Aidiyet

Darüşşafaka Tekfenli Kartal Özmızrak, “Uzun süreler aynı takımda kalıcı olmanın, hem sporcu için hem de takım için çok verimli olacağına inanıyorum. Böyle düşündüğüm için de yıllardır Darüşşafaka'dayım... Potansiyelli bir takımız, galibiyetle başladığımız Basketbol Süper Ligi'nde bu yıl güzel işler yapmak istiyoruz” diyor.

Aidiyet
12 Ekim 2019 - 10:58
BERTAN ERMAN

Darüşşafaka, uzun yıllardır oynadığım, birçok başarı kazandığım ve kendimi evimde hissettiğim bir kulüp oldu. Ben, uzun süreler aynı takımda kalıcı olmanın, hem sporcu için hem de takım için çok verimli olacağına inanıyorum. Hem oyuncuların birbirlerini tanıması hem de antrenörler ve oyuncular arasındaki iletişimin geçmiş yıllara dayanması, takımın kimyasında önemli bir rol oynuyor. Daçka’da kalmamdaki en büyük faktör buydu.

Geçen sezon EuroLeague’de birçok maçı talihsiz olarak kaybettik. Ama bu maçların, özellikle Türk oyunculara çok ciddi bir tecrübe kazandırdığını düşünüyorum. Sonuçta hepimiz, Avrupa’nın en üst seviyesinde basketbol oynadık. En iyi oyunculara karşı mücadele etme fırsatı bulduk. Bazı maçları da şanssız bir şekilde kaybettik. O maçları kazansaydık, sonuçları takımın morali açısından çok farklı olacaktı; ama bunlar sporun içinde var olan şeyler.

Kaybettiğimiz maçlardan tecrübeler çıkardığımızı düşünüyorum. Bizim için sonucu kötü olsa da, güzel bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. EuroLeague’in başlarında ucu ucuna maçlar kaybettikten sonra, Türkiye’de, Basketbol Süper Ligi’ne konsantre olmak gerçekten zor oldu.

EuroLeague’de kaybettiğimiz şanssız maçlar, Basketbol Süper Ligi’ne de yansıdı. Birçok karşılaşmayı kritik zamanlardaki hatalarımızla kaybettik ve tabii ki, sezona kötü başlamamızın verdiği etkiyle beraber talihsiz sonuçlar aldık. Geçen seneki hatalarımızdan ders çıkarıp, bu sene daha iyi bir sonuçla sezonu bitirmek istiyoruz.

İki sezon önce EuroCup’ta şampiyon olmuştuk. Lakin, yine aynı şampiyon olacağız demek, sezon öncesinde bunu söylemek gerçekçi olmaz. Biz yeni kurulmuş ve yabancıları çok genç olan bir takımız. Daha yeni bir araya geldik. Evet, potansiyelli bir takımız; ama şu an için şampiyonluk tarzı konuşmalar yapmak çok gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Öncelikle, grubumuzu en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Çünkü zorlu bir grubumuz var. Grubumuzda çok iyi takımlar var. EuroCup’ta, evimizde maç kaybetmeden, deplasmanlarda da kazanabildiğimiz kadar maç kazanıp, grubu en üst seviyede bitirip önümüze bakmak istiyoruz.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, EuroLeague şampiyonlukları için kurulmuş takımlar. Onları ayrı tutuyorum; ama bu iki takımın dışında diğer takımlar da; Tofaş, Pınar Karşıyaka, Galatasaray Doğa Sigorta, TEKSÜT Bandırma, Gaziantep Basketbol ve biz, birbirimize yakın takımlarız. Bu takımlarla play-off yarışı için çok ciddi mücadeleler vereceğimizi düşünüyorum.

Sadece play-off değil, saha avantajı elde etmek için de ciddi mücadeleler olacak. Takımlar arasında iyi bir rekabet olacağını düşünüyorum. Çünkü takımlar birbirine denk ve kendilerini geliştirerek bu sezona geldi. Seyir zevki güzel bir lig olacak. Kıran kırana mücadeleler olacağını düşünüyorum.

Geçen sezon yaşadığım sakatlıktan dolayı, Çin’de düzenlenen Dünya Kupası’nda yer alamadım. Elemeler hakkında konuşacak olursam, ABD maçını kazanma derecesine getirdik. İki kere kazanma şansımız vardı, maç elimizdeydi. Sonra o karşılaşmayı kaybetmenin verdiği moralsizlik ve aynı zamanda yorgunluğun, turnuvanın bizim için gidişatını etkilediğini düşünüyorum.

Çok yetenekli bir takımız; ama tabii ki böyle turnuvalarda bazen şans da yanınızda olmalı. Önemli olan, bizim için gelecek yıllarda Türk Milli Takımı ile beraber kürsüye çıkabilmek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları