Anadolu Efes, EuroLeague'de sezona Zenit St. Petersburg yenilgisiyle başladı

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague'in 2020/21 sezon açılışı maçında Zenit St. Petersburg'u konuk etti. Mavi beyazlılar, 73-69 mağlup oldu ve organizasyona yenilgiyle başladı.

Anadolu Efes, EuroLeague'de sezona Zenit St. Petersburg yenilgisiyle başladı
01 Ekim 2020 - 22:15
Turkish Airlines EuroLeague, uzun bir aranın ardından geri döndü. 2020/21 sezonunu açılış maçında temsilcimiz Anadolu Efes, sahadan 73-69'luk yenilgiyle ayrıldı.

Ev sahibi ekip, karşılaşmaya Vasilije Micic, James Anderson, Kruno Simon, Bryant Dunston ve Chris Singleton ilk beşiyle başladı. Zenit'in koçu Xavi Pascual ise KC Rivers, Kevin Pangos, Austin Hollins, Will Thomas ve Alex Poythress'i maç başında sahaya sürdü.

Temposuz başlayan karşılaşmada Efes, ilk sayılarını Micic'ten buldu. Mücadele skor anlamında kısır başlarken Zenit St. Petersburg, kenardan gelen oyuncuların sağladığı katkıyla ilk çeyreği 10-15 önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde Rodrigue Beaubois, oyunu hareket getirirken kenardan gelen Fransız yıldız, bu bölümde toplam 7 sayı buldu. Soyunma odasına 26-26'lık eşitlikle gidildi.

Üçüncü çeyrekte Anadolu Efes üstünlüğünü hissettirirken Beaubois ve Simon'un katkısı farkı açtı. Zenit, pota altında da Sertaç'ın etkinliğiyle sıkıntılar yaşadı. Micic de bu dakikalarda çift hanelere çıkmayı başardı. Son bölüme 54-49 önde giren Anadolu Efes, Micic'in yeniden devreye girmesiyle skoru eline aldı. Çekişmeli geçen son saniyelerde ayakta kalan Zenit, EuroLeague'e 73-69'luk galibiyetle başladı.

Maçın Oyuncusu: Kevin Pangos: 23 sayı, 1 ribaund, 7 asist, 1 top çalma, 25 verimlilik puanı

Detaylı istatistiklere buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum