28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı şampiyonu Çukurova

28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding ve ÇBK Mersin Yenişehir karşı karşıya geldi. İkinci yarıda çekişmenin daha da arttığı karşılaşmayı ise 84-78 ÇBK Mersin Yenişehir kazanarak kupanın sahibi oldu.

28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı şampiyonu Çukurova
28 Aralık 2022 - 21:30 - Güncelleme: 30 Aralık 2022 - 11:51
ECE ERGEZ


Kıran kırana geçen Cumhurbaşkanlığı finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding'i 84-78 ile geçen Çukurova Basketbol, 2022'yi kupa ile kapattı... Chelsea Gray 19 sayı, 9 asist ile damga vurduğu maçın MVP'si oldu.
 
28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding ve ÇBK Mersin Yenişehir'i karşı karşıya getiren mücadelede gülen Çukurova Basket oldu: 84-78.
 
Son yıllarda kadın basketbolunda çekişmeleri ile öne çıkan Fenerbahçe Safiport ile Çukurova Basketbol'un Başkent'teki düellosu iki takımın da kalitesine yakışır şekilde oldu... ÇBK, Bonner ve Jones'un yokluğuna rağmen kupaya uzandı.
 
Emma Meeseman ve Kayla McBride ile karşılaşmaya harika başlayan Fenerbahçe, 3 dakikada 10-3 öne fırladı. Chelsea Gray ile etkili olan Çukurova rakibine yaklaştı ve TV molasına 15-11 ile gidildi. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk çeyrek 23-18 Fenerbahçe Alagöz Holding üstünlüğüyle geçildi.
 
İkinci periyota 6-0'lık seriyle başlayan Çukurova üstünlüğü eline aldı.  Olcay ile etkili olan sarı lacivertliler, oyunun momentumunu eline almakta gecikmedi. Ancak son bölümde ÇBK adına ilk yarının etkili isimlerinden Gamze Takmaz kritik üçlüğüyle farkın açılmasına izin vermedi: 42-39. 
 
Sarı lacivertliler üçüncü çeyrekte de tempolu oyununu sürdürdü ve Kiah Stokes ile hızlı bir şekilde skor buldu. Holingsvorth ile rakibine cevap veren Çukurova yakın takibini sürdürdü. Final periyoduna gidilerken de ÇBK'nın 58-56'lık üstünülüğa vardı.
 
Son çeyreğe müthiş başlayan Sinem Ataş üst üste üçlükleri sonrası Holingsvorth ve Chelsea Gray ile rüzgârı arkasına alan Çukurova, farkı 5'e kadar çıkardı: 76-71. Fenerbahçe son ana kadar pes etmese de, Chelsea önderliğindeki Çukurova Basketbol, maçın sonunu iyi getirdi ve 84-78'le Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu. MVP ise takımının şampiyon olmasında en büyük pay sahibi Chelsea Gray oldu...
 
LİDERLER
SAYI: 26 KAYLA MCBRIDE (FENERBAHÇE)
RİBAUND: 12 HOLINGSVORTH (FENERBAHÇE)
ASİST: 9 CHELSEA GRAY (ÇBK)
BLOK: 3 KIAH STOKES (FENERBAHÇE)
TOP ÇALMA: 3 CHELSEA GRAY (ÇBK),  IAGUPOVA (FENEBAHÇE)
TOP KAYBI: 3 CHELSEA GRAY (ÇBK)

YORUMLAR

  • 0 Yorum