Anadolu Efes finalde

Euroleague'in son şampiyonu Anadolu Efes, Final Four'da bir kez daha adını finale yazdırdı. Müthiş maçta temsilcimiz Anadolu Efes, Yunan devi Olympiakos karşısında son saniye üçlüğüyle kazandı. Ve 19 Mayıs'ta üst üste 3. kez adını finale yazdırmayı başardı.

Anadolu Efes finalde
19 Mayıs 2022 - 20:57

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu EuroLeague’de Final Four’da Anadolu Efes, Belgrad’da Olympiakos ile karşı karşıya geldi.Geçtiğimiz yılın şampiyonu Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Stark Arena’daki yarı final mücadelesinde temsilcimiz ilk çeyreği 21-18 geride tamamladı.Uzun süre kafa kafaya giden mücadelenin ikinci periyodunda fark 1 sayıya indi ve Olympiakos 43-42’lik skorla ilk devreye önde girdi.Anadolu Efes’in koç Ergin Ataman’ın talimatıyla daha çok hücum oynayarak potaya gittiği üçüncü çeyrekte takım olarak çok iyi reaksiyon gösterdik.Güçlü rakibi karşısında 63-66 öne geçen Anadolu Efes final için son çeyreğe büyük umutlarla gitti.Son çeyrekte Shane Larkin’in liderdiği ile- giren Anadolu Efes 74-74 giden maçın son saniyelerinde Micic’in inanılmaz üçlüğüyle 74-77 kazandı ve finale çıkmayı başardı.Üst üste 6. kez bir Türk takımı finale gidiyor.

Anadolu Efes'te Shane Larkin 20 sayı, 7 asist ile oynarken Elijah Bryant 16 sayı ,6 ribaund, son saniyede galibiyeti getiren Vasilije Micic 15 sayı, 5 ribaund, 8 asist, Bryant Dunston da 11 sayıyla mücadele etti. Tibor Pleiss 6, Chris Singleton da 5 sayıyla maçı tamamladı.Olympiakos’ta Shaq McKissic 12 sayıyla oynarken Tyler Dorsey 11 sayı, 4 ribaund, Kostas Papanikolaou 10 sayı, 4 ribaud, Kostas Sloukas 11 sayı,5 asist, Moustapha Fall 7, Thomas Walkup da 5 sayıyla mücadele etti. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum