Asist

BİDEV Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Araz, "Ahmet Kurt'un mimarı olduğu TBF, TÜBAD ve BİDEV'in bir araya gelmesiyle başlayan proje, Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca'nın önderliğinde; 100 yaşam konteynerinin Hatay'ın Belen Köyü'ne yerleştirilmesiyle sonuçlandı. Depremzede vatandaşlarımız için bir nebze de olsa rahatlık sağlandı. 800 kişilik BASKETKÖY'ün kalıcı konutları yapılana kadar asistlerimiz sürecek..." diyor.

Asist
08 Nisan 2023 - 15:09
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Deprem hepimizi çaresiz bıraktı... Hiç beklemediğimiz bir anda ve hazırlıksız yakalanırken, bizi sevdiklerimizden ayırdı.Umutlarımızı yıktı, elimizdekileri alıp gitti... Kelimelerle ifade edebilmek imkânsız... Yaşanan trajediler, günlerdir her bir yurttaşımızı üzmeye devam ediyor. Bu ruh hâlinden bir an için kurtulup 'bizler ne yapabiliriz?' diye toparlandığımızda... İçimizden ve ağabeylerimizden Ahmet Kurt çıkıp bir toplantı organize etmeye karar verdi. Bu hepimiz için bir fırsattı ...

Zoom toplantısı ile TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve federasyonun üst düzey yöneticileri, BİDEV yönetim kurulu üyeleri, TÜBAD yöneticileri ve sayın Erol Tabanca prensip kararı alarak depremde yaraları sarmak için bir proje çalışmasına başladı. Proje BASKETKÖY İLE HAYATA DÖNÜŞ olarak adlandırıldı.

Bence bu projenin mimarı yani Ahmet Abi'nin tam da istediği gibi basketbol camiasının paydaşları, tüm resmi unvanlarını bırakarak birleşerek anonim bir işbirliğiyle çaresiz yurttaşlara el uzattı.

50 seneye yakındır bu coğrafyada basketbolun öyle ya da  böyle içindeyim ve ilk kez 'egolardan arınmış ve birlik olduğumuz' bir durumla karşı karşıya kalındığını söyliyebilirim. Deprem yaralarını sarmanın ötesinde bu, basketbol ailesinin geleceği için bir umut muydu? Bunu yıllar içerisinde göreceğiz. Belki de bizlerden sonraki jenerasyonlar için bir zemin oluşturmuş olacağız.

Zoom toplantısını her zamanki üstün gayreti ve tecrübesi ile Hasan Arat domine etti, tüm katılımcıların fikirlerini aldı. Ve BASKETKÖY PROJESİ için karar verildi. Erol Tabanca'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Polimeks Holding'in bu kararı projelendirmesi konusunda antant kalındı.

Yazımızı kaleme aldığımız bugünlerde 100 yaşam konteyneri Hatay'ın Belen Köyü'ne altyapıları tamamlanarak yerleştirildi. Depremden zarar gören vatandaşlarımız için bir nebze rahatlık yaratılmış oldu.
 
Projede neler var?

100 adet yaşam ünitesi (8 kişinin kendi tuvalet ve mutfağı ile barınabileceği)
4 adet Sosyal konteyner (eğitim, mutfak, revir, çamaşırhane)
1 adet çocuk parkı
1 adet kültür ve eğitim alanı
2 adet basketbol sahası
 
Polimeks Holding projelendirme çalışmasını yaparken TBF ise resmi makamlarla görüşerek yer tahsisi ve gerekli izinlerin alıması konusunda gayret gösterdi. Aynı dönemde BİDEV ise tüm yönetim kurulu ve mütevelli heyetini seferber ederek bu proje için bağış toplama gayreti içine girdi.
 
Yolu basket sahasından geçmiş, gönlü basket sahasına takılmış tüm paydaşların birlikte hareket edebildikleri ve çaresiz yurtdaşlarımıza yardım edebilmenin mutluluğunu yaşadığımız bir koca 'asist' olmak üzere. Olmak üzere diyorum; çünkü fiziki destek bu BASKETKÖY ile bitse de asıl bundan sonrası için yardım gerek... 800 kişilik bu köyün kalıcı konutları yapılana kadar insani bir şekilde ihtiyaçlarının takibi şart.
Basket sahaları ise çocukların ve gençlerin rehabilite edilmesi için düşünüldü. Burada da TÜBAD ın gerekli çalışmaları yaparak gençlerimize dokunacağını ve onların bu travmalardan kurtulmaları için çaba sarf edeceklerini planlamaktayız.

Böyle bir projenin hayata basketbol çatısı altında gerçekleşmiş ve tüm birimlerin egolardan kendilerini arındırarak katkı yapıyor olmaları basketbolumuzun geleceği için umut verici. Yeter ki istiyelim yeter ki birlikte başaracağımıza inanalım...

YORUMLAR

  • 0 Yorum