ATEŞ İLE BARUT

Galatasaray tribünlerinin sevgilisi kaptan Göksenin Köksal, taraftarlarla arasındaki ‘özel ilişki’yi “Onlar beni ateşliyor, ben de onları... Bu yapmacık bir şey değil. İçten gelen, samimi bir duygu” şeklinde özetledi. Abdi İpekçi’deki havayı henüz Sinan Erdem’de yakalayamadıklarının altını çizen tecrübeli oyuncu, “Bizi yalnız bırakmasınlar. Yine çok iyi olacağız” dedi.

ATEŞ İLE BARUT
01 Ocak 2018 - 12:01


RİBAUND ÖZEL
 
Türk basketbolunun en sıra dışı simaları arasında yer alan Galatasaray Odeabank’ın kaptanı Göksenin Köksal, basketbolseverlerin yeni buluşma noktası Ribaund’a çok özel açıklamalarda bulundu. Sarı kırmızılı renklere duyduğu aşkın karşılığı olarak taraftarla kelimelerle anlatması zor bir bağ kuran 27 yaşındaki basketbolcu, tüm sorularıma içtenlikle yanıt verdi.
 
- Galatasaray Odeabank, işleyen yapısını koruyabilecek mi? Geçtiğimiz sezon kaptanlığı üstlenen Sinan Güler’in sarı kırmızılı ekipten ayrılarak ezeli rakip Fenerbahçe Doğuş’a transfer olmasının yankısı sürerken, koç Ergin Ataman’ın da ayrılması takımda nasıl bir değişime neden oldu? Erman Kunter göreve geldi ve kadro büyük ölçüde değişti. Gidenler, gelenler, taraftar tepkileri ve medyada çıkan dedikodular... Galatasaraylı oyuncular bu gelişmelerden nasıl etkilendi?
 
Bunlar gibi kafa kurcalayan sorular uzayıp gidiyordu. Elbette bu soruların yanıtları da vardı ve vakit kaybetmeden ulaşmalıydım. İhtiyacım olan yegane şey de sarı kırmızılı takımdaki havayı teneffüs ve sorularıma içtenlikle yanıt verecek biriydi. Haliyle tüm yollar Kaptan'a çıktı...
 
Galatasaray’ın altyapısında yetişen, A takımda görev alabilmek için yıllarca pes etmeden çalışan ve bu sezon “büyük onur” dediği kaptanlığı devralan Göksenin Köksal, sorularıma cevap vermekle kalmayıp, kendisi ile ilgili bazı bilinmeyenlileri ortaya döktü. Kaptan'a yönelttiğim sorularımız ve yanıtları ise şöyle...
 
- Öncelikle 2017-2018 sezonu sizin için nasıl başladı? Lig ve Avrupa yolculuklarına dair bir öngörün var mı?
 

- Maalesef şu ana kadar ligde istediğimiz şekilde ilerleyemedik. İnanıyorum ki sezon sonu play-off’un içinde olacağız. İki kulvarda da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. EuroCup’taki hedefimiz ise final. Avrupa’da gruptan 2’nci olarak çıktık. İyi başlayamasak da şu an işler istediğimiz gibi gidiyor.


 
ERGİN ATAMAN’IN BENDE O KADAR ÇOK EMEĞİ VAR Kİ...
 
- Galatasaray sezon başında yeni bir yapılanmaya gitti ve iki sembol ismi Ergin Ataman ile Sinan Güler’i kaybetti. Bunu nasıl değerlendiriyorsun? Bu kayıplar taraftarı üzdüğü gibi sorumluluğunu da biraz arttırdı sanki...
 
- Ergin Ağabey’in bende büyük emeği vardır. Onu gerçekten çok severim. Geçen sezon EuroLeague’de ondan önce de EuroCup’ta beni ilk beş oynattı. Çok ciddi süreler alma imkanı buldum. Şu anda takımda iyi bir pozisyondaysam Ergin Ağabey’in bana tanıdığı şansın etkisi büyüktür. Basketbolumu geliştirmem konusunda da bana çok yardımcı oldu.
 
Daha önce de Oktay Mahmuti ile çalışma imkânı buldum. O da özellikle savunmamı geliştirmemi sağlamıştır. Sinan Ağabey’in gidişinin ardından kaptanlık bana emanet edildi. Bu benim için gerçekten çok büyük bir onur. Kaptanlık bende baskıya neden olmadı. Daha fazla çalışmam, arkadaşlarıma daha fazla destek vermem gerekiyor. Sonuç olarak bu şekilde ilerliyorum.
 
- Can Topsakal ile koç Erman Kunter çok eleştiriliyor. Bu eleştiriler oyuncuları nasıl etkiliyor?
 
- Galatasaray Kulübü’nün ve bizim en büyük destekçimiz taraftarlarımız. Yeni bir takımız. Bazen istemediğimiz sonuçlar alabiliyoruz. Kaybettiğimiz maçların ardından taraftarlarımızın bizlere ve yönetime karşı eleştirileri olabiliyor. Ancak Avrupa’da toparlandık. Gruptan 2’nci olarak çıktık. İnanıyorum ki daha da iyi olacağız.
 
Ligde de play-off potasındayız. Sezon sonunda da play-off oynayacak grupta yer alacağımızı düşünüyorum. Tribünleri mutlu etmemiz gerekiyor. Çünkü bizi biz yapan taraftar.
 
- Galatasaray dışında sadece bir sezon Daçka’da forma giydin. Sarı kırmızılı renklerin sendeki yerini nasıl tanımlarsın?
 
- Biliyoruz ki bu takım için özel birisin. Bu takımın altyapısında yetiştim. Galatasaray gerçekten beni ben yapan kulüptür. Bir sezon Darüşşafaka Doğuş’ta oynadım. O zaman da kiralık olarak gittim. Kendimi geliştirdim ve geri döndüm. Bir EuroCup mutluluğu yaşadık. Çok büyük bir zaferdi bizim için. Avrupa’nın sayılı kulüplerinden biri olan Galatasaray’da kaptanım. Taraftarımız ve camiamız kelimelerle anlatılmaz. Çok büyük bir camianın parçasıyım. Bu gerçekten benim için büyük bir onur. Küçüklüğümden beri bunun hayalini kuruyordum. Allah da nasip etti. Galatasaray benim için bir aile. Anlatması zor yaşaması muhteşem bir duygu...
 
- Taraftarla olan özel ilişkini nasıl anlatırsın?
 

- Taraftarımız bizim 6’ncı adamımız. Onlar beni ateşliyor, ben de onları... Bu kesinlikle yapmacık bir şey değil. İçten gelen gelen güçlü bir duygu. Azim gibi, hırs gibi... Taraftarı maçın içine sokabilmek çok önemli. Taraftar sizi kolayca uyandırır. Ama oyuncu olarak siz de taraftarı kolay bir şekilde maçın içine sokabilirsiniz. Ben bu tarz bir basketbolcuyum. Onlarla birlikte oynadığımı hissediyorum. Abdi İpekçi’deki taraftar potansiyelini Sinan Erdem’de henüz yakalayamadık. Çok iyi de gitmediğimiz için doğal olarak bize karşı tepkililer. Ama Ribaund aracılığıyla da onlara seslenmek istiyorum... Bizi yalnız bırakmasınlar. Yine çok iyi olacağız. Sezonu onların istediği yerde bitireceğiz.
 
EUROCUP ZAFERİNİ UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL
 
- Futbolla aran nasıl? Fatih Terim’in dönüşü için ne söylemek istersin?
 
- Futbolla gayet ilgiliyim. Küçükken futbol oynuyordum. Fatih Terim, Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir teknik direktör. Onun gelmesini camia da çok istiyordu. Taraftarımız çok seviyor. Bence Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayı. Sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf olacağına inanıyorum. Elimden geldiğince futbolu takip ediyorum. Hem basketbol hem de futbolda sezonu en iyi şekilde bitiririz.
 
- Unutamadığın bir maçını sorsam...
 

- Galatasaray formasıyla oldukça fazla maça çıktım. Yeri geldi kaybettik, yeri geldi çok büyük galibiyetler aldık. Sevindiğimiz, üzüldüğümüz anlar oldu ama benim için en unutulmaz an Abdi İpekçi’de EuroCup’ı kaldırmamızdır. O gün farklı bir gündü... Hem Türkiye hem de Avrupa bizi konuşuyordu. Asla unutamam.
 
FENERBAHÇE EUROLİG ZAFERİ İLE ÇOK BÜYÜK İŞ BAŞARDI
 

- Galatasaray, EuroCup’ın ardından vizyon açısından daha ileri seviyede kupalara uzanmalı. Bu konudaki görüşlerin neler?
 
- Biz EuroCup’ı aldıktan sonra Fenerbahçe de EuroLeague’i kazandı. Euro- Cup’ın da ailesi EuroLeague zaten. Gerçekten kazanılması kolay bir kupa değil. Fenerbahçe, EuroLeague’i alarak çok büyük bir başarıya imza attı. Başlarında Avrupa’nın en önemli koçu Obradovic var. Dilerim biz de bir gün EuroLeague Kupası’nı kaldırırız. Bu olay bütçeyle de Galatasaray taraftarının gözbebeği Göksenin, içini Ribaund’a döktü. çok alakalı. Kolay bir iş değil.
 


ÖMER ONAN GİBİ VAZGEÇİLMEZ OLMAK...
 
- İdollerin kimler ve neden?

 
- Küçükken de sporla uğraşmayı çok severdim. Futbol, karate, yüzme ve basketbol... Hepsini birlikte yapıyordum. Dedem Beşiktaş’ın eski başkanlarından. Futbola doğru gittim; ancak ağabeyimden dolayı basketbolu tercih ettim. O günden sonra da basketbolun içinde kaldım. Sedat Tali hocam var. Anaokulu öğretmenim. Her yaz onunla çalışırım. Bende emeği çok büyüktür. Onun branşı basketbol olduğu için beni de basketbola yönlendirdi. Babamın ve ailemin büyük destekleri oldu. İdol olarak gördüğüm kişi Ömer Onan’dır. Ömer Ağabey’i çocukluktan beri severek takip etmişimdir. En büyük hedefi m onun gibi Milli Takım’ın değişmez bir parçası olmak.
 
- Göksenin Köksal aslında kimdir? Özel yaşantın nelerden hoşlanırsın?
 
- Aslında saha içinde nasılsam saha dışında da öyleyim. Agresif bir yapım var. Ama bu insanlarla sürekli kavga ettiğim anlamına gelmiyor! Saha dışında nişanlımla vakit geçirmeye özen gösteriyorum daha çok... Bu yaz evleneceğim. Arkadaşlarımla vakit geçirmeye çalışıyorum. Fazla boş zamanımız da olmuyor aslında. Kamp dönemleri aşırı yoğun geçiyor.
 
- Basketbolcu olmasaydın hangi mesleği yapmak isterdin?
 
- Futbolcu olmak isterdim. Yine sporun içinde kalırdım.
 
DEĞERLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZÜ YİTİRDİK, NUR İÇİNDE YATSIN
 
- Yakın zamanda basketbol dünyasının abisi Mehmet Baturalp’i kaybettik. Onunla ilgili neler söylemek istersin?
 
- Bütün basketbol camiasının başı sağ olsun. Gerçekten çok değerli bir büyüğümüzü kaybettik. Nur içinde yatsın. Küçükken dizimden sakatlık yaşamıştım. Beni aradı ve daha iyi olacağımı söyledi. Bu benim için çok büyük bir şeydi. En son Sinan Erdem’deyken bir maçtan çıkışta konuşmuştuk. Her seferinde bana daha iyi olacağımı söylerdi. Ani haberle derin bir üzüntü yaşadık. Ailesine Allah sabır versin. Çok değerli bir insandı.
 
TARAFTAR HİÇBİR ZAMAN TAKIMINA DARILMASIN
 
- Son olarak Galatasaray Ailesi'ne ne mesaj yollamak istersin?

 
- Şu anda çok iyi gitmiyoruz gibi görünüyor. Abdi İpekçi’deki havayı daha yakalayamadık. Taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmasın. İlerleyen zamanda yeniden tribünleri dolduracağımıza eminim. Bize darılmasınlar. Daha iyi olacağız. Onlar olduğu sürece biz de varız.
 
GÖKSENİN İLE KISA KISA
Galatasaray = Aşk.
Taraftar = En büyük kuvvetimiz.
Erman Kunter = Benim için şans.
A Milli Takım = Kaptan olmak istediğim yer.


YORUMLAR

  • 0 Yorum