişmelerini sağlıyoruz.
 
Altyapıya verdiğimiz değeri bu kadar anlattıktan sonra bir de A takımla beraber Emlak Konut Gelişim Takımımıza da değinmek isterim. Bu sene Sadece TKBL’de değil bildiğiniz üzere Bölgesel Ligde’de 17 yaş ortalamayla mücadele eden Gelişim takımımız da şampiyon oldu. Bu çifte şampiyonluk 2017 yılında kurulan kulübümüz için 5 sene içerisinde ne kadar doğru adımlar attığımızın da bir göstergesi. 
 
Daha önce bahsettiğim altyapı ve A takım arasında sürdürülebilir bir köprü felsefesinin bir sistem dahilinde çok iyi işlediğini de bu sayede görmüş olduk. Çünkü bu köprü Emlak Konut Gelişim Takımımızdan bir çok oyuncuyu A takıma yollama fırsatı sağladı. Bu çerçevede 2021-2022 sezonu kulübümüzün 5 sene içerisinde tohumlarını attığı ve başarılı bir şekilde yeşerttiği bir sezon olarak hafızalarda yer alacak.
 
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) için planlamalarımıza yeni başladık. Ama ilk hedefimiz KBSL’de kalıcı, keyif veren, altyapı oyuncularımıza maksimum süre veren ve sonraki yıllarda Avrupa kupalarında bu altyapı oyuncularıyla mücadele eden bir takım olmak. 
 
Emlak Konut Gelişim Takımımızın da TKBL’de olması, bu oyuncuların KBSL’ye adapte olabilmesi açısından çok önemli. Zaten kulüp kurgumuz ve misyonumuz da bunu gerektiriyor. Bu planlama içerisinde önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarında Emlak Konut ismini en iyi şekilde temsil edeceğimizi de düşünüyorum.
 
Milli takımlar bizim gözbebeğimiz ve ülkenin ortak değeri. Milli takımlar kısa vadeli planların hayata geçirileceği yerler değil. Federasyonumuz bunun farkında ve bu sebeple bir sistem kurmaya çalışıyor. Tek başına federasyonlarda milli takımların başarıya ulaşması için yeterli değil. Burada çok yönlü paydaşların bir arada uzun yıllar çalışmaları gerekiyor. 
 
Kulüplerin bakış açıları ve oyuncu yetiştirme düzeylerinin milli takım mentalitesinde olması gerekir. Mesela ölçümler... Milli takımlarda yapılan ölçüm kriterlerinin, bütün kulüplerin aynı şekilde sezon boyu sürdürmeleri ve takip etmeleri gerekiyor. Yoksa kulüplerden gelen oyuncular milli takıma adapte olmakta zorluk çekebiliyorlar. Biz oyuncularımızı bu kriterler çerçevesinde ölçümlüyor ve izliyoruz. 
 
Tüm altyapı oyuncularımızı ülkemizi uluslararası arenalarda temsil edecek nitelikle yetiştirmeye çalışıyoruz. Böylelikle Emlak Konut sporcuları, milli takımlara gerek basketbol bilgileri, gerek kondisyonları gerekse mental olarak hazır bir şekilde gidiyorlar. Bu bana göre milli takımların olmazsa olmazı. Bu sistemi federasyonumuz önderliğinde düzgün işlettiğimiz takdirde oyuncu potansiyeli açısından bir eksiğimiz olmayacağını düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum