Zenit'in 25 sayı farktan geri dönüşü A. Efes'i yıkmadı

Anadolu Efes, THY EuroLeague’de normal sezonun 8. maçında, Zenit St. Petersburg’u Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk etti.

Zenit'in 25 sayı farktan geri dönüşü A. Efes'i yıkmadı
14 Kasım 2019 - 22:21
Anadolu Efes, THY EuroLeague’de normal sezonun 8. maçında, Zenit St. Petersburg’u Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk etti.

Hızlı başlayan maçın ilk dakikasında, toplamda 7 sayı kaydedilirken, Chris Singleton’ın 3 sayılık basketiyle fark oluşturan Anadolu Efes, Zenit’e 5-2’lik üstünlük kurdu. (9.01) Takımlar daha sonra 3 dakika boyunca sayı bulamadı. Tibor Pleiss ve Vasilije Micic ile sessizliği bozan Efes, 10-2’lik bir seriye imza attı. (5.59) Zenit, buna karşılık Pınar Karşıyaka’nın eski oyuncuları Mateusz Ponitka ve Will Thomas ile bulduğu basketlerle farkı 4 sayıya düşürdü. Temsilcimiz, maçın ilk televizyon molasına 10-6’lık bir üstünlüğe sahip oldu. (3.59) Zenit, mola sonrasında boyalı alandan Gustavo Ayon ile etkili olsa da, skorda önde olmayı sürdüren Anadolu Efes, Vasilije Micic’in son saniye basketiyle farkı 7 sayıya çıkardı.

İkinci çeyreğe 21-14 önde giren temsilcimiz, Shane Larkin’in hücumdaki etkili başlangıcıyla farkı çift hanelere yükseltti. (7.05) Larkin’e skorda yardımcı olan Sertaç Şanlı ise, serbest atışlardan bulduğu isabetlerle Efes’e sayı katkısında bulundu. Sertaç, daha sonra bulduğu 2 sayılık basketle Anadolu Efes’in farkı 15’e çıkarmasını sağladı. (3.10) Çift haneli skor aralığını koruyan Efes, devre arasında soyunma odasına 42-30’luk üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte maçı kontrol etmeyi sürdüren Anadolu Efes, özellikle James Anderson’ın savunmada verdiği katkıyla 4 dakikadan fazla bir süre Zenit’e sadece 5 sayı şansı tanıdı. Hücumda da Shane Larkin’in çektiği yükü Chris Singleton, James Anderson ve Tibor Pleiss ile rahatlatan Lacivert Beyazlılar, 16-7’lik seriyle farkı 21 sayıya çıkardı. (4.40) Zenit, Vasilije Micic’in 3 sayılık basketi ile 19-7 olan seriyi Austin Hollins ile aynı şekilde karşılık vererek sonlandırdı. (3.13) Rusya temsilcisi, Hollins’in hücumdaki çabalarıyla farkı 20 sayının altına çekse de maça ortak olabilecek bir kuvveti ortaya koyamadı.

30 dakika sonrasında Anadolu Efes’in 69-50 önde girdiği son çeyreğin ilk dakikası, maçın ilk dakikası gibi hızlı ve tempolu anlara sahne oldu. Bu sürede Alec Peters’ın basketine karşılık Gustavo Ayon’un serbest atış isabetleri ve Austin Hollins’in 3 sayılık basketleri, Zenit’in farkı 16 sayıya düşürmesini sağladı. (9.09) Rusya temsilcisi, ilerleyen dakikalarda rotasyona giren Efes karşısında biraz daha etkili bir basketbol oynamaya ve arayı kapatmaya başladı. Zenit, Gustavo Ayon’a boyalı alanda Pushkov’un da sayılarla katkı vermesiyle 15-5’lik bir seri yaptı. (6.42) Geri dönüş yapan Rusya temsilcisi, Austin Hollins'in 3 sayılık basketiyle, bitime 24 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi. Ancak Tibor Pleiss, 10 saniye sonra Austin Hollins'in sportmenlik dışı faule rağmen basket faulden çıkardığı 3 sayıyla maça noktayı koyan hamleyi yaptı.

Karşılaşmayı 90-88 kazanarak 6. galibiyetini alan Anadolu Efes'te Vasilije Micic 24 sayı ve 6 asist, Shane Larkin de 22 sayı 5 asist ve 4 ribaundla öne çıktı. Zenit'te Austin Hollins, 26 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum